8

Dennis van Dun als eerste slager van Nederland benoemd tot meesterslager Gisterenavond, donderdag 15 maart, is Dennis van Dun van Slagerij-Traiteur Van Roessel in Waalwijk als eerste slager van Nederland benoemd tot ‘branche erkende meesterslager’. Dennis van Dun (44) mocht zich al enkele jaren meesterslager en tevens meesterworstmaker noemen. In 2017 introduceerde de Stichting Meestertitels Slagersbranche – met support van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) – echter de officiële titel ‘branche erkende meesterslager’. Van Dun besloot zich kandidaat te stellen. “De meesterproef daagde me uit om het állerbeste van mezelf te laten zien. Bovendien draagt de meestertitel bij aan een betere waardering en erkenning van het slagersambacht en daaraan hecht ik veel waarde”, zo motiveert hij zijn inspanningen. “Ik zie het als mijn plicht om het slagersvak in ere te houden en de consument te blijven tonen hoe wij met eerlijke ingrediënten de allerlekkerste producten bereiden. Het behalen van de meestertitel is de hoogste waardering binnen mijn vakgebied.” Dennis van Dun legde een meesterproef af met drie complexe onderdelen. Hij moest onder meer elf producten bereiden, onder streng toeziend oog van meerdere onafhankelijke beoordelaars. (foto: Pulles & Pulles) Uitgebreide meesterproef Aan de prestigieuze titel ‘branche erkende meesterslager’ ligt een intensief programma en een onafhankelijke en kritische beoordeling door de beste ambachtsmensen uit het slagersvak ten grondslag. De kandidaten werden verspreid over een klein jaar gedurende 8

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication