0

Kunst in Beweging Nummer 83 januari 2019 galerie Connie Harkema waar beeld en woord samengaan Hoofdstraat 1, 8723 BE KOUDUM Friesland Reiservaringen Poëzie Oud & Nieuw 2018 was een jaar vol activiteiten die veelal in het teken stonden van Leeuwarden Culturele Hoofdstad (LF2018). Met mijn project “Friesland in Europa” heb ik daar actief aan deelgenomen. Heel leuk om te vermelden is dat ik door het Historisch Centrum Leeuwarden ben benaderd om uitgebreide documentatie op te sturen. Alle projecten die in het kader van LF2018 hebben plaatsgevonden, worden namelijk gearchiveerd. Een pdf-document vind je in de bijlage. Je kunt het project ook online bekijken op: http://onlinetouch.nl/connieharkema/friesland-ineuropa?fbclid=IwAR2im2HSJ6czlVrtmLh6OpiO5tc34eWD7iUrpePWOezYC1Q82XBWKntbWo&html=true#/0/ In deze nieuwsbrief een korte terugblik op datgene wat in de afgelopen decembermaand heeft plaatsgevonden. Tevens een vooruitblik op wat dit nieuwe jaar gaat komen met daarbij natuurlijk de allerbeste wensen voor alle nieuwsbrieflezers en hun familie. En wie weet: misschien tot ziens op het Koudumer Poëziefestival, zie verderop in deze brief. Ik wens je veel lees- en kijkplezier. Connie Harkema Beeldend woordkunstenaar Expositie bij Gallery Zienn Het laatste gedeelte van het project "Friesland in Europa" is de hele maand december te bezichtigen geweest bij Gallery Zienn in Leeuwarden. Bij deze expositie lag de nadruk op de recente ontwikkelingen in Europa.

Leuke bijkomstigheid was dat een van mijn werken naast dat van Ans Markus hing. Verhalenfestival

In de galerie hadden we een Verhalenfestival in Kerstsfeer met dichter/kunstenaar/organisator en oud-gevangenisdirecteur Henk Dillerop en Rob Goedhart op keyboard. Pakje Kunst In december zijn weer 30 nieuwe vullingen voor Pakje Kunst Leeuwarden op de post gegaan. Het waren voorlopig de laatste. Ik heb er nu 100 gemaakt. En omdat het unica moeten zijn en ze allemaal bestaan uit foto's van werk van combinaties van beeld en woord dat ik in de loop der jaren heb gemaakt, ben ik er nu doorheen. Zou ik langer doorgaan dan verval ik in herhaling en dat is niet de bedoeling van Pakje Kunst.

Stadssonnetten en Reisschilderingen Wat de kunst betreft wordt het voor mij het jaar van de Stadssonnetten. Een serie, waarmee ik al best lang bezig ben en waarvan nu de voltooiing nadert. Stadsonnetten bestaat uit 12 schilderijen, 12 gedichten (sonnetten), 2 lampenkappen, 6 kussens, 1 tafeltje en een aantal beschilderde voorwerpen. Vanwege het project van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 had het enige stagnatie opgelopen, maar nu hoef ik nog maar 1 kussen en een stel kleine objecten. Inmiddels zijn twee schilderijen en een lampenkap verkocht. Het laatste kussen dat ik in december heb gemaakt, is “Florence”.

Hieronder alle met de hand genaaide kussens op een rij. Ze zijn samengesteld uit “restjes”. Uit knopen, kralen, wol, garens en restanten stof van gordijnen, kleding etc. Vanwege deze restjes zit een groot gedeelte van mijn leven in de kussens verwerkt. Het is een manier van werken, waarmee ik verder wil. Met allerhande gebruikte materialen en voorwerpen die op zolder liggen. Het hele jaar door is een aantal van de Stadssonnetten te bekijken in de galerie. Ter aanvulling op deze serie zullen er ook enkele Reisschilderingen te zien zijn. De Reisschilderingen stammen uit de tijd dat ik zoekende was naar een eigen schilderstijl. Beide series zijn ontstaan naar aanleiding van gemaakte reizen en van allebei heb ik een boek(je) gemaakt.

Opnieuw blokpanelen Dichter/kunstenaar/organisator Henk Dillerop houdt binnenkort een nieuwe blokpanelententoonstelling gericht op Kunst in de Toekomst. Deze keer met panelen van 20x22. Mijn beide panelen geven de skyline van Leeuwarden weer. Bij de bovenste ligt het accent op ritme, herhaling en patronen en bij de onderste op vlakvulling.

Gastexposanten Tot slot is er weer nieuw werk van materiekunstenaar Wim Zorn in de galerie. 1. Bamboe reliëf op hout 40x40x4 cm in geel (pigment versterkt acryl) 2. Bamboe reliëf op linnen 120x40cm Titel "Signaal" ( blauw pigment versterkt acryl) 3. Bamboe reliëf op linnen 120x80cm Titel "De kleur van stilte" In vele lagen acryl en natuurlijke pigmenten. 4. Bamboe reliëf op linnen 120x100cm Titel "Avond" Op www.connieharkema.nl/gastexposanten/ vind je het werk van alle gastexposanten. Gezamenlijk poëziefestival uitnodiging Vanwege het grote succes van vorig jaar houden de vier Koudumer galeries en het lunch atelier in de Hoofdstraat ook nu weer een gezamenlijk poëziefestival, waarbij kunst en muziek niet ontbreken. In navolging van de Nationale Poëzieweek is “Vrijheid” het centrale thema. Nieuw is dat er ook Friestalige dichtkunst ten gehore wordt gebracht. Datum: zondag 17 februari, vanaf 14.00 uur Kosten: € 10 Het programma start in het Beeldhouwcentrum (op nr. 4), waar bezoekers worden ontvangen met koffie, thee en wat lekkers, en eindigt bij Jan Kasteel van het Lunch-Atelier (op nr. 24). Hij sluit het poëtisch festijn af met een culinaire bijdrage. Daartussen worden

groepsgewijs de volgende locaties aan gedaan: Galerie Kunst in Beweging (op nr. 1), Galerie Lytse Skientme (op nr. 26) en Galerie de 13 Manen (op nr. 37a). Heb je zin dit gezellige evenement van de dichtkunst bij te wonen, stuur dan een mailtje naar galerielytseskientme@gmail.com Agenda 2019 exposities en activiteiten buitenshuis April 2018 tot onbepaalde tijd Deelname aan de kleurrijke buitenkunstroute, georganiseerd door kunstenaar Marten Sale Brouwer Rond de Bagijnestraat in LEEUWARDEN 15 december 2018 t/m 19 januari 2019 Deelname aan de jaarlijkse thematentoonstelling. Deze keer gaat het om beeldende kunst bij gedichten van de Friese dichter en vertaler Tsjebbe Hettinga. Galerie BAS 10, Beeldend Aktief Sneek, Suupmarkt 10, SNEEK

2019 Galerie Kunst in Beweging Koudum exposities Januari tot onbepaalde tijd Connie Harkema (“Stadssonnetten en Reisschilderingen”) Joke Ket (mixed media schilderijen en beeld over ‘t Wad) Freeke Klerekoper (bronzen beelden) Wim Zorn (materiekunst) Flexibele openingstijden en op afspraak 3 juni t/m 13 juli Richard van Ekeren (schilderijen, beschilderde gitaren en andere objecten) Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur Juni Sietske Harkema en Christina Völker (gezamenlijk geschilderde chakra’s) Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur Juli Petra Dijkstra (100 portretten gemaakt op “de stoel”) Eke Krug (quilts) Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en tijdens de dinsdagse zomermarkten Augustus Verschillende kunstenaars /dichters vertonen hun werk in woord en beeld Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en tijdens de dinsdagse zomermarkten Andere activiteiten in de galerie

Diverse data (op aanvraag) Schrijfcursussen poëzie en korte verhalen Op zichzelf staande lessen (met de mogelijkheid een of meerdere bijeenkomsten over te slaan). Handig voor mensen met een volle agenda. Aanmelden kan individueel of in groepsverband. Kosten: € 10 per dagdeel, inclusief koffie/thee, wijn/fris en versnaperingen Duur: 2 tot 3 uur Zondag 17 februari van 14 tot 17 uur Gezamenlijk poëziefestival met alle galeries in KOUDUM 2019 exposities buitenshuis Voorjaar (exacte datum volgt nog) Deelname aan de tentoonstelling “Kunstenaar laat je toekomst zien” Galerie Westerkade LEEUWARDEN Juli en augustus Van der Valk Ara Hotel, Veerweg 10, Zwijndrecht (solo) September en oktober Van der Valk Hotel Molenhoek, Rijksweg 1, bij Nijmegen (solo) 2020 Galerie Kunst in Beweging Koudum exposities 20 juli t/m 29 augustus Trudy Dales (geveltoeristen en andere beeldjes) Gemma Smit (schilderijen) Contact en achtergrondinformatie De galerie hanteert flexibele openingstijden met in juni, juli en augustus een vaste openingsdag op de zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomermarkten is de galerie ook op de dinsdag geopend. Daarnaast kunnen belangstellenden op elk gewenst tijdstip een afspraak maken en is de website (www.connieharkema.nl met webshop) 24/7 bereikbaar. Je kunt me mailen op connieharkemainfo@gmail.com of bellen op 06 - 87 265 366 De nieuwste berichtjes vind je op:

https://www.facebook.com/galeriekoudum/?fref=ts http://www.facebook.com/profile.php?id=100002148662167 http://www.linkedin.com/pub/connie-harkema/17/b54/244 http://twitter.com/ConnieHarkema https://www.instagram.com/connie_harkema/

1 Online Touch

Index

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
Home


You need flash player to view this online publication