0

Kunst in Beweging Nummer 84 februari 2019 galerie Connie Harkema waar beeld en woord samengaan Hoofdstraat 1, 8723 BE KOUDUM Friesland Reiservaringen Poëzie Expositie en cursussen Met de lente (en het begin van de toeristentoeloop) in het vooruitzicht is er veel nieuw werk van gastexposanten in de galerie. Daarnaast zijn de laatste aanvullingen op de serie “Stadssonnetten” voltooid. Steeds wisselende delen uit deze serie zijn dit jaar in de galerie te bekijken. En ook op het gebied van de schrijfcursussen heb ik niet stilgezeten. De afgelopen maanden is het grootste gedeelte van de nieuwe schrijfcursus Korte Verhalen ontwikkeld. Zin om een keertje voor € 10 deel te nemen aan een schrijfles Korte Verhalen of Poëzie? Informeer naar de mogelijkheden, ook voor het volgen van een besloten workshop (vanaf 5 deelnemers). Maar we beginnen deze brief met een terugblik op het gezamenlijke Koudumer poëziefestival van 17 februari j.l. Ik wens je veel lees- en kijkplezier. Connie Harkema Beeldend woordkunstenaar Koudum dicht de vrijheid Vanwege het grote succes van vorig jaar hielden de vier Koudumer galeries en het lunch atelier in de Hoofdstraat ook dit jaar weer een gezamenlijk poëziefestival, waarbij kunst en muziek niet ontbraken. Bij Galerie Kunst in Beweging trad Anneke Piersma uit Warns op met zelfgemaakte en voornamelijk Friese gedichten. Voorafgaand aan haar optreden gaf ik een spoedcursus dichten.

Speciaal voor dit doel, schreef ik onderstaand kettingrijm over de Friese vrijheid. Een slogan: Liever dood dan slaaf! Braaf klinkt deze leus zeker niet. Biedt wel steun aan de stoere Fries. Vies van gezag en mooie praat gaat hij voor totale vrijheid. Blijheid om het verworven recht. Vecht ervoor tot het laatste eind. Schijnt van geen wijken te weten. Heette het frysk en fry welkom. Heldendom overwon toen en nu. U en ik, samen op de bres. Expres jaarlijks een herdenking. Gedenking over wat ooit was. Compas voor nabije toekomst. Samenkomst op het Rode Klif. Grif gezang bij de grote steen. Homogeen na de Warnser slach. Omslag dertienvijfenveertig. Geertig wapperend met de vlag. Feestdag, symbolisch gekozen. Blozen van Friese vrijheidsstrijd. Stadssonnetten en Reisschilderingen Ik heb mijn “Jaar van de Stadssonnetten” ingeluid met de steden Parijs, New York, Venetië en Praag.

Stadssonnetten bestaan uit schilderijen met bijpassend gedicht, lampenkap en kussens; alles met de hand gemaakt. Deze vier steden zijn tot juni in de galerie te bekijken. Het laatste kussen “Trondheim” heb ik afgelopen januari gemaakt.

Plus nog een paar simpele hebbedingetjes als aanvulling op het Stadssonnet “Frankfurt”, hier helemaal op hun plaats in het voormalig bankgebouw. De Stadssonnetten zijn ontstaan naar aanleiding van de stedentrips die ik heb gemaakt. Reizen is nu eenmaal een belangrijk item in mijn werk. Daarom stel ik – in het verlengde van de Stadssonnetten – ook 6 Reisschilderingen ten toon, namelijk: Florence, Andorra, Guernsey, Barcelona, Tunesië en Tsjechië. Deze stammen uit mijn beginperiode schilderen op doek, toen nog in olieverf.

Nieuwe folder Een nieuw seizoen, een nieuwe folder… Gastexposanten Er is de afgelopen tijd veel nieuw werk van gastexposanten in de galerie te bekijken. De sieraden van Eke Krug (textiel mixed media).

Van Joke Ket een aanvulling op de Wadvensters

Plus een aan beide zijden beschilderd object

Van Floriske Gerritsma een schilderij acryl op linnen met de titel “Eik”. Op www.connieharkema.nl/gastexposanten/ vind je het in de galerie aanwezige werk van alle gastexposanten met toelichting en prijzen. Agenda 2019 exposities en activiteiten buitenshuis April 2018 tot onbepaalde tijd Deelname aan de kleurrijke buitenkunstroute, georganiseerd door kunstenaar Marten Sale Brouwer Rond de Bagijnestraat in LEEUWARDEN

2019 Galerie Kunst in Beweging Koudum exposities Januari tot onbepaalde tijd Floriske Gerritsma (schilderijen) Connie Harkema (“Stadssonnetten en Reisschilderingen”) Joke Ket (mixed media schilderijen en beeld over ‘t Wad) Freeke Klerekoper (bronzen beelden) Eke Krug (sieraden) Wim Zorn (materiekunst) Flexibele openingstijden en op afspraak 3 juni t/m 13 juli Richard van Ekeren (schilderijen, beschilderde gitaren en andere objecten) Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur Juni Sietske Harkema en Christina Völker (gezamenlijk geschilderde chakra’s) Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur Juli Petra Dijkstra (100 portretten gemaakt op “de stoel”) Eke Krug (textiel mixed media) Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en tijdens de dinsdagse zomermarkten Augustus Verschillende kunstenaars /dichters vertonen hun werk in woord en beeld Flexibele openingstijden en op afspraak Zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en tijdens de dinsdagse zomermarkten Andere activiteiten in de galerie Diverse data (op aanvraag) Schrijfcursussen poëzie en korte verhalen

Op zichzelf staande lessen (met de mogelijkheid een of meerdere bijeenkomsten over te slaan). Handig voor mensen met een volle agenda of vakantiegangers. Aanmelden kan individueel of in groepsverband. Kosten: € 10 per dagdeel, inclusief koffie/thee, wijn/fris en versnaperingen Duur: 2 tot 3 uur 2019 exposities buitenshuis Voorjaar (exacte datum volgt nog) Deelname aan de tentoonstelling “Kunstenaar laat je toekomst zien” Galerie Westerkade LEEUWARDEN Juli en augustus Van der Valk Ara Hotel, Veerweg 10, Zwijndrecht (solo) September en oktober Van der Valk Hotel Molenhoek, Rijksweg 1, bij Nijmegen (solo) 2020 Galerie Kunst in Beweging Koudum exposities 20 juli t/m 29 augustus Trudy Dales (geveltoeristen en andere beeldjes) Gemma Smit (schilderijen) Contact en achtergrondinformatie De galerie hanteert flexibele openingstijden met in juni, juli en augustus een vaste openingsdag op de zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomermarkten is de galerie ook op de dinsdag geopend. Daarnaast kunnen belangstellenden op elk gewenst tijdstip een afspraak maken en is de website (www.connieharkema.nl met webshop) 24/7 bereikbaar.

Je kunt me mailen op connieharkemainfo@gmail.com of bellen op 06 - 87 265 366 De nieuwste berichtjes vind je op: https://www.facebook.com/galeriekoudum/?fref=ts http://www.facebook.com/profile.php?id=100002148662167 http://www.linkedin.com/pub/connie-harkema/17/b54/244 http://twitter.com/ConnieHarkema https://www.instagram.com/connie_harkema/ Online publicaties: http://onlinetouch.nl/connieharkema

1 Online Touch

Index

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
Home


You need flash player to view this online publication