9

SC Lemele 1 Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van Lemele de thuiswedstrijd op het programma tegen Sportclub Rijssen. De ploeg uit Periodekampioen na overwinning op Oerterp Lemelerveld heeft de eerste periode in de 2e klasse K gepakt na een 3-1 overwinning op het Friese VV Oerterp. Na 16 minuten stond er al een 3-0 stand op het scorebord, maar de tweede helft leverde weinig spektakel op. Direct na de aftrap werd al duidelijk dat Oerterp naar het sportpark Heidepark was gekomen om te verdedigen. De thuisploeg mocht het spel maken en de bezoekers zakten massaal in. Het duurde echter niet lang voordat Lemelerveld het net wist te vinden. In de 6e minuut werd een volley van Robin Morrenhof nog knap gekeerd door de Oerterp-keeper, maar 4 minuten later was het wel raak. Linksback Naud Schrijver dook op in de vijandelijke zestien en scoorde zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. inzet was te machtig voor de Oerterpkeeper. Twee minuten later was het diezelfde Kogelman die ook tekende voor de 3-0. Op dat moment dacht vrijwel iedereen al aan een grote uitslag. Toch gebeurde er tot aan de rust niets noemenswaardigs meer. Lemelerveld hield de druk op Oerterp vast en dat resulteerde in de nodige aanvallen. In de 14e minuut kwam de thuisploeg op 2-0 door Stijn Kogelman. De buitenspeler haalde van een meter of 20 kiezelhard uit en zijn Auto van Ewijk/ LHC 1 - Auto Service/Haarle 1 32-28 Zondag 10 november speelde LHC een thuiswedstrijd tegen Haarle 1. Een tegenstander die uit 5 wedstrijden 2 punten wist te behalen. Vooraf was duidelijk dat er bij Haarle 1 een aantal spelers gestopt waren, maar dat het team niet onderschat moet worden. Dit bleek ook na een paar minuten spelen. De wedstrijd ging gelijk op, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Bij Haarle komen er veel doelpunten van de linkerkant van de aanval. Zij beschikken over een Het spelbeeld was in de tweede compleet anders dan in de eerste helft. In de 48e minuut kregen de bezoekers een wat goedkope strafschop. Deze werd benut, waardoor er weer wat hoop gloorde voor Oerterp. De gasten gingen op zoek naar een tweede treffer, maar die kwam er uiteindelijk niet. Verdedigend stond het wederom goed aan de Lemelerveldse zijde. De thuisploeg kreeg via Matthias Reimink nog een kans om op 4-1 te komen, maar de invaller schoot de bal over het doel. Rijssen staat momenteel op de laatste plek. Vorige week verloor het team van trainer Mats Timmerman terecht van Daarlerveen. Thuis is Lemele nog ongeslagen dit seizoen. De taak dus om ook deze zaterdag de punten weer in eigen huis te houden. Trainer Timmerman kon geen beroep doen op Robin, die vorige week uit viel met een kuitblessure, waardoor Joël zijn plek overnam. FoTo: MarTin ZWakenberg hoekspeelster die makkelijk het net weet te vinden. Halverwege de eerste helft wist LHC een kleine voorsprong te pakken van 4 doelpunten, echter konden de dames dit niet vasthouden. Ruststand 15-14. Ook de tweede helft verliep gelijk op. Haarle verdedigd in een 6-0. LHC wist hier gebruik van te maken door veel op druk te spelen en er passerend door te komen. Haarle kon alleen nog maar aan de noodrem trekken waardoor er veel penalty’s gegeven werden. Deze wist LHC allemaal te benutten. Aan het eind van de wedstrijd versnelde LHC het spel en kon hierdoor op een voorsprong komen en de wedstrijd naar zich toetrekken. Eindstand 32-28. Deze week speelt Auto van Ewijk/ LHC op zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Huissen HV 1. FoTo: MarTin ZWakenberg Pupil van de week Meike ging op het doel af van Rijssen en na de eerste keer net naast te schieten, kreeg ze een tweede mogelijkheid en scoorde alsnog. Goed gedaan Meike! De scheidsrechter uit Kampen floot voor het begin van de wedstrijd. In de eerste tien minuten gebeurde er qua kansen niet veel. Zo was er in de zesde minuut een vrije trap voor Rijssen, maar deze trof geen doel. Na tien minuten kwam Lemele beter in het spel. Er werd goed positiespel gespeeld en er werd steeds beter de vrije man gevonden. Na een kwartier spelen kwam Yoran aan de bal. Hij besloot een aktie in te zetten en liep meerdere spelers voorbij van Rijssen. Oog in oog met de keeper faalde hij niet schoot keurig de 1-0 tegen de touwen. Lemele ging door en een minuut later schoot Tim rakelings naast. Rijssen kwam er niet aan en het was wachten op de tweede treffer voor de thuisploeg. Die kwam er in de 26ste minuut. Na een prima aanval kreeg Lemele een hoekschop. Deze werd strak voor gegeven door Remon, waar Yoran bij de tweede paal de bal prima terug kopte en het was Tim die de bal snoei hard tegen te touwen werkte en de stand op 2-0 bracht. Enkele minuten later, was het Jelmer die na een prima aanval de bal op de paal schoot. Toch bleef de 3-0 niet lang uit. In de 38ste minuut werd Tim prima aangespeeld door Steven. Tim hield de bal heel even bij zich en met een steekpass Yoran weg stuurde. Yoran gaf een prima voorzet en de bal kwam terecht bij Remon, die raak schoot en de spelers richting de thee gingen met een 3-0 voorsprong. Na de thee ging Lemele door waar het eindige in de eerste helft. Erik bleef achter in de kleedkamer met een blessure en werd vervangen door Job. In de 47ste minuut werd Jelmer bereikt via een ingooi. Na een mooie aktie trok hij de bal hard voor, maar was net te scherp om een ploeggenoot te bereiken. Paar minuten later een vrije trap voor Lemele, waar Damian de afvallende bal afvuurde richting het vijandelijk doel. Helaas voor hem en voor Lemele trof deze geen doel. Het was wachten op de vierde treffer en die kwam er in de 56ste minuut. Het was Jelmer die wederom een mooie aktie had in de zestien en de bal pamklaar op het hoofd van Tim legde, die de 4-0 tegen de touwen kopte. Na deze goal kwam Bart in de ploeg voor Jelmer. Lemele nam iets gas terug en je zag dat de concentratie wat afnam. In de 61ste een grote kans voor Rijssen, maar Ruan was goed bij de les en hield de nul. Twee minuten later kreeg Lemele na een prima aanval een cornerbal. Deze kwam uiteindelijk bij Remon terecht en hij bracht de 5-0 op het scorebord. Lemele ging door en twee minuten later lag de 6-0 er ook alweer in. Na een prima aanval kwam de bal voor de voeten van Tim, die de bal keurig achter de doelman van Rijssen schoot. Drie minuten later was er een merkwaardig moment. Een cornerbal voor Lemele die door Bart werd getrapt en door iedereen gemist werd, waardoor de bal in het doel rolde. Mooi voor Bart die daardoor de stand op maar liefst 7-0 bracht. De laatste fase van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Lemele kreeg nog wat enkele kansen, maar de grootste was voor Rijssen. Gelukkig hield Ruan zijn doel schoon waardoor de eindstand 7-0 werd. Een hele mooie middag dus voor de ploeg van Timmerman. Lemele staat momenteel met 14 punten uit acht wedstrijd op een zesde plek. Zaterdag is er een beker inhaalronde, waardoor Lemele een vrije zaterdag heeft. Deze vrije zaterdag wordt benut door een teamactiviteit. Een week later moet het vlaggenschip aantreden tegen BZSV Blauwwitters. SC Lemele Progr za 16 nov: Thuis 14:30 Lemele 3 - MVV ‘69 3; 11:30 Lemele JO151G - Hulzense Boys JO15-2; 09:30 Lemele JO14-1G - Raalte JO14-1G; 11:00 Lemele JO13-1G - Gramsbergen De Bevers Progr vr 15 nov: 19.00 u. DOS D3 - Dames 6, 19.30 u. SGO MB1 - Meisjes B3. Progr za 16 nov: 14.30 u. Sudosa MC1 - Meisjes C1, 14.30 u. OSR MA1 - Meisjes A1, 15.00 u. Dalen D1 - Dames 2, 15.00 u. CSV D2 - Dames 3, 16.30 u. OSR D2 - Dames 5, 16.30 u. Set Up D2 - Dames 4, 17.00 u. Doska Acta MC1 - Meisjes C2, 17.00 u. CSV D1 - Dames 1. Auto van Ewijk/LHC PSV Lemelerveld Anouk Warmelink startte dit weekend in Den Ham met haar pony Wist u... - dat opgave voor de 10e Open Muziekestafette Heino weer mogelijk is? De jubileumeditie vindt plaats op 2 en 3 oktober 2020. Opgave via: flipjonkman@hotmail.com. Charming Lady. In de klasse L2 cat A/B reed Anouk zeer knap naar 2x een 1e plaats met 192.5 pnt en 198 punten. Britt schriver ging dit weekend naar een springconcours in Marienheem. In de klasse B reed Britt met haard Jack Daniels een foutloze ronde. Deze werd door de jury beoordeeld met 72,5 punt voor stijl, dit was goed voor een 5e prijs. Info: www.paardensportvereniginglemelerveld of like de facebookpagina. Progr. wo 13-11-2019: 21.10 u L’veld, LHC DMW1 - Heeten DMW1, 21:05 u Dronten, Swift’64 DMW3 - LHC DMW2. Progr. za 16-11-2019: 9:00 u Twello, Voorwaarts E2 - LHC E3, 9:30 u Dronten, Swift ‘64 D1 - LHC D1, 10:20 u Haarle, Haarle E1- LHC E2, 11:55 u Achilles D3 - LHC D2, 15:30 u Wijhe, Wijhe ‘92 B1 - LHC B1, 17:45 u Haarle, Haarle C1 - LHC C2, 19:15 u Huissen, Huissen DS1 - LHC DS1. Progr. zo 17-11-2019: 9:00 u Zwolle, Zwolle Dames 4 - LHC Dames 3, 11:00 u Schalkhaar A1 - LHC A1, 11:15 u Raalte, Kwiek Dames 3 - LHC Dames 2, 12:00 u Twello, Voorwaarts C1 - LHC C1. VV Lemelerveld 13-11-2019 Thuis: 20:00 Lemelerveld VR25+1 - Lemele VR25+1. 14-11-2019 Uit: 20:00 Rohda Raalte 2 - Lemelerveld 2. 16-11-2019 Thuis: 14:30 Lemelerveld 2 (zat) - Lemele 2; 14:30 Lemelerveld JO19-1 - ST Rouveen/Staphorst JO19-1; 12:30 Lemelerveld MO19-1 - Nunspeet MO19-1; 14:30 Lemelerveld JO19-2 - HHC JO13-2G; 10:00 Lemele JO12-1 - ASV ‘57 JO12-1G; 11:00 Lemele JO11-1G - Vilsteren JO11-1G; 08:30 Lemele JO8-1 - SJO FC Dalfsen JO8-3G. Uit: 14:30 Lemelerveld 2 - Lemele 2; 12:00 Den Ham JO17-2 - Lemele JO17-1G; 08:30 Hellendoorn v.v. JO11-3G - Lemele JO11-2G; 09:30 Marienberg JO10-2G - Lemele JO10-1G; 09:30 HHC Hardenberg JO9-3 - Lemele JO91GC1 - Meisjes C2, 17.00 u. CSV D1 - Dames 1. Hardenberg JO19-3; 13:00 Lemelerveld JO15-1 - Wilhelminaschool JO15-1; 11:15 Lemelerveld JO13-1 - Heeten JO13-1; 08:45 Lemelerveld JO121 - SJO JCO JO12-1; 10:15 Lemelerveld JO11-1 - Be Quick’28 JO11-1; 10:00 Lemelerveld JO101 - Hardenberg ‘85 JO10-1; 10:00 Lemelerveld JO10-2 - JVC Dedemsvaart JO10-5; 08:45 Lemelerveld JO9-2 - SJO JCHW JO9-1; 08:45 Lemelerveld JO8-1 - Schalkhaar JO8-3; 08:45 Lemelerveld JO8-2 - Overwetering JO8-1. Uit: 12:45 Stevo JO17-1 - Lemelerveld JO17-1; 09:45 USV MO17-1 - Lemelerveld MO17-1; 14:15 Vilsteren JO17-1 - Lemelerveld JO17-2; 11:30 Daarle SP MO15-1 - Lemelerveld MO15-1; 11:15 Oranje Nassau JO15-5 - Lemelerveld JO15-3; 11:00 Raalte JO13-1 - Lemelerveld JO13-2; 09:00 HHC Hardenberg JO13-4 - Lemelerveld JO133; 09:00 Owios JO11-1 - Lemelerveld JO11-2; 08:30 Oranje Nassau JO10-7 - Lemelerveld JO103; 08:30 SVI JO10-5 - Lemelerveld JO10-4; 08:45 Juventa ‘12 JO9-1 - Lemelerveld JO9-1. 17-112019 Thuis: 10:00 Lemelerveld 2 - Rohda Raalte 3; 12:00 Lemelerveld 5 - Rohda Raalte 8; 12:00 Lemelerveld 8 - Langeveen 3; 10:00 Lemelerveld VE1 - Rohda Raalte VJO11-1; 12:00 Lemelerveld VR1 - Schalkhaar VR1. Uit: 10:30 Schalkhaar 3 - Lemelerveld 3; 10:00 Heino 5 - Lemelerveld 4; 11:30 Rohda Raalte 11 - Lemelerveld 6.