7

Lemelerveld aan kop na klinkende Lemele - DKB 0-1 overwinning Lemelerveld is het nieuwe jaar begonnen waar het in 2018 mee eindigde: winnen. Op het sportpark Heidepark werd Asser Boys van middag met maar liefst 7-0 verslagen. Door het verlies van Dalfsen gaat Lemelerveld nu, op basis van doelsaldo, aan kop in 2L. Vanaf het eerst fluitsignaal zette Lemelerveld de bezoekers uit Assen direct onder druk. Asser Boys wist zich geen raad met de tactiek van de thuisploeg en dat resulteerde in de 8e minuut in de 1-0. Stijn Kogelman dribbelde vanaf de achterlijn de zestien in en passeerde hierbij twee tegenstanders. Zijn voorzet belandde via een speler van Asser Boys in het doel. Tien minuten later tekende Jordy Lugtenberg voor de tweede Lemelerveldse treffer. Job Heerink verlengde een hoge bal uitstekend met het hoofd en Lugtenberg tikte de bal vervolgens subtiel over de uitgekomen doelman van Asser Boys. In de 27e minuut tekende Matthias Reimink voor de 3-0 en Kogelman schoot zichzelf vlak voor rust ook op het scorebord, 4-0. De wedstrijd was vanaf dat moment al lang en breed gespeeld. Toch schoot Lemelerveld na de thee ook weer direct uit de startblokken. Dit resulteerde in de 48e minuut in de 5-0. De mee opgekomen rechtsback Jasper Gerritzen was dit keer het eindstation en verschalkte de doelman van de bezoekers. In minuut 61 was het wederom raak. Kogelman schoot zijn tweede van de middag, en de zesde van Lemelerveldse kant, tegen de touwen. Na de 6-0 werd de wedstrijd een stuk minder leuk. De thuisploeg nam wat gas terug, maar de bezoekers waren niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Lemelerveld kreeg daarentegen nog wel de nodige kansen, maar het lukte nog niet om de score uit te bouwen. Lemelerveld slaagde er in de laatste minuut toch nog in de zevende treffer te maken. Job Heerink was het eindstation van een zeer fraaie aanval. De aanvaller wist zich wel raad met deze kans en pikte zo ook zijn doelpuntje mee. De uitstekend fluitende scheidsrechter Van Dooren floot direct af, waardoor het publiek, dat ondanks de kou toch in groten getale aanwezig was, de warmte op kon zoeken. Zondag speelt Lemelerveld, indien het weer het toelaat, om 14.00 uur uit bij Stadskanaal. De nummer vier op de ranglijst won vandaag met 3-1 van Dalfsen. Een potje waar veel op het spel staat dus en daar kunnen de Lemelerveldse mannen uw steun vast goed bij gebruiken. De spelers en staf gaan met de bus naar Stadskanaal. Mensen die mee willen met deze bus, kunnen zich opgeven via de lijst in de kantine. VV Lemelerveld Progr wo 23-01-2019 Thuis: 19:30 Lemelerveld VR1 - Warnsveldse Boys VR1. Progr za 26-01-2019 Uit: 14:30 Zwolsche Boys JO191 - Lemelerveld JO19-3. Progr zo 27-012019 Thuis: 12:00 Lemelerveld 8 - SDOL 5; 12:00 Lemelerveld VR1 - CCW ‘16 VR2. Uit: 14:00 Stadskanaal 1 - Lemelerveld 1; 10:30 Overwetering 4 - Lemelerveld 5. SC Lemele Progr za 26 jan Thuis: 10:30 Lemele JO15-1 - Balkbrug JO15-1; 12:00 Lemele JO19-01 - DES JO19-01. Thuis: 14:30 HTC 1 - Lemele 1. FoTo: MarTin Zwakenberg De Bevers D1 speelt een beroerde thuiswedstrijd Nadat we getuige waren geweest van het feit dat ons tweede team met 4-0 van de koploper in de derde divisie won en zelf naar de tweede plek klom, konden we aan de warming up beginnen. We moesten tegen Olhaco D1 en de Hoogeveense dames waren er gebrand op om te winnen, aangezien ze thuis van ons verloren hadden. Direct liepen we achter de eerste set achter de feiten aan, we hadden moeite met de servicedruk van de tegenstander en zelf serveerden we koekjes en waren we veels “te lief”. Setstand 19-25. Tweede set was compleet anders, de passer lopers van Olsjaco kregen van ons messcherpe services om de oren en binnen no time stond er 25-15 op de teller en dus 1-1 in sets. Gelijke stand en dus gelijke kansen, niets was minder waar, de derde en vierde set verliepen dramatisch, we kregen de bal niet op de grond en passend verdedigend kwamen we een stap te laat, gaven cadeautjes aan de tegenstander, die daar dankbaar gebruik van maakte. Ondanks het feit dat Sandra en Moniek uit dames 2 met noeste arbeid probeerden de zaak recht te trekken, ging het licht snel uit in de sporthal en gingen we er met 14-25 en 17-25 hard af. Aanstaand weekend tegen de koploper uit in Vorden, tijd voor een stunt, lijkt me! Zaterdag was het tijd voor de hervatting van de competitie. Na een korte winterstop moesten we aantreden tegen de nr 2 DKB. Ondanks de nodige afwezigen aan beiden kanten een mooie affiche. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden van Lemele-lid Henk Dogger. Iris Huetink mocht vandaag als pupil van de week als eerste aftrappen. Na een snelle dribbel schoot ze hard binnenkant paal binnen. Klasse! In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen duidelijk zoeken. Het positiespel was te slordig en aan beide kanten leidde dit tot veel balverlies. Het duurde dan ook even voordat de eerste uitgespeelde kans genoteerd kon worden. Al snel moest er gewisseld worden. Remon had al enkele dagen forse rugproblemen gehad, had zichzelf volgestopt met pijnstillers, maar moest er desondanks al snel de brui aan geven. Balen! Gerben komt in de ploeg en we gaan door. DKB probeert de ruimtes achter onze verdediging te gebruiken, maar trapt vaak in de buitenspelval. Dit leidt tot grote frustraties. Wij krijgen langzaam meer ruimte om te voetballen en vinden langzaam maar zeker de rust en het geduld om aanvallen op te zetten. Als eerste is het Sander die op de rand van de 16 wordt vrijgespeeld, maar zijn schot raakt het aluminium. Even later is het de beurt aan Yoran en ook hij raakt de deklat. We combineren rustig door en in korte tijd creeeren we zeker 5 goede kansen om te scoren. Op de momenten dat we even gas terugnemen komt fysiek sterke DKB er gevaarlijk uit, maar tot grote kansen leidt dit nog niet. We gaan met een 0-0 stand rusten. Tijdens de bespreking praten we over hoe we de tegenstander meer pijn kunnen doen, maar dat we erg waakzaam moeten blijven. FoTo: MarTin Zwakenberg De Bevers Progr vr 25 jan: 19.00 u. De Schutters MB1 - Meisjes B2, 19.00 u. Smash D3 - Dames 4. Progr za 26 jan: 12.30 u. Impala MC1 - Meisjes C1, 13.30 u. Bolsward D2 - Dames 2, 13.30 u. Bolsward MA1 - Meisjes A1, 14.30 u. Impala MC2 - Meisjes C2, 16.00 u. Bas autowas MC1 - Meisjes C4, 18.00 u. Doles MB1 - Meisjes B1, 18.00 u. Dlash D1 - Dames 1. Progr ma 28 jan: 19.30 u. SVI MA2 - Meisjes A2. Auto van Ewijk/LHC Progr za 26 jan: 9.55 uur Dalfsen E1 – LHC E1; 11.30 uur F1 toernooi Wijhe; 12.00 uur Voorwaarts E2 – LHC E2; 13.00 uur LHC E3 – Heeten E2; 14.45 uur Wesepe D1 – LHC D1; 16.00 uur Achilles C2 – LHC C2; 18.00 uur Achilles B3 – LHC B2; 19.00 uur SDOL 1 – LHC 1; 19.00 uur Dalfsen 2 – LHC 2. Progr zo 27 jan: 9.45 uur Kwiek D4 – LHC D2; 11.00 uur DDS1 – LHC 3; 11.00 uur LHC 4 – Wijhe 4; 12.10 uur LHC B1 – CVO B2. Progr wo 30 jan: 21.10 uur midweek LHC 1 – Zwolle midweek 1. Progr do 31 jan: 20.30 uur Lettele midweek 1 – LHC midweek 2. Auto van Ewijk/LHC - Sani4all/artemis ’15 Zondag 20 januari ’19 speelde LHC een thuiswedstrijd tegen Artemis ’15. De vorige wedstrijd werd nipt gewonnen door LHC. LHC startte scherp aan de wedstrijd. Er werd goed verdedigd en in de aanval werden door snel spel de kansen goed benut. Na een 3-0 voorsprong kwam ook Artemis ’15 tot scoren door middel van afstandschoten van de linker- en de middenopbouw. De eerste helft verliep vervolgens gelijk op. Ruststand 11-11. De tweede helft creëerde LHC vele kansen, ook door de break te lopen. Helaas lukte het LHC niet om al deze kansen af te ronden. Zo bleef Artemis ’15 op gelijke hoogte. Ook de tweede helft liep gelijk op. Artemis ’15 maakte in de laatste minuten zorgvuldiger af waardoor ze een kleine voorsprong van 2 doelpunten konden pakken. LHC was niet bij machte om dit gat te dichten en verloor de wedstrijd met 20-19. Zaterdag 26 januari ’19 speelt LHC om 19.00 uur een uitwedstrijd tegen SDOL. We komen scherp de kleedkamer uit en zetten de tegenstander direct onder druk. Er volgen enkele vlotte aanvallen, maar vergeten af te drukken. We missen de echte stootkracht en zijn zo nu en dan toch te slordig in het uitspelen van kansen. In de omschakelmomenten blijft het oppassen. Jelmer komt in de ploeg voor Joel en vinden weer wat meer dreiging naar voren. Met nog ruim een kwartier op de klok is er slordig balverlies voorin en we staan totaal uit positie. Dkb schakelt snel en countert. Het heeft er alle schijn van dat vanuit buitenspelpositie de spits het net weet te raken, maar de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de middenstip, 0-1. Een forse tegenvaller. We gaan door waar we gebleven waren maar geven wel wat meer ruimte weg. DKB kan profiteren en de score uitbouwen, maar Ruan is alert. Ook Erik komt in de ploeg en het tempo aan de bal gaat direct omhoog. Er volgen nog enkele mooie aanvallen met goede kansen, maar er wordt niet gescoord. Het blijft 0-1 en de teleurstelling is groot. Doodzonde want we waren vandaag als het gaat om uitgespeelde kansen absoluut de bovenliggende partij. Helaas is dat niet hetgene waar je altijd de punten voor krijgt. Zaterdag aanstaande mogen we op revanche. De uitwedstrijd tegen koploper HTC staat op het programma. In eigen huis verloren we deze wedstrijd onnodig met 1-2 en graag willen we deze misstap goedmaken. Het belooft weer een spectaculaire wedstrijd te worden! Graag tot dan!