6

Uitbreiding opleidingswerkplaats RTC Hardenberg Sinds de oprichting in 2010 is RTC Installatietechniek gegroeid van 14 leerlingen naar bijna 40. Een mooie groei; leerlingen weten steeds beter hun weg te vinden naar het RTC. Er is een uitbreiding van het opleidingsaanbod geweest; naast niveau 2 wordt nu ook de opleiding niveau 3 elektromonteur aangeboden. Door deze ontwikkelingen bleek in de afgelopen jaren, dat de opleidingswerkplaats niet voldoende ruimte meer bood. De opleidingswerkplaats is door een forse interne verbouwing uitgebreid en biedt nu de mogelijkheid om alle leerlingen op alle niveaus praktijkinstructie te geven en de PvB’s uit te voeren. Deze uitgebreide en vernieuwde opleidingswerkplaats wordt geopend op dinsdag 4 februari. Iets te vieren? Druk Ontwerp Binnen- buitenreclame Ambachtsweg 3 Lemelerveld (0572) 37 21 55 info@drukkerijvanasselt.nl __________________________________________________ - Voetbalvereniging Lemelerveld. Opgave jeugdleden via www.vvlemelerveld.nl Bij vragen bel Judith in ‘t Veld, 0572-371227. __________________________________________________ __________________________________________________ - Dagelijks nieuws: dalfsennet.nl en sukerbiet.nl __________________________________________________ Lemelerveld moeizaam naar winst In een boeiend en ook een sportief voetbalgevecht wist koploper Lemelerveld met de hakken over de sloot afgelopen zondagmiddag de punten in eigen huis te houden. Gezien het spelbeeld was een puntendeling wat meer terecht geweest, maar daar maalde na afloop niemand om in het Lemelerveld-kamp. De ploeg van Richard Smit startte overdonderend en binnen 7 minuten was het al 2-0. Stijn Kogelman roste een vrije trap vanaf de zestien bal snoeihard door de muur voor de 1-0 en enkele minuten later was Matthias Reimink weer eens onnavolgbaar. Hij tekende na een fraaie actie heel beheerst voor de 2-0. LSC 1890 werd even compleet overlopen en had de mazzel dat een verlengde vrije trap van Jeroen Exel via de onderkant lat geen doel trof. LSC herpakte zich hierna bewonderenswaardig en nam vol overtuiging het initiatief. Na 18 minuten was het Jorn Wester namens LSC die van dichtbij doelman Ramaker kansloos liet; 2-1. Diezelfde Wester, topscorer in de 2e klasse K, kopte rond de 36 minuut een voorzet schitterend binnen voor de 2-2 en tot de rust kreeg LSC zelfs kansen op meer. Doelman Rik Ramaker was weer ouderwets op dreef en verdedigend moesten alle zeilen bijgezet worden om de geen achterstand op te lopen. Na rust koos Lemelerveld voor een wat meer behoudend concept en kwamen de linies wat dichter op elkaar te spelen. De tactiek werkte uitstekend, want al binnen 5 minuten na de hervatting profiteerde Stijn Kogelman optimaal van de verkregen ruimte en scoorde zijn 2e van de middag; 3-2. LSC speelde vol op de aanval, kreeg wat mogelijkheden maar mede door het vaak slordige en onnauwkeurige spel van de oranje-witten. Het was goed te zien dat de ploeg na de winterstop nog wedstrijdritme mist. Omdat beide ploegen vol overgave speelden bleef het spannend. De jonge en snelle Naud Schrijver stond na driekwart wedstrijd aan de basis van de 4-2. Na een rush over meer dan 50 meter bediende hij invaller Jordy Lugtenberg op maat, die met een bekeken schuiver de LSC doelman kansloos liet. Wie dacht dat de wedstrijd hiermee gespeeld was kwam bedrogen uit. LSC zette vol aan en 10 minuten voor tijd werd een voorzet fraai afgerond: 4-3. Job Heerink en invaller Jaron Hulsink kregen nog een paar dikke mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Dat lukte niet. LSC bleef een rode kaart bespaard nadat Teun in de Wal, op weg naar een leeg doel, werd getorpedeerd. De goed leidende scheidsrechter was coulant. Aanstaande zondag gaat Lemelerveld op bezoek bij mede-titelkandidaat Jubbega. Meer hierover in de voorbeschouwing eind deze week op de Lemelerveldsite. Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Naud Schrijver, Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Matthias Reimink ( Jordy Lugtenberg) Stijn Kogelman ( Jaron Hulsink) Wesley Vlierman (Teun in de Wal) en Job Heerink. FoTo: marTin ZWakenberg