9

Lemelerveld beleeft een gemakkelijke SC Lemele 1 middag In Drachten beleefde de ploeg van Richard Smit een gemakkelijke wedstrijd. Binnen acht minuten stond de 0-2 op het scorebord. De ruststand stond op 0-3 en met een klein uur was het 0-4. Lemelerveld bleef de bal spelen en kan terug kijken op een prima wedstrijd. Na een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van vrijwilliger Joop de Haan, een kantineman die altijd paraat stond, kwam Lemelerveld al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Stijn Kogelman opende de score door de bal binnen te lepelen achter de keeper van Drachten. 2 Minuten later scoort Wesley Vlierman in een 1 tegen 1 situatie 0-2. Het mee gereisde publiek op, de verre van oude, zittribune ging er eens goed voor zitten. Drachten beet kort na het doelpunt nog wel even van zich af, maar het waarschuwingsschot ging voor langs de goal van doelman Rik Ramaker. Robin Morrenhof, Wesley Vlierman (2x) en Teun in de Wal krijgen voor rust de kans om de score op te vijzelen. Een schot wordt aangeraakt en gaat net naast. De keeper tikt de bal net over of ligt in de weg. Teun in de Wal weet het doel voor rust nog wel te vinden door de bal over de keeper te stiften. 0-3 is dan ook de ruststand. In de tweede helft rond Jeroen Exel namens Lemelerveld een aanval af op doel. Na een kopbal schiet hij binnen en is het 0-4. In de tweede helft heeft Lemelerveld nog enkele momenten om de score uit te breiden, maar laten de doelpunten achterwege. Drachten ziet in de tweede helft een streep door een doelpunt gaan vanwege een overtreding voorafgaand aan de doelpoging. Beide teams konden na afloop leven met de eindstand van 0-4. Lemelerveld blijft koploper in de 2e klasse K Noord, 3 punten voor op LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden. Zondag komt Oerterp op bezoek, de wedstrijd begint om 14.00 uur. Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Naud Schrijver (76’ Rory Veltmaat), Ian Nijenkamp (80’ Rutger Kuttschruiter), Joey Nijenkamp, Jasper Gerritzen, Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Wesley Vlierman (57’ Stan Reimink), Stijn Kogelman, Teun in de Wal en Jordy Lugtenberg. Foto: Pien en Mister Sambuca eiGen foTo PSV Lemelerveld Succesvol weekend voor de zusjes Britt en Pien Schrijver. Britt startte de 1e selectiewedstrijd met haar paard Jack Daniëls in Heeten. In de klasse B dressuur reed ze een mooie proef die werd beoordeeld met 199.5 punt. Dit was goed voor een 2e prijs in het algemene klassement maar voor de selectie wist Britt de 1e plek te bemachtigen. Pien Schrijver ging met haar nieuwe D pony Mister Sambuca naar de HIL in Luttenberg. In de klasse B cat D/E reed pien een snelle foutloze ronde, hiermee wonnen ze de 6e prijs in een sterk deelnemersveld. Door deze goede prestatie mocht Pien zondag meedoen aan de finale. In de finale wist Pien weer foutloos rond te springen en een 6e prijs in ontvangst te nemen. Hierdoor mocht Pien de “tripiade” starten, dit is de finale van de finale waarbij alle klasses en pony’s tegen elkaar moesten. Ook hier bleef Pien nogmaals foutloos maar was ze dit keer helaas niet snel genoeg voor een prijs. Al met al wel een hele ervaring voor deze nieuwe talentvolle combinatie! Info www.paardensportvereniginglemelerveld of like de facebookpagina. Auto van Ewijk/LHC Delen de dames van Auto van Ewijk/ LHC na vanavond de koppositie? Op zaterdagavond 2 november stond voor de dames van Auto van Ewijk/ LHC de wedstrijd tegen koploper Plus Severijn/Heeten op het programma. Een tegenstander die nog ongeslagen is. Daarentegen ook een leuke tegenstander waarvan vooraf al bekend is dat het een spannende wedstrijd gaat worden. En of dit een spannende pot was... Biljarters Wijhe winnen in Lemelerveld Biljartclub Het Weijtendaal kwam dinsdag 29 oktober met 8 van de 60 biljarters sterk voor de dag tegen de biljarters van SWOL-Saam Welzijn. Op beide biljarts in De Mozaïek wonnen zij 4 partijen op een rij. Met een voorsprong van 30 punten won Wijhe de eerste ronde van 8 partijen. Na een lekker en uitgebreid diner bij ZGRBrugstede (pluim voor de keuken) konden de biljarters van SWOL in de 8 volgende partijen slechts 6 punten inhalen. Wijhe won volgens het Belgisch puntensysteem de wedstrijd met een totaal van 162 tegen 138 punten van de biljarters van SWOL. Het wedstrijdverloop was direct via een groot televisiescherm te volgen, maar daar kon men geen wedstrijdpunten mee verdienen. In februari 2020 volgt in Wijhe de revanche. Na een paar minuten spelen hadden de dames van Auto van Ewijk/LHC een voorsprong opgebouwd van 5 punten. Echter zaten de dames van Plus Severijn/Heeten ook goed in de wedstrijd en werden er over en weer mooie aanvallen uitgespeeld waaruit een doelpunt volgde. Ruststand 10-13 in het voordeel van de dames van Auto van Ewijk/LHC. Na rust waren de dames van Heeten gebrand om de stand gelijk te trekken. Na 7 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft stond het 15-15. De dames van Heeten hebben in deze wedstrijd één keer voor gestaan met 17-16. Door goede reddingen van de keepster van Auto van Ewijk/LHC en een goede samenwerking van de speelsters hebben de dames van Auto van Ewijk/LHC de wedstrijd naar zich toe getrokken en gewonnen met 23-22. De 2 punten gaan mee naar Lemelerveld. De dames van Auto van Ewijk/LHC delen de koppositie met Plus Severijn/ Heeten en SDOL. Aankomende zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Haarle dames 1. De wedstrijd werd om 14.30 uur afgetrapt op sportpark “de Belt”. Zoals afgelopen twee wedstrijden begon ook deze middag Lemele niet sterk aan de wedstrijd. Daarlerveen kreeg teveel ruimte in het eerste gedeelte van de wedstrijd, terwijl je Daarlerveen juist die ruimte niet moet geven. Dit resulteerde in de 3de minuut al tot een hele grote kans voor de thuisploeg. Vanuit de omschakeling werd goed de lopende spits bereikt, die de uitkomende Ruan te snel af was en omspeelde. Gelukkig was het vizier van de spits niet scherp waardoor de bal net naast het doel ging. Je zou denken, oké we zijn wakker, maar Daarlerveen ging door. De thuisploeg speelde goed positiespel in een goed tempo, waardoor er ruimtes kwamen tussen de linies bij Lemele. Door veel positiewisselingen, waar Lemele het moeilijk mee had, kwam de thuisploeg al in de 6de minuut op een 1-0 voorsprong. Een prima aanval werd uitstekend afgewerkt door de rechtsbuiten van Daarlerveen. Dit was juist wat trainer Timmerman niet wou, een snelle achterstand. Toch gelijk na de openingstreffer kreeg Lemele een grote mogelijkheid. Een afgeslagen voorzet aan de rechterkant kwam bij Michel in de voeten die zich zelf uitstekende vrij speelde en een prima voorzet afleverde op het hoofd van spitsie Tim. Helaas ging deze bal er niet in, waardoor Daarlerveen met de schrik vrij kwam. In de 14de minuut floot de scheidsrechter voor een vrije trap voor Daarlerveen vanwege een overtreding. De bal werd snel weer in de ploeg gebracht en Lemele was niet scherp en lette niet op, waardoor er een schot die van richting werd veranderd op de paal spatte. Toch was het drie minuten later alsnog raak. Door een prima aanval over de linkerkant waar de bal in de zestien werd gebracht, was het Job die de bal keihard achter eigen doelman Ruan schoot. Lullig moment natuurlijk en ook om op zo’n manier op een 2-0 achterstand te komen. Helaas een scenario wat juist besproken was om te voorkomen, gebeurde toch. Al binnen 20 minuten keek Lemele tegen een 2-0 achterstand aan. De thuisploeg speelde goed en Lemele had het moeilijk met de lopende mensen en positiewisselingen. Toch na het tweede doelpunt kreeg Lemele de wedstrijd wel iets meer onder controle. De linies werden korter gehouden waardoor Daarlerveen minder ruimte kreeg om te voetballen en ook niet meer tot echt hele grote kansen kwam. Ook Lemele creëerde niet veel, waardoor de ruststand 2-0 was. De eerste paar minuten na rust golfde het wat op en neer. Toch was het de thuisploeg die in 48ste minuut een grote kans kreeg op de 3-0. Door een fijne steekpass werd de rechtsbuiten gelanceerd en kwam oog in oog met Ruan die goed uitkwam en het doel klein maakte. De bal werd alsnog over Ruan heen gelift, maar ging uiteindelijk rakelings naast het doel. De minuten daarna gebeurde er niet veel. Daarlerveen speelde in een lager tempo dan voor rust, waardoor Lemele de linies goed kort kon houden. In de 55ste kwam Wist u... - dat de Rabobank Vaart en Vechtstreek op woensdagavond 13 november om 18.30 uur de workshop ‘Bereik meer met je geld’ organiseert? Tijdens deze workshop krijgen klanten en niet-klanten in 1,5 uur inzicht in de mogelijkheden om een mooi bedrag op te bouwen. Meer informatie Rabobank.nl/ bereikmeermetjegeld. Joël in de ploeg voor Robin, die vanwege een kuitblessure niet verder kon. Enkele minuten later was er een vrije trap voor de thuisploeg op zo’n, 18 meter van het doel van Ruan. De bal werd goed ingeschoten, maar ook uitstekend gepakt door de doelman van Lemele. Minuut later een prima uittrap van Ruan die achter de laatste linie van Daarlerveen kwam. Yoran was de verdediger te snel af, maar hij kon helaas de bal niet goed mee krijgen. Er waren genoeg momenten voor Lemele waar ruimte was om er gevaarlijk uit te komen. Helaas was vaak de niet goede eindpass of de verkeerde keuzes de reden dat Lemele die mogelijkheden niet goed verzilverde. Met nog een klein half uur te spelen was terug komen van een 2-0 achterstand tegen een ploeg als Daarlerveen een hele lastige opgave. Waar Lemele wellicht toch nog kansen of mogelijkheden zag, was het de thuisploeg die in de 65ste minuut op een 3-0 voorsprong kwam. Het was de snelle rechtsbuiten die een mooie aktie inzette en de bal strak voorgaf. Helaas kwam deze op een verkeerde manier op de voet van Steven, waardoor de bal achter eigen doelman Ruan belande en Lemele zo op een marge van drie doelpunten achterstand kwam. Positief was het zeker, hoe Lemele bleef voetballen en bleef knokken. Er werd energie geleverd en daardoor ook kansen gecreëerd. Mooie actie van Jelmer die zich zelf vrij speelde en een hele fijne voorzet gaf op Tim, die de bal schamde met zijn hoofd en zodoende net naast ging. Daarna waren er wat mogelijkheden vanuit vrijr trappen en een 1 op 1 momten van Tim, maar helaas kon Lemele het net deze middag niet vinden. Ook de thuisploeg kreeg wel wat kansen om de score verder uit te bouwen, maar bij de thuisploeg was de echte scherpte er ook wel af. Daarlerveen geloofde het wel en speelde de wedstrijd uit. Toch was er in de 87ste minuut voor de thuisploeg een uitbraak waar de spits in de zestien neergehaald werd door Steven, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Het was super doelman Ruan die als winnaar uit deze strijd kwam en de penal uitstekend stopte. De scheidsrechter besloot geen tijd bij te voegen en floot na 90 minuten voor het eind van deze wedstrijd. Lemele verliest dus voor de tweede keer dit seizoen. Als we realistisch zijn is dat voor deze middag terecht. Daarlerveen was gewoon beter en heeft een sterke ploeg. Zaterdag is er een thuiswedstrijd op sportpark Zandeinde. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen Sc Rijssen. Nieuwe week, dus nieuwe kansen. Graag tot dan! SC Lemele Progr za 9 nov thuis: 14:30 Lemele 1 - Sportclub Rijssen 1; 14:30 Lemele 2 - OZC 7; 11:00 Lemele JO17-1G - Wijhe ‘92 JO17-2; 10:15 Lemele JO121 - Voorwaarts V. JO12-1G; 08:45 Lemele JO10-1G - Vroomhoopse Boys JO10-1; 08:30 Lemele JO8-1 - Wesepe JO8-1; 10:00 4x4 - 4x4. Progr za 9 nov uit: 14:30 Hulzense Boys 7 - Lemele 3; 09:30 DETO JO15-2G - Lemele JO15-1G; 09:15 Zalk JO14-1G - Lemele JO14-1G; 09:00 Bergentheim JO13-2 - Lemele JO13-1G; 11:15 HZVV JO11-4 - Lemele JO11-1G; 08:30 Vroomshoopse Boys JO11-7 - Lemele JO11-2G; 10:00 Marienberg JO9-1G - Lemele JO9-1G; 20:00 Hellendoorn v.v. VR25+1 - Lemele VR25+1. Auto van Ewijk/LHC Progr. za 9-11-2019: 9:00 u L’veld, LHC E1 - Zwolle E1; 9:55 u L’veld, LHC D2 - Haarle D1; 10:40 u L’veld, LHC C2 - DSC C1; 12:15 u - 13:15u H Toernooi Dalfsen, Nieuw Heeten H2LHC H (spellencircuit); LHC H - Nieuw Heeten H1; HHZD H - LHC H. Progr. zo 10-11-2019: 9:00 u L’veld, LHC E3 - Zwolle E2; 9:55 u L’veld, LHC D1 - Heeten D1; 10:40 u L’veld, LHC C1 - Dalfsen C2; 11:40 u L’veld, LHC DS4 - Heeten DS4; 12:50u L’veld, LHC DS1 - Haarle DS1; 14:00 u L’veld, LHC B1 - Voorwaarts B2; 15:10 u L’veld, LHC A1 - Nieuw Heeten A1.