31

29 Foto: Floris Heuer Verspilling van populaire voedsel items bij Accenture in 2016 en 2017. Accenture maakt vanaf 2016 gebruik van de Wastewatchers tool om verspilling tegen te gaan. Zij registreerde daarmee in 2017 een daling van 4% in totale verspilling ten opzichte van 2016. 8% 2016 7% 2016 18% 11% soep 2016 2017 4% 2017 6% 2017 salade brood GBC Zuidas werd dit jaar ook aandacht besteed aan voedselverdeling: waar aan de ene kant overvloed is en goed voedsel wordt weggegooid, is aan de andere kant een tekort. Er was in dezelfde week een bijeenkomst voor alle cateraars uit het gebied. Hier is een project uit voortgekomen waarin een aantal cateraars in 2018 start met een gezamenlijke pilot met de Wastewatchers, waarbij de focus ligt op het reduceren van verspilling bij banqueting. Handen ineen Concluderend is er in 2017 gestart met verschillende projecten met betrekking tot de thema’s voedsel en circulariteit. Er is veel kennis uitgewisseld, zowel binnen Zuidas als op nationaal niveau binnen de Community of Practice Circulaire Economie van MVO Nederland. Bedrijven, afvalverwerkers en overheden maken zich klaar voor een overstap naar een circulaire economie. Cateraars slaan de handen ineen tegen voedselverspilling. Met de aanwezigheid van Circl is er een ontmoetingsplek om deze kennis uit te blijven wisselen en elkaar te inspireren. Bron: Wastewatchers Duurzaamheidsverslag Zuidas 2017

32 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication