23

 ZELF VERSE TAGLIATELLE MAKEN 400 gram basisdeeg FI LM beetje bloem pastamachine scherp mes 1 1 2 grote pan theelepel zout liter water MAAK EERST HET BASISDEEG. ALS DIT KLAAR IS KAN JE HET WEGLEGGEN IN DE KOELKAST AFGEDEKT MET BIJVOORBEELD BEE'S WAX WRAPS. DIT IS NOODZAKELIJK OMDAT JE MET RAUWE EIEREN WERKT. Snijd de bonk deeg in stukken die ongeveer zo groot zijn als een groot ei. Leg de stukken die je niet gebruikt afgedekt weg om te voorkomen dat ze uitdrogen. Bloem een stuk deeg in en kneed er een plat broodje van. Haal het deeg door de pastamachine op de ruimste stand. Vouw meerdere malen dubbel totdat er een soepele egale plak deeg onstaat. Ga daarna stap voor stap naar een kleinere stand. Bebloem de lap deeg en vouw het een paar keer dubbel. Leg het afgedekt weg zodat het niet te veel uitdroogt. Als je alle deeg tot lappen hebt gedraaid wordt het tijd om ze door de pasta snijder te halen. Gebruik de stand voor tagliatelle (die met de brede gaatjes). Snij de lange lappen deeg in lengtes die jij lekker vindt om te eten. In tegenstelling tot gedroogde pasta kan je dit nu lekker zelf bepalen! Voer de gesneden stukken deeglap door de snijder. Na twee of drie lappen strooi je een beetje bloem over de tagliatelle heen en werk je het met je handen een beetje los. Op deze manier plakt het niet aan elkaar en kan je de tagliatelle best even laten liggen todat je het gaat koken. Het koken is heel eenvoudig. Zorg dat je een grote pan met 2 liter kokend water klaar hebt staan waar één theelepel zout aan toe is gevoegd. Strooi de pasta in het water en roer het door zodat het niet aan elkaar kleeft. De pasta is heel snel klaar. Let op: het kookt heel snel over! Als de slierten boven komen drijven zijn ze klaar. Proef even voor de zekerheid. 23 Van de nood een deugd maken

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication