19

meente Scherpenzeel, e-mail: secretariaat@scherpenzeel.nl, tel.: 033 - 277 2324. De Gemeente Scherpenzeel registreert namens beide gemeenten alle aanmeldingen. ■ Wist u dat..? De NPV misschien iets voor u kan betekenen? Schroom niet om ons te bellen! Wellicht herkent u zich in de stelling: ‘Ik help thuis mijn man die niet meer alleen kan zijn. Ik zou het fijn vinden als iemand af en toe even wil oppassen als ik een boodschap wil doen…’ Dat kan, een vrijwilliger van de NPV Thuishulp! Bel: 06 - 25 37 25 74, of mail: renswoude@ afdeling-npvzorg.nl ■ culinaire Wildproeverij in restaurant de ossenstal Donderdag 24 oktober organiseert Restaurant de Ossenstal, onderdeel Gasterij de Hooiberg en Allurepark De Lucht aan de Barneveldsestraat 49 in Renswoude weer een van de maandelijkse proeverijen plaats. Dit keer met als thema wild. Deze avond wordt een smakelijke tocht langs de vele soorten en smaken van wild. De presentatie en proeverij zal onder deskundige leiding van Teus Vonk worden uitgevoerd. Ook zal hij verschillende stukken wild komen uitbenen en meer informatie geven over het jagen en verwerken van wild. Als bestuurslid van WBE De Schaffelaar weet Teus Vonk ook alles over het wildbeheer. Ook dit onderwerp zal aan bod komen. De proeverij zal bestaan uit een 6 gangen menu; 1 Amuse van Wildzwijn ham en Ree paté, 2 Gerookte Wilde eend, 3 Duo van Haas en Hert, 4 Wildzwijn Stoof, 5 Kwartel en 6 Ganzenlever met cranberry’s. Bij iedere gang krijgt u een bijpassende drank met de keuze uit wijn of speciaal bier. Tijdens het serveren van de verschillende gangen zal Teus Vonk u uitleggen maar vooral enthousiast vertellen over het wild wat u eet, maar ook over de jacht. Harold Engelen zal samen met zijn Sous-Chef Rik Gallé garant staan voor de smaakvolle gerechten. De avond zal geheel in stijl worden ingeluid met jacht hoornblazers. Het restaurant is voor deze avond open vanaf 18.00 uur. Om 19.00 uur zal de presentatie van Teus Vonk beginnen en rond 19.15 uur zal de eerste gang aan u gepresenteerd worden. Wilt u erbij zijn? En een smakelijke en verrassende avond tegemoet gaan? De kosten zijn €40,00 incl. de gerechten en bijpassende dranken. Inschrijven verplicht. Meer informatie en inschrijven kunt u via de onderstaande contact gegevens: www.gasterijdehooiberg.nl of facebook: www.facebook.com/GasterijDeHooiberg of mail naar: info@gasterijdehooiberg.nl, tel.: 0342 - 43 4708 / 06 - 130 279 73. ■ kennisloket erfafspoeling online praktische tips en inforMatie voor agrariërs Agrariërs kunnen nu via internet zien hoe vervuiling van water en bodem door afspoeling van het erf zo veel mogelijk is te voorkomen. Sinds 9 oktober 2013 is het digitale Kennisloket Erfafspoeling (www. goedboerenerf.nl) online. Door erfafspoeling op agrarische bedrijven kunnen meststoffen, organisch materiaal en andere schadelijke stoffen in oppervlaktewater, riolering en bodem te16

20 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication