23

SALENTEIN Bij Bodegas Salentein werkt men volgens biologische principes. In dit geval betekent dat het toepassen van bepaalde technologieën die milieu efficiënt zijn. Zo wordt kunstmest bijvoorbeeld niet gebruikt. Voor Argentijnse wijnen draait het om de aandacht voor de natuur, deze krijgt dan ook de vrije ruimte. Een belangrijk natuurlijk element voor de wijnen van Salentein is het smeltwater uit de Andes. Numina Elke Salentein wijn is gericht op een specifieke behoefte; van een droge witte wijn tot een volle rode wijn. In de Numina serie staan nu de karakteristieke Chardonnay en Malbec in het zonnetje. De Argentijnse Numina wordt geproduceerd op hooggelegen wijngaarden in Argentinië. Sinds een aantal jaar wordt door wijnmaker Jose Galante geëxperimenteerd op diverse hoogtes om de perfecte druif te maken. Dit in combinatie met het klimaat, de na tuurlijke irrigatie en rots achtige bodem zorgen voor uitstekende kwal teitswijnen. Een deel van de druiven die gebruikt écht subliem bij de Italiaanse klassieker 26.50 19.99 Numina Chardonnay Streek: Mendoza Druif: Chardonnay fris | romig | rijpe ananas | jasmijn witte perzik | bloemen | mineralen zeebaars met linzen | Vitello Tonato Vitello Tonato! 26.50 19.99 Numina malbec Streek: Mendoza Druif: Malbec intens | rood en zwart fruit | tabak chocolade | vanille wildgerechten | gegrild rood vlees oude kaas. 59.95 52.50 Gran Vu Uco Valley Blend Streek: Mendoza Druiven: Malbec, Cabernet Sauvignon groots | complex | zwart fruit zoethout | menthol wildgerechten | stoofgerechten rood vlees Wijnkring magazine | 23 worden voor Salentein bevindt zich in de Uco vallei. Hier heerst als enige in de Mendoza een koel klimaat. De wijn wordt gemaakt met een passie en liefde en dat proef je terug in de Numina serie. Salentein Gran VU Blend De meest prestigieuze wijn van Bodegas Salentein waarin het terroir van de Uco vallei op een onnavolgbare wijze tot uiting komt. De filosofie en diepgaande kennis van José Galante levert een unieke blend op, afkomstig van de beste druivenstokken van de Malbec en Cabernet Sauvignon. Een iconische wijn die een afspiegeling is van de pioniersgeest van oprichter Mijndert Pon en slechts in beperkte hoeveelheden wordt gemaakt. De Malbec en Cabernet Sauvignon druiven worden apart gefermenteerd en pas na 6 maanden geblend. Daarna heeft de wijn 24 maanden gerijpt op Frans eikenhout.

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication