21

tot de locatiebepaling. Deze aanpak stelt een klant in staat om een objectieve afweging te maken over locaties op basis van voor hem relevante criteria. Voor Heembouw maakt het niet uit wat daaruit komt; voor ons gaat het om het juiste pand op de juiste plek. Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Middels data en analyses laten we via de maptable zien, wáár die plek kan zijn. De klant beslist wat de juiste plek is, en wij bieden de kennis om dat besluit te nemen.” Daarna wordt het bedrijfsproces van de klant onder de loep genomen. Verhey: “We analyseren het totale proces. Vaak is een proces in de loop der tijd veranderd, er zijn handelingen bij gekomen, het machinepark is uitgebreid, en het proces verloopt eigenlijk niet meer helemaal 100% logisch en optimaal. Voor de klant ook het moment om te bepalen of er (verder) gemechaniseerd of gerobotiseerd moet worden, en wat de meest optimale nieuwe lay-out van het proces of de fabriek kan zijn. Wij hebben een “We denken met de klant mee over de meest optimale layout van zijn proces en fabriek en starten dan pas met het ontwerp” uitgebreid trackrecord van turnkey projecten voor productie- en food gerelateerde bedrijven, en kunnen goed met onze klanten meedenken en hen (mede) adviseren hoe hun proces het beste vorm gegeven kan worden en zo slim mogelijk in de nieuwe huisvesting gepast kan worden. Hierin speelt ons architectenbureau Habeon Architecten een belangrijke rol; daar zit veel expertise en ervaring met de engineering van bedrijfsprocessen binnen de contouren van een gebouw.” Wow-effect Wanneer het optimale proces “staat”, komt de ontwerpkracht van Habeon Architecten nadrukkelijk aan bod. Rinus Verhey: “Wat ik mooi vind is dat we altijd proberen iets meer te doen dan standaard, we gaan voor het “wow” effect. Dat hoeft niet meer geld te kosten; je kan ook deel van het budget aan uitstraling besteden. Ik zeg altijd maar “we zijn creatief met verstand van zaken en halen het maximale eruit.” En dat levert mooie creatieve vondsten op. Zo komt de honingraatvorm uit het logo van onze opdrachtgever Bosman van Zaal terug in het ontwerp van zijn pand. En in het pand dat we voor RVS-specialist Mueller hebben gerealiseerd, is de trap in het kantoor als een opengereten tank, en verwijst naar de productiehal waar de RVS tanks gemaakt worden. Functioneel met een knipoog, noem ik dat.” Ontwerp met een knipoog: Honingraat uit logo Bosman van Zaal door Habeon Architecten verwerkt in de nieuwe huisvesting. Uitgangspunt bij de nieuwe huisvesting voor Mueller in Groenlo was eerst i.s.m. Heembouw en Habeon Architecten de ideale fabriek bepalen, daarna starten met het ontwerp van de schil erom heen. Meer informatie: Heembouw Rinus Verhey Heembouw op Fruit Logistica 2019 “Daar zijn waar je klanten zijn”, dat is de gedachte achter de deelname van Heembouw aan de Fruit Logistica. Rinus Verhey: “In het Fresh Group Paviljoen, hal 3.2., zijn we een vreemde eend in de bijt. Maar aan de hand van onze ervaring met projecten voor de foodindustrie, komen we tot boeiende gesprekken. De sector waardeert onze aanwezigheid op deze beurs, is onze ervaring.” 15 (071) 332 00 50 www.heembouw.nl www.gronddatabank.nl Volg Heembouw via social media: www.heembouw.nl/social FOOD Locaties 2018/2019 - 21

22 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication