73

Samenwerking met bedrijven In Central District is er een nauwe band tussen de gevestigde bedrijven en de gemeente. De vereniging Rotterdam Central District is daarvoor een uitstekend vehikel. Er zijn jaarlijks meerdere inhoudelijke sessies, bijvoorbeeld over de gebiedsontwikkeling. De bijeenkomsten trekken veel bezoek. Daarnaast worden er lunchconcerten en borrels georganiseerd om de contacten aan te halen. Van Oorschot: “De vereniging bestaat omdat iedereen dat graag wil. Een volgende stap is om de medewerkers meer het gevoel te geven dat dit ook hun plek is. Daar denken we gezamenlijk over na.” wel een fijne neus heeft voor de goede plekken.” Central Post, het oude, herontwikkelde postsorteergebouw, loopt goed. “Het is een topgebouw. Gebouwen met langgerekte, grote vloeren zijn weer in trek. Ze zijn ideaal voor flexplekken”, zegt Van Oorschot. Cambridge Innovation Center Er is veel leegstand geweest door de crisis. Bedrijven vertrokken, of werden kleiner. Of ze hadden minder ruimte nodig, bijvoorbeeld vanwege de opkomst van de flexplekken. Van Oorschot: “Nu is veel herontwikkeld en weer opgevuld. Het Groot Handelsgebouw is na een renovatieronde weer goedverhuurd. Een met het naastgelegen gebouw aan de slag. “Er is al een potentiële huurder voor. Er is veel vertrouwen in de markt.” Interactie met omgeving In het oude Nauta Dutilh-gebouw is Premier Suites opgeleverd, een shortstay-hotelconcept. De plint van het gebouw is opgeknapt met onder meer de hotelentree en een koffiebar. Hierdoor wordt het straatbeeld aantrekkelijker. Van Oorschot: “Dat geldt ook voor het Marriot Hotel waar we nu zitten. Vroeger was dit een vrij kale hal, nu kan je hier overal zitten. Het is een ontmoetingsplaats geworden, er is meer interactie met de omgeving.” Fijne neus Van Oorschot: “Delftse Poort is ook zo’n pand. De renovatie loopt nu. De plint moet beter. Het is nu al tot de derde verdieping open, maar niemand weet dat, omdat de plint gesloten is. Verderop aan het Weena zie je die ontwikkelingen al plaatsvinden, met name door de komst van nieuwe horeca.” Blok: “De medewerkers van de bedrijven vragen daar ook om. En, in het kader van gebiedsontwikkeling, geldt eigenlijk dat horeca altijd Stationslocaties 2017/2018 - 73 Jan-Cees Blok: ‘In het kader van gebiedsontwikkeling geldt eigenlijk dat horeca altijd wel een fijne neus heeft voor de goede plekken.’

74 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication