19

Leuk toernooidebuut Mantgumer tafeltennissers De jonge Mantgumer tafeltennisclub MTV'14 debuteerde vrijdagavond 2 januari met volwassen deelnemers aan een toernooi. In MFC It Joo in Oudega Súdwest Fryslân zetten Robert Postma en Bujar Zogaj de eerste schreden op het wedstrijdpad en dat smaakte naar meer. Bij de Open Oudegaaster kampioenschappen - waar in vier niveauklassen 80 Friese tafeltennissers meededen - waren ze ingedeeld in de B-klasse en beide Mantgumers waren de enigen op dat niveau zonder competitie-ervaring. Pittig dus. Ze keken af en toe de ogen uit bij het zien van de effectvariaties van de tegenstanders, maar pasten zich goed aan. In alle 6 duels in hun poule kwamen ze goed mee, werden niet weggeslagen, en beiden wisten zelfs eenmaal te winnen! Robert versloeg Willem Hoekstra van ODI uit Oudega en Bujar won van Jelmer Venema van YOS uit Ysbrechtum. MTV'14-trainer Johan Vogelzang is 'iets' meer ervaren, hij debuteerde al in 1986 voor de Oudegaaster tafeltennisclub ODI, en kwam bij dit toernooi in de A-klasse uit. In zijn poule werd hij tweede en won de kwartfinale. Omdat hij zijn halve finale met 11-9 in de vijfde game verloor, werd hij uiteindelijk gedeeld derde. Het was een geslaagde avond. februari 2015 Mandeguod 17