67

afstandsschot in te gooien. Hierna werd weer gewisseld en wisten Jelle en Rutger beiden een goal te maken. Vervolgens weet DTG ook te scoren en vrij snel nog 1. Er vallen nog aardig wat goals maar gelukkig vooral aan de kant van WWC en staat het in de rust 13-4. In de rust wordt aangegeven dat we vooral zo door moeten gaan en moeten proberen nog meer snelle acties op te zetten. In de tweede helft krijgen wij al vrij snel een goal tegen. Jouke weet daarna weer een goal te scoren en ook DTL. Dan staat het 14-6. WWC raakt weer even op dreef en wordt de stand naar 19-6 gebracht. Tussendoor wordt gewisseld en Fardau, Trees en Tom komen er in. Er vallen nog een aantal goals onder andere door Fardau en Trees. De eindstand wordt uiteindelijk 23-9. Jouke Bonekamp Spannende voorlaatste wedstrijd zaalseizoen NQL 1 tegen WWC 1 Een goede voorbereiding is de basis van een goede wedstrijd! Dus met zijn allen fanatiek trainen op de woensdag en op tijd vertrekken. Hierdoor waren we al rond 19 uur in Ferwert. De wedstrijd startte om 20.20 uur tegen de nummer 3 NQL 1. De vorige ontmoeting werd gespeeld in Grou en gewonnen door WWC 1 met 13 – 11. WWC 1 staat al geruime tijd bovenaan de ranglijst van poule 4B en heeft een marge van 3 punten op de nummer 2. Bij winst zouden we dus al vanavond kampioen kunnen worden. NQL 1 begon fel en gaf vanaf het begin veel druk op de aanvallers van WWC. Ook WWC 1 begon gretig en sterk aan de wedstrijd. Hoewel het schot moeilijk liep bleven de doelpunten vooral komen uit doorbraken en strafworpen. NQL 1 schoot makkelijker en kwam in het begin van de wedstrijd op een kleine voorsprong. Door geduldig te blijven aanvallen werd de achterstand omgebogen in een kleine voorsprong van 2 doelpunten. Helaas bleef NQL goed schieten en kwam weer langs zij. Bij rust stond de 10 – 10 op het scorebord. In de rust werd afgesproken om de aanvallen geduldig neer te zetten en de kansen te nemen. Het begin van de tweede helft liep stroef en na 10 minuten keek WWC tegen een achterstand van 3 doelpunten aan, 15 – 12. Maar WWC bleef koel en kon deze achterstand ombuigen in een voorsprong door 4 keer op rij te scoren, 15 – 16. Met inbreng van 2 wissels werd geprobeerd de voorsprong verder uit te breiden. Helaas bleef NQL goed schieten en pakte zelfs weer de voorsprong. Met nog een paar minuten op de klok en een stand van 17 – 19 was het uiterst spannend. Er werd nog een mooie strafworp versierd en benut. Ook in de laatste minuut waren er nog een paar kansen, maar het schot viel net niet goed. Met een eindstand van 18 – 19 hebben we helaas 2 punten ingeleverd op onze mooie voorsprong op de nummer 2. We kunnen wel concluderen dat we uiterst veerkrachtig zijn, koelbloedig in de afronding van de strafworpen (7 in deze wedstrijd) en bereid zijn tot het gaatje te gaan! Kortom vol vertrouwen op naar de laatste wedstrijd! Trees Fopma Mandeguod 61