53

Nieuws - wedstrijdverslagen Elko 2 - WWC 2 Zaterdag 15 april vertrokken wij om half 3 vanaf het pleintje naar Drenthe. De wedstrijd vond plaats in Elim, tegen het team Elko 2. We moesten pas om 5 uur spelen, maar vertrokken een uur eerder om zo het eerste, die vóór ons moesten spelen, te kunnen aanmoedigen. Onze wedstrijd liep vanaf het begin gelijk op. Elko scoorde het eerste doelpunt, maar vlak daarna scoorden Rutger en Janna-Nynke waardoor wij 2-1 voor kwamen. Toen begon Elko te scoren en die bracht de stand op 7-3 voor hun. Dit lieten wij niet gebeuren en ook wij begonnen te scoren. Na 5 doelpunten van Jelle, Bregt, Wisse en Rixt kwamen we voor met 1 punt verschil. 7-8 was de ruststand in het voordeel van WWC! Na de rust scoorde Jelle. We stonden nu 2 punten voor, maar dit duurde niet lang. Elko scoorde met een doorloopbal, maar Bregt en Rutger wisten dit goed te maken door een afstandsschot en een doorloopbal. Dit bracht de stand op 8-11. Maar ook Elko begon weer te scoren en kreeg 2 vrijeballen mee. Deze maakten ze af en toen stonden we nog maar met 1 punt voor. Al snel maakte Rutger nog een afstandsschot waardoor we weer een kleine voorsprong hadden. Maar ook Elko schoot de bal er van afstand 2 keer in waardoor het 12-12 gelijk stond. Rutger maakte het laatste doelpunt voor WWC, maar Elko scoorde hierna ook weer. 13-13 stond het toen het eindsignaal klonk. Helaas hebben we deze partij niet kunnen winnen, maar we nemen gelukkig wel 1 punt mee naar huis! Bregt Arendz WWC 2 - Trianta 2 Zaterdag 6 mei moesten WWC 2 en WWC 1 tegen Trianta 2 spelen in Mantgum. De wedstrijd begon om 2 uur voor WWC 2 en om half vier voor WWC 1. De opstelling voor WWC 2 was in de aanval: Rutger Fopma, Jelle Terpstra, JannaNynke van der Berg en Dieuwke de Vries. In de verdediging: Tom Trentelman, Wisse Arendz, Marijke Keuning en Anna Grunstra. Jouke Bonenkamp was wissel. Toen de wedstrijd begon scoorde Jelle de eerste twee doelpunten van afstand. Vervolgens maakte Marijke een snelle doorloopbal waardoor we met 3-0 voor kwamen. Daarna scoorde Trianta met een afstandsschot. Toen scoorde ons team vier doelpunten achter elkaar waardoor we op 7-1 kwamen. Trianta scoorde toen nog twee doelpunten en wij nog een doelpunt waardoor we voor de rust op 8-3 kwamen te staan. Toen uiteindelijk de tweede helft begon scoorden Marijke en Rutger met een afstandsschot waardoor we op 10-3 kwamen. Trianta kwam terug met 11-5. Uiteindelijk hebben Jelle en Janna-Nynke voor de eindfluit de laatste twee doelpunten van afstand gemaakt wat op een winststand kwam van 13-5. Rutger Fopma Mandeguod 51