3

PROGRAMMA 17 17 Ontvangst Welkomstwoord door Saskia Goetgeluk Saskia Goetgeluk is directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo en tevens uw gastvrouw van deze avond. Saskia Goetgeluk, in mei 2017 gestart als directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, is gepokt en gemazeld in het groene domein. Zij werkte onder meer voor de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, de koepel organisatie Greenport Holland en Holland Horti International. Ook is zij betrokken bij de Nationale Wetenschapsagenda. 18.30 uur Concert Music & Space Darkness Rises is een muzikale ruimtereis over het laatste contact dat NASA in 2003 had met de ruimtesonde Pioneer 10, die in 1972 werd gelanceerd. De laatste dataset die NASA van Pioneer 10 ontving – zich 12.000.000.000 kilometer van de aarde bewegend – is door de Brabantse componist en Gaudeamus Prijs-winnaar Aart Strootman omgezet in een compositie voor ensemble en orkest. De muziek vormt een geheel met de film van cineast Dries Alkemade met ruimtebeelden die de mysterieuze reis van Pioneer 10 verbeeldt. “Een even kleurrijk als beklemmend geheel”, aldus het Brabants Dagblad. 19 Diner met keynote sprekers Na deze bijzondere concertervaring is het tijd om de smaak van de toekomst letterlijk tot zijn recht te laten komen. Als sprekers hebben wij Prof. Dr. Mark Post en Prof. Charles Spence te gast deze avond. Mark Post is als hoogleraar vasculaire fysiologie verbonden aan de Universiteit Maastricht, maar de meeste mensen kennen hem als de vleesprofessor. In 2013 is hij wereldnieuws als hij de eerste hamburger van kweekvlees presenteert. Deze avond gaat hij met u in gesprek over wat deze bijzondere ontwikkeling betekent voor onze toekomst. Charles Spence is professor op de Universiteit van Oxford en tevens hoofd van het ‘Crossmodal Research Laboratory’, waar hij de effecten en samenhang van multizintuiglijke ervaring bij eten en drinken in de moderne maatschappij onderzoekt. ‘Een fascinerende visie op de wetenschap achter voedsel en hoe onze perceptie wordt gevormd door al onze zintuigen, niet alleen door smaak.’ — The Times

4 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication