0

BESTUUR Voorzitter: Adje van Hassel Secretaris: Nancy Neefs Penningmeester: Lydia Bartels John van Ginneken Pim Kokke Kelly van Genk Kirsten Nouws Ralf Warmoeskerken Bas Havermans Toon van Peperstraten ACTIVITEITEN COMMISSIE Francien Herrijgers Tonny Monsieurs Moniek Aerts Suus van der Pijl Annie van Genk REDACTIE POTEINDER Marleen de Hoon Ziggy Dekkers Mike Jorissen Amke Dils Adje van Hassel Joeri Sannen DE POTEINDER 27ste jaargang Nummer 91 JULI 2019 RE(D)ACTIEADRES poteinder@poteind.nl WEBSITE EN E-MAIL www.poteind.nl info@poteind.nl ac@poteind.nl Buurtschap Poteind Buurtschap Poteind Buurtschap Poteind Buurtschap Poteind BANKREKENING Rabo IBAN: NL60 RABO 0160572193

VOORWOORD Luxe villa Wat een luxe, ik kan niet anders zeggen. Bouwen in een loods is totaal anders dan in een tent. Niet te vergelijken. Meer rust, ruimte en overzicht. Alles heeft of krijgt een plek. En je hebt niet alles 10x vast. Regelmatig krijg ik de vraag of het anders is en of het wennen is in onze nieuwe loods. Mijn antwoord is dan steevast; Als je van een uitgeleefde caravan verhuist naar een luxe villa met alles er op en er aan, dan wen je vrij snel…. Gestart We hebben een heel druk voorseizoen gehad, maar het resultaat mag er zijn. Onze corsoloods is een feit. De eerste van Zundert en ik hoop echt dat er 19 buurtschappen mogen volgen. De binnenzijde is nog niet helemaal klaar, maar daar kunnen we de komende jaren aan werken. Eerst maar eens een jaar draaien en kijken of alles zoals het nu staat ook goed staat. Ondertussen zijn we begonnen aan onze corsowagen. Naar de Markt is een wagen met lekker veel vorm en ook wat beweging. Een speelse wagen waarin iedereen zijn ei kwijt kan. De constructie staat voor een groot gedeelte en de vormers, tempexers en alternatieve materialen club zijn druk aan de slag. Sluit hierbij gerust aan, want iedereen kan en mag helpen. Van jong tot oud. Tikweekend Ik wil graag het laatste tikweekend alvast onder de aandacht brengen. Want alle is anders, voor ons, maar ook zeker voor jullie. We hopen dan ook dat jullie massaal naar de loods komen om in het laatste weekend de bloemen te steken en te tikken. Laat de afstand en de nieuwe loods je niet weerhouden. Iedereen is welkom. Het is misschien wel iets verder, maar zeker niet minder gezellig. Want de stekers en tikkers zitten dit jaar in éen ruimte. Ambiance verzekerd.

VOORWOORD Onze jeugd Verder zijn we druk bezig met onze jeugd. We investeren veel tijd in het leren van lassen, slijpen, vormen en tempexen. Alles wat de jonge mannen en vrouwen willen leren, kan. Iedere woensdag en vrijdag zijn er dan ook avonden waarbij er extra tijd gemaakt wordt voor de jonge jeugd. Dus ben je iemand of ken je iemand die wil leren lassen of vormen of wat dan ook, meld je dan aan via info@poteind.nl Tot ziens in de loods! Adje van Hassel

FAMILIEDAG, OPENING EN BBQ 27 mei was het dan eindelijk zover. Tijd om de loods te gaan openen, en de naam van onze nieuwe bouwplaats te onthullen. Alle poteinders verzamelden zich bij de oude bouwplek en vertrokken in een grote oranje stoet richting de corsoloods. Daar stond Lars ons op te wachten met zijn song ‘Bigger than in America’ welke we allemaal nog even lekker mee gesprongen en gezongen hebben. Na een woordje van de voorzitter mochten de ereleden het lint doorknippen om vervolgens de naam van de loods bekend te maken en de loods te openen. De loods heeft de mooie naam ’t Moleneind’ gekregen. Daar moest natuurlijk even op geproost worden. De middag die volgde was volgepland met spelletjes voor jong en oud. Iedereen heeft zich kostelijk vermaakt, meedoen was geen verplichting dus ieder kon zijn ding doen. Fanatiek sokken gooien, blind de ballen zoeken, vier op een rij of gewoon lekker bij kletsen. Er stonden luchtkussens voor de kinderen en een zandberg waar ook zij zich heerlijk hebben vermaakt. De leuke middag werd afgesloten met een heerlijke BBQ en er werd nog gezellig wat gedronken. Al met al een hele mooie start voor de opening van het bouwseizoen in de loods.

www.dictusschilderwerken.nl

BOUWEN IN DE LOODS Omdat we een nieuwe bouwplek hebben en sommige dingen toch weer net even anders zijn, leggen we graag even uit hoe en op welke dagen er geholpen kan worden. Open De tent is van maandag tot en met vrijdag iedere avond open van 18.45 tot minimaal 22.00 uur. Als de grote deuren dicht zijn, dan kun je altijd langs de kleine witte deur aan de voorkant naar binnen stappen. Ben je vroeg en is er nog niemand, dan zal er zo iemand zijn J Ook s middags zal er regelmatig iemand bezig zijn. Via de app groepen zullen we dit communiceren. Op zaterdag is de loods altijd open van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op al deze avonden en dagen wordt er voor koffie, thee en fris gezorgd. Marathondagen De laatste twee weekenden voor het corso zijn er weer twee marathonweekenden. In deze weekenden willen we met zoveel mogelijk mensen de wagen afmaken. Op deze dagen is de tent open van 9.00 uur tot 21.00 uur. Je hoeft dan niet voor eten te zorgen, dat doen wij! Dit jaar zijn de marathonweekenden op 17 & 18 augustus en op 24 & 25 augustus Parkeren Probeer de auto’s zo veel mogelijk op ons eigen terrein te parkeren. En als dat vol staat zet ze dan volledig in de berm, zodat er geen vrachtwagens tegen aan kunnen rijden. Fietsen kunnen aan de voorkant bij de loods weggezet worden.

BOUWEN IN DE LOODS Roken In onze loods mag helaas niet gerookt worden. De loods wordt beschouwd als een openbare ruimte en daarin mag je niet roken. We willen dan ook vragen om buiten te roken. Alvast bedankt voor de medewerking. Opruimen Ben je klaar met bouwen, ruim dan je spullen allemaal op. Raap de kleine ijzertjes even van de vloer op en gooi ze in een daar voor bestemde bak. Weet je niet waar iets moet liggen of waar je iets moet leggen, vraag het dan gewoon even aan iemand die vlak bij je staat. Zo houden we onze loods netjes en op orde. Als er nog vragen en of opmerkingen zijn dan horen we het graag. Bestuur Buurtschap Poteind

DARTTOERNOOI KLEIN ZUNDERTSE HEIKANT Op maandag 10 juni was het weer tijd voor het jaarlijkse Darttoernooi bij de Heikant. Poteind werd vertegenwoordigd met 2 sterke teams. Poteind 1 en 2, wie er nou eigenlijk Poteind 1 was laat ik in het midden. Het mannen team bestond uit Jaro, Marc, Bas en Loek. Het vrouwen team bestond uit Kirsten, Moniek, Marli en Ankie. Eenmaal aangekomen op het strijdtoneel werd er veel ingegooid, we waren druk bezig met het voorbereiden op de wedstrijden en het ontwijken van de levensgevaarlijke processie rupsen. De rokers hadden voornamelijk last van de vele rupsen. Gelukkig was er veel gewaarschuwd door de organisatie en is iedereen ongeschonden uit de strijd gekomen. Afijn, het darten zelf liet helaas wat te de wensen over. Beide teams wisten in de eerste fase wel wat te winnen maar het werd snel duidelijk dat 2019 niet onze beste prestatie ging worden. Mijn excuses voor het niet goed herinneren van de uitslagen maar wat ik wel kan zeggen is dat de dames een paar sterke wedstrijden speelde. Ze plaatste zich daarom ook terecht voor de winnaarspoule. De mannen hadden het helaas wat lastiger, maar toch wisten de mannen de allerlaatste plaats in de winnaarspoule te bemachtigen. Over de winnaarspoule kan ik kort zijn, beide teams konden geen vuist maken en werden meteen uitgeschakeld. Hierdoor was het Zunderts Dahlia Darttoernooi al vroeg klaar voor Poteind. We hebben allemaal hard gestreden maar het mocht niet baten.

DARTTOERNOOI KLEIN ZUNDERTSE HEIKANT We kijken dan ook nu al naar volgend jaar want er zijn veel vragen die in de loop van de tijd beantwoord moeten worden. - Want wie is nou Poteind 1? - En blijft Bas captain van Poteind 1? - Kan Marco volgend jaar wel meedoen of speelt Moerse Boys opnieuw nacompetitie? - Pakt Adje zijn dart carrière op? - En krijg je een boete als je achter op een tandem op je telefoon zit? Al deze vragen worden hopelijk volgend jaar beantwoord. Tot slot wil ik iedereen bedanken voor het meedoen aan het Dahlia Dart Toernooi, de organisatie en iedereen die ons op maandag kwam aanmoedigen!

AARDBEIENFEESTEN Dit jaar waren de Aardbeienfeesten laat. In verband met de herinrichting van de Molenstraat vonden ze plaats op 29 en 30 juni. Het weer was te warm voor vele bezoekers en naast de Aardbeienfeesten was er overal in het land veel te doen met natuurlijk de Hollandse vrouwen die moesten voetballen, en Zundert die het tegen NAC opnam. Het warme weer weerhield de Poteinders bij het Poteind terras niet om te komen helpen. Toen het ’s avonds af ging koelen trok het aantal bezoekers hard aan en werd het druk rondom Café Neefs. Daarnaast was er een goede sfeer in Zundert en werden de maquettes traditiegetrouw gepresenteerd aan iedereen die een kijkje wilde nemen. Op zaterdagavond hoorden we dat we het Corso dit jaar mogen openen met onze wagen ‘Naar de markt’! Een mooie openingswagen en een eer om dit jaar te mogen starten. Het eendjesvissen was in trek bij de kleine Poteindertjes en de wenspot verraste werper én voorbijganger. Zondag was het buiten een stuk aangenamer en zo hebben we een niet heel druk maar wel gezellige Aardbeienfeesten gehad!

ONTWERP 2019 NAAR DE MARKT: Een ontwerp van Kyle Dictus en Koen Aerts De 87 jaar oude Phong komt vandaag speciaal vanuit Vietnam zijn laatste kostbare bezittingen verkopen en wel op de markt in Zundert. Hij heeft namelijk gehoord dat het op de eerste zondag van september ontzettend druk is op deze markt. Maar wat is er aan de hand? Is deze o zo ‘bejubelde Markt’ sinds dit jaar op een andere locatie?

BUURTGENOOTJES Naam: Bram Peemen Bijnaam: Sinas Boy Leeftijd: 17 Hobby’s: Corso Bouwen, Badminton en films kijken Favoriete vette hap: Krokodel Bezigheden in de tent: Lassen, Plakken, Tikken en Lummelen. Ik steek graag een pomponneke met: Bart en Joeri Mooiste corsomoment: Meelopen als figurant met Altijd Prijs wagen. Grootste blunder in de tent: Dat ik mijn nek verbrandde met een afgebrand betonijzer tijdens het omhoog doen van mijn laskap. Dit gaf een flinke brandstreep waarop mijn moeder een gigantische pleister erop plakte waardoor het veel erger leek dan het was. Mooiste corsowagen van Poteind: Trots Mooiste corsowagen ooit: Wirwar Als corso niet bestond dan: Had ik minder te doen in de zomer vakantie en nooit leren lassen, plakken en tikken. Wie is de volgende?: Bart van Hooijdonk

BUURTGENOOTJES Naam: Niels van den Broek Bijnaam: Broekske Leeftijd: 53 Hobby’s: Uitstapjes met gezin, Corsobouwen, kruisboogschieten, E.H.B.O, historische tractoren en (landbouw) motoren, heemkundekring, knooppuntroutes fietsen, motorrijden. Favoriete vette hap: Friet belze mayonaise en belze saté (wel met kruiden!) Bezigheden in de tent: Inrichten/opbouw tent (loods), reparaties materialen en wagen bouwen. Ik steek graag een pomponneke met: Elke Poteinder (ster) Mooiste corsomoment: Liedje ‘Bigger than in America’ van Lars, ‘s avonds op het veilingterrein, met de buurt op onze wagen en heel de veiling zong mee. Grootste blunder in de tent: In de tent, …….. moet die nog komen……. Mooiste corsowagen van Poteind: De pauw Mooiste corsowagen ooit: Ballonnen van Laer Akkermolen Als corso niet bestond dan: Zouden we het gewoon oprichten en organiseerden we het zelf met Stichting Bloemencorso Poteind. Wie is de volgende?: Veerle Bastiaenen

CORSO ZONDER GRENZEN Op 23 juni jongstleden organiseerde BS Klein Zundert haar befaamde corso zonder grenzen. Een middag vol met spelletjes waarbij de buurtschappen het tegen elkaar opnemen. Dit jaar trok het oranje legioen met 2 teams ten strijden. Beide teams werkte samen met BS schijf en BS de berk, omdat zij niet met genoeg buurtgenootjes waren. Na een zenuwslopende middag heeft team Poteind 1 de 11e prijs behaald en werd de 21e prijs binnengesleept door team Poteind 2. En zoals de poteinde traditie luidt, heeft Poteind de gezelligheidsprijs behaald!

OVERIGE BERICHTEN Heb jij zin om onze buurtpost te bezorgen? Voor het bezorgen van onze buurtpost zijn we op zoek naar een aantal vaste postbodes en invalpostbodes. Zo’n 10 keer per jaar zal er gevraagd worden om poteinders en/of flyers te bezorgen. Onze buurtschap is nu verdeeld in 10 postroutes voor zowel buurtgenoten wonend binnen (3 routes) als buiten buurtschap Poteind (7 routes: Berk, Klein Zundert, Wernhout, Rijsbergen, Rucphen). We zijn op zoek naar postbodes om de buurtpost te bezorgen bij onze buurtgenoten in de Berk en Klein Zundert. Tevens zijn we op zoek naar invalpostbodes voor al onze routes. Heb je hiervoor interesse of heb je vragen? Mail of bel dan naar Nancy Neefs (secretariaat@poteind.nl/ 06-15 87 76 05) Reserveer nu alvast het corsoshirt 2019! Ook dit jaar hebben wij natuurlijk weer een corsoshirt! Deze kun je alvast reserveren door te mailen naar secretariaat@poteind.nl. Je kunt hier ook terecht voor vragen over de Poteind Kledinglijn. Er zijn t-shirts, polo's, truien en vesten verkrijgbaar met daarop geborduurd ons Poteind logo.

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
Home


You need flash player to view this online publication