30

Stef begonnen op de bank. Vlak voor de aftrap zet Haga de mannen nog een keer op scherp “kom op mannen vanaf minuut er vol tegenaan!” De wedstrijd ging echter niet bepaald furieus van start, ’t Viert stond goed dankzij duidelijke aanwijzingen vanuit elke linie. HRC zette daar bijzonder weinig tegenover met een paar losse flodders tot gevolg. Na iets meer dan 20 minuten stak Verrijdt het vuurtje een beetje op door zijn goede kompaan bij HRC onderuit te halen. Dit mocht hij vervolgens bekopen met een koekje van eigen deeg. Onder het mom van oog om oog, tand om tand, werd Verrijdt op de rand van de 16 neergelegd na een goede dieptebal van Geurts Junior. Verdediger van HRC mocht er met geel (met een rood randje) 10 minuten vanaf. Tot direct gevaar leidde dit niet want de vrije trap werd niet benut. Met wederom 11 tegen 11 werd de ban vervolgens gebroken, een knullige terugspeelbal werd onderschept door Verrijdt en boven ieders verwachting binnengeprikt, Oud Montagnards speler Daan Jansen had enkel het nakijken. Dan mensen, hier wil ik graag een aparte alinea aan wijden, een moment van grote schoonheid. John Verrijdt bracht rust achterin met een vuurpijl richting de helft van HRC. Haga stond goed opgesteld en controleerde de bal op een wijze waarop Dimitar Berbatov dat in zijn hoogtijdagen deed. Maar dit was nog niet alles, de directe tegenstander van Haga kwam toegesneld en onderging vervolgens een complete vernedering. U raadt het al, de bal ging tussen de stokken door. Alleen een overtreding kon de wegspurtende Haga nog afstoppen. Montagnards ging de rust in met een 1-0 voorsprong, wat te wijten was aan de tomeloze inzet. Op het middenveld liep Kareltje de halve marathon en scheerde Frederix langs de krijtlijnen. Aan de andere kant was het Alec die regelmatig de diepte zocht en leek Haga niet de schroom, maar de zak piepers van zich af te hebben gegooid. In de rust werden poppetjes nog weer eens goed neergezet door meester strateeg Arntz en werden de taken goed verdeeld. “We moeten vooral zo doorgaan en niet inzakken.” Montagnards begon met 10 man aan de tweede helft omdat Verrijdt te hard doorging op een speler van HRC, excuses aan de speler van HRC ten spijt want arbiter Matt was onverbiddelijk en toonde de gele prent. De eerste 20 minuten na rust deden we met z’n allen precies, wat we niet hadden moeten doen. De geelhemden zakten ver in, wat leidde tot maarliefst 3 tegentreffers in 20 minuten. Al kwamen deze treffers bijzonder knullig tot stand, Arntz won een duel en liet de bal over de achterlijn lopen. Echter, er werd niet gefloten en HRC speelde door wat leidde tot een goal. Vervolgens probeerde Arntz met een uiterste poging de spits van HRC van scoren te houden en besloot daarbij de eer aan zichzelf te houden (1-2 e.d. Arntz). Tot overmaat van ramp besloot het veld, HRC een handje te helpen. Een op het oog houdbare vrije trap, stuitte vlak voor John Verrijdt op wat de 1-3 betekende. 26