33

Na de 2-0 laten we de teugels enigszins vieren en geven we de tegenstander wat meer ruimte. Dit lijdt na een goed half uur tot de aansluitingstreffer. Na deze treffer is het zaak dat wij niet in een oude gewoonte terugvallen. In het verleden is het vaker gebeurd dat wij na het incasseren van een tegentreffer de koppies laten hangen, waardoor de tegenstander vrij vlot een reeks doelpunten maakt. Deze keer blijft de schade gelukkig beperkt tot deze ene goal. Zelf krijgen wij in de eerste helft nog de kans op de 3-1, maar het spitsenduo Rick en Wouter is te lief voor elkander en gunt elkaar de goal, wat dan weer knullig leidt tot helemaal geen goal. 2-1 is de verdiende ruststand. In de rust zet captain Verrijdt zijn manschappen weer op scherp. Het is zaak dat we de tegenstander minder ruimte geven dan in het laatste kwartier van de eerste helft en we moeten feller zijn. Jules gaat voorstopper spelen, Kai neemt de plek van Jules over op het middenveld. Verder komt Ivo Gielen voor Wouter binnen de lijnen. Het eerste kwartier van de tweede helft schommelt het spel op en neer en beide teams hebben een aantal kleine kansen. Na dit eerste kwartier wordt Rick middels een lange bal diep gestuurd. Hij kan vrijuit op de keeper af en rond ook deze kans af. De hattrick is compleet! Overigens mag hierbij wel worden genoteerd dat de grensrechter van de tegenstander oogkleppen ophad vandaag. Deze goal was toch zeker wel een metertje (of twee) buitenspel, maar de grens zag het niet. Ondertussen heeft de tegenstander aanvallend weinig meer in te brengen. De verdediging staat met voorstoppers Kai (eerste helft) en Jules (tweede helft) als een huis. Daarachter speelt Tom Ziemke een erg goede wedstrijd en geeft zoals het een ware laatste man betaamd een aantal keren uitstekend rugdekking. Als laatste slot op de deur brengt keeper John waar nodig redding. Ook mooi om te zien is de samenwerking op de flanken tussen de verdedigers en middenvelders, die goed met elkaar communiceren en elkaar waar nodig ondersteunen. Op het middenveld werkt meneer Verijdt met één R (ook wel bekend als vlugge Jaapie) zich weer ouderwets uit de naad. De tegenstander heeft amper de tijd om de bal aan te nemen of vlugge Jaapie staat al voor de deur. Waar iedereen er vandaag vanuit ging dat Ivo het ongeveer 10 minuten zou volhouden, verbaast hij vandaag vriend en vijand door toch zeker 35 minuten te voetballen. Na deze 35 minuten neemt Wouter weer de plek in naast Rick in de spits. Na 80 minuten begint Rick aan een dribbel aan de zijkant van het veld, ter hoogte van de middenlijn. Hij fopt zijn directe tegenstander tot 6 keer toe met een schijnbeweging en sprint hem de zevende keer voorbij, waarna hij in volle vaart op de goal af stormt. Captain Verrijdt is niet te stoppen vandaag en prikt ook nummer vier tegen de touwen, 4-1! De laatste actie van de wedstrijd komt van Wouter. Hij wordt via een goede pass van Mohammed diep gestuurd en kan vrijuit op de keeper af. Aangezien de keeper al ging liggen voor Wouter schoot, was het niet zo 29