35

Dan de wedstrijd: vooraf bespraken we dat we goed gebruik moesten maken van Rik zijn snelheid en dit pakte al meteen goed uit. Binnen tien minuten werd Rik twee keer de diepte in gestuurd. Een goal maakte hij zelf en de andere legde hij keurig af op onze tweede spits Klots, welke hij keurig binnenschoof. We zaten op rozen en hadden eigenlijk op iedere linie het over(ge) wicht. Een moment van onoplettendheid achterin en een goede steekbal van EWC bracht de spanning terug in de wedstrijd, 1-2. Het was zaak om weer geconcentreerd te gaan spelen, want ook hier loerde het gevaar dat we de wedstrijd weer uit handen gingen geven. Maar ons uitstekende spitsenduo werd nog twee maal in stelling gebracht en ze scoorden allebei wederom een keer. Wederom leek het erop dat we stevig in het zadel zaten en de wedstrijd controleerden, maar niets bleek minder waar… Want de tweede helft beginnen we zoals we ook de tweede helft tegen HRC begonnen: slap, ongemotiveerd en ongeconcentreerd. We helpen eigenlijk EWC gewoon terug in de wedstrijd. We komen overal net tekort, er wordt niet goed doorgedekt en er wordt niet meer met de man meegelopen. Binnen twintig minuten maakt EWC 3 goals en brengt het de stand terug tot 4-4. Hierbij wil ik toch even vernoemen dat twee van deze goals door Jos Custers zijn gemaakt, waardoor een onbewuste beauty. We krijgen in die tussentijd ook nog een gele kaart, want Alec trapt zonder enige aanleiding iemand na van de tegenstander. Die ene keer dat de scheids dus wel wat zag, was toen. Eigenlijk gingen we met tien man juist beter voetballen. We wisselden een aanvaller voor een middenvelder en Lars ging achterin spelen, wat de rust ten goede kwam. EWC bleef opportunistisch voetballen en daardoor kregen wij voorin weer meer ruimte. Daar werd optimaal geprofiteerd door Klots welke puik voorlegde op de inkomende Rik. Hij jankte de bal in het dak van de goal en zo kwamen we gelukkig weer op voorsprong, 4-5! Met nog zo’n tien minuten te gaan, bleef EWC komen, maar kwam het uiteindelijk tot slechts een grote kans. Jos ging er nog vandoor, maar kwam nog een groot blok beton tegen dat Lars heette. Jos werd gevloerd en EWC restte slechts een vrije trap op 25m. Ook dit werd niks en daardoor pakten we onze tweede overwinning van het seizoen. Zwaarbevochten, totaal onnodig onszelf het moeilijk gemaakt, maar wel drie verdiende punten! Hiermee nestelen we ons weer in de middenmoot met 6 punten uit 4 wedstrijden. Tot de volgende keer! Uitslagen: Montagnards 4 – HRC 3 Stormvogels 3 – Montagnards 4 Heijen 4 – Montagnards 4 3-3 (oefen) 2-3 (oefen) 6-2 Montagnards 4 – Holthees/Smakt 3 5-1 Montagnards 4 – Resia 3 EWC 4 – Montagnards 4 3-4 4-5 31