31

MONTAGNARDS 1 Het nieuwe competitieseizoen zit eraan te komen. De voorbereiding inclusief de bekerwedstrijden zijn in volle gang. Het is voor de groep even weer wennen aan een nieuwe trainer. Andere trainingsmethodes en andere visie omtrent het spel in de wedstrijd. En dat zal ook andersom gelden. We ogen 2 weken voor aanvang van de competitie redelijk fit, maar dit is nog geen garantie voor succes. Toch zien we met name de beleving op het trainen week over week toenemen. Dat alleen al is een zeer positieve ontwikkeling. Ook in de oefen/beker wedstrijden zien we al een kleine verandering ontstaan. En dat resulteert in het feit dat we meer en agressiever op de helft van de tegenstander spelen. Afgelopen seizoen was er een groot probleem om te scoren en ook dat lijkt dit seizoen, tot nu toe, beter te gaan. Tot zover moeten we tevreden zijn over onze eerste groep. Maar tevens ook constateren dat er nog veel te doen is. En voordat dit alles, wekelijks, gaat gebeuren zijn we echt wel enkele maanden verder. De eerste test in de voorbereiding was de maasdorpencup. Drie maal een half uur op een avond met telkens en andere tegenstander. We starten goed tegen DEV Arcen en zetten hun eigenlijk vast op eigen helft. Toch liepen we tegen een counter op en dat resulteerde meteen in de eindstand van 0-1. Het 2e wedstrijdje was ons nivo al een stuk minder en ging de strijd gelijk op. Dat het uiteindelijk eindigde in een remise was dan ook niet verwonderlijk. Het laatste half uur was de koek op bij ons. Daardoor ging er veel mis bij het verdedigen en kregen we bijna geen fatsoenlijke aanval meer opgebouwd. Een royale nederlaag was ons lot. Strijdend om de laatste plaatsen was het op de finale zaterdag een volledige wedstrijd tegen het een klasse hoger spelende SVEB. Het leek alsof we snel geleerd hadden van de doordeweekse fouten. Het nivo was weer, gezien de voorbereiding, van aardig nivo. 4e klasser SVEB had eigenlijk geen schijn van kans. Behoudens de eerste 20 minuten van de 2e helft, moesten ze steeds achter ons en de bal aan. Het was aan onszelf te danken dat de eindstand niet veel hoger uitviel. 27