225

Grote vlak-grill: De warmte wordt geproduceerd door het grill- en bovenelement. Verhitting over het volledige oppervlak. De thermostaat wordt, afhankelijk van het gerecht, in de regel op de maximale Magnetron + grill: Met deze functie krijgt het voedsel een mooie goudbruine kleur en is het volledig gaar van binnen door het gebruik van de elektromagnetische golven. stand gezet. Voor vleesgerechten (klein- en middelgroot), vleespennen, vis, groenten, gratineren etc. Kleine vlak-grill: De warmte is alleen afkomstig van het grill-element. Verhitting over een kleiner oppervlak. Te gebruiken als de grote vlakgrill, maar voor kleinere hoeveelheden. Hetelucht multifunctioneel (convex-element): De warmte is afkomstig van het convex-element rond de ventilator en wordt van achteruit de oven ingeblazen. De hitteverdeling is vrijwel gelijk in de gehele ovenruimte. Geschikt voor bakken op meerdere niveaus. Tevens geschikt om verschillende gerechten (met gelijke temperatuur/bakproces) tegelijk te bakken zonder dat geuren en smaken zich vermengen. Gerechten: patisserie, alle ovenschotels, combinaties. Hetelucht multifunctioneel (met grote vlakgrill): Deze functie is vergelijkbaar met de functie Hetelucht en is ideaal voor gerechten met een knapperige bovenkant. Bij gebruik in combinatie met de grill zal het gerecht sneller bruin worden. Luchtcirculatie (met onder-/bovenwarmte): De warmte van het onder- en bovenelement wordt gecirculeerd door de ventilator. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige warmteverdeling. Gerechten: ovenschotels, taarten, koekjes, pizza. Luchtcirculatie (met onderwarmte): De warmte van het onderelement wordt gecirculeerd door de ventilator. Deze stand is een verfijning van verhitting met uitsluitend onderwarmte; ook de bovenzijde van het gerecht wordt nu verwarmd. Ook geschikt voor gerechten die wel aan de buitenkant, maar nog niet van binnen gaar zijn. Luchtcirculatie (met grote vlak-grill): De warmte van de grill wordt gecirculeerd door de ventilator. De hitte wordt getemperd en kan daardoor beter in het gerecht doordringen; ook de onderzijde wordt gelijkmatig verhit. De buitenkant wordt krokant, zonder aan te branden. Gerechten: grote vleesgerechten, vis, gevogelte, gratineer-schotels, ovenschotels. Eco: Deze functie is een combinatie van verschillende hitte elementen en is vooral te gebruiken voor het bereiden van kleine grillades en dit met het laagste energieverbruik. Om het energie verbruik zo laag mogelijk te houden zal de verlichting in de oven uitgeschakeld worden. Hetelucht (met onderwarmte): In deze bakstand verwarmen zowel het onder- als convexelement in combinatie met de ventilator. De nadruk ligt op de onderwarmte en er ontstaat een licht krokante korst. Gerechten: ovenschotels met deegbodem, taarten met dikke bodem. Intensieve hetelucht (turbohitte): In deze bakstand verwarmen alle oven-elementen en wordt de warmte gecirculeerd door de ventilator. Voor zeer intensief bakken op 1 of 2 niveaus, zonder dat geuren en smaken zich vermengen. Speciaal voor grote hoeveelheden voedsel. Rijsfunctie: De rijsfunctie, waarbij de oven van bovenaf verwarmd wordt tot zo’n 40°C, laat ieder soort deeg (brood of pizza) rijzen en kan tevens dienen om voedsel warm te houden. Bordenwarm functie: De rijsfunctie, waarbij de oven van bovenaf verwarmd wordt tot zo’n 40°C, laat ieder soort deeg (brood of pizza) rijzen en kan tevens dienen om voedsel warm te houden. Magnetron: De elektromagnetische golven van de magnetron dringen rechtstreeks het voedsel binnen en maken het mogelijk binnen zeer korte tijd en met aanmerkelijke energiebesparing te koken. Ideaal voor het koken zonder toevoeging van oliën en vetten en tevens zeer geschikt voor het ontdooien van voedsel, waarbij zowel het uiterlijk als de geur intact blijven. De magnetronfunctie kan eveneens worden gecombineerd met de traditionele functies, met alle voordelen die dit met zich mee zal brengen. Ideaal voor alle soorten voedsel. 223 Hetelucht (convex-element) + magnetron: De magnetron wordt gecombineerd met de warmte afkomstig van het convex-element. Het convex-element rond de ventilator achter in de oven blaast de warmte in de oven zodat de hitteverdeling in de gehele ovenruimte vrijwel gelijk is. Dankzij deze combinatie wordt niet alleen de gehele oven gelijkmatig verhit, maar wordt ook de baktijd van gerechten aanzienlijk verkort. Koken op deze wijze levert tevens een aanzienlijke energie besparing op. Pizzafunctie luchtcirculatie: De warmte van het onder- en bovenelement wordt gecirculeerd door de ventilator. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige hitte verdeling. Geschikt voor gelijktijdig bakken op meerdere niveaus. Gerechten: ovenschotels, taarten, koekjes, pizza. Ontdooistand: De ventilator circuleert de lucht op kamertemperatuur. Geschikt voor het ontdooien van alle soorten voedsel. Bij ontdooien op tijd wordt de ontdooitijd automatisch bepaald. Bij ontdooien op gewicht wordt de ontdooitijd automatisch bepaald zodra is aangegeven welk gewicht het eten heeft dat ontdooit moet worden. g Braadspit: Te combineren met vlak-grill, kleine vlak-grill en conventionele stand. Sterke grill met braadspit Halfsterke grill met braadspit Stoom: Verhitting met stoom is ideaal om gerechten op te warmen zonder dat ze uitdrogen of hard worden (regeneratie). Tevens geschikt voor koken in de oven en ontdooien. In combinatie met overige bakfuncties levert stoom een belangrijke reductie van baktijd en temperatuur. Hierdoor blijven smaak en voedingswaarde beter behouden. Stoom + hetelucht: De stoomfunctie wordt gecombineerd met de hetelucht functie, waarbij de warmte afkomstig is van het convex-element rond de ventilator. De combinatie stoom en hetelucht zorgt ervoor dat het voedsel niet uitdroogt, maar toch een mooie goudbruine kleur krijgt. Katalyse emaille: Sommige ovens zijn voorzien van speciale katalyse emaille wanden. De katalyse wanden bestaan uit grof emaille die vuil en vet absorberen en verbranden gedurende het kookproces. vapor clean: Op de bodem van de oven bevindt zich de speciale Vapor Clean cirkel. Wanneer hier water in wordt gedaan en het Vapor Clean programma wordt geselecteerd, zal de oven het water omzetten in stoom waardoor het vuil in de oven wordt los gestoomd. Hierdoor wordt het reinigen van de oven aanzienlijk vergemakkelijkt. ECO P Pyrolyse: Wanneer voor deze functie gekozen wordt, zal de binnenzijde van de oven zorgvuldig gereinigd worden bij een temperatuur van 500 graden Celsius. Dit programma zal minimaal 1 uur en 30 minuten duren. Bij een ernstig vervuilde oven is het mogelijk deze programmaduur per minuut aan te passen tot maximaal 3 uur. Zo kan voor iedere vervuiling een aangepast programma ingesteld worden. Tijdens de pyrolyse cyclus kan de ovendeur door het automatische vergrendelingsysteem niet meer geopend worden, wat absolute zekerheid garandeert. Sabbath functie: Met behulp van de Sabbath functie kan voedsel bereidt worden volgens de Joodse voorschriften die gelden voor rust- en feestdagen.

226 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication