Kan ik mijn publicatie statistieken volgen met Google Analytics?

Je kunt je publicatie statistieken eenvoudig volgen met Google Analytics. Om van deze functie gebruik te maken, dien je over een Google Analytics Tracking ID te beschikken. Als je deze al hebt, kun je onderstaande stap 1 en 2 overslaan.

1. Maak een nieuw Google Analytics account aan als je die nog niet hebt. Klik hier voor meer informatie hoe je dat kunt doen.

2. Stel een property in bij het account dat je hebt aangemaakt. Klik hier voor meer informatie.

3. Kopieer de Tracking ID (bijvoorbeeld UA-000000-1).

4. Log in op je Online Touch account.

5. Klik rechtsboven op je dashboard op je displaynaam en klik vervolgens op ACCOUNT & INSTELLINGEN.

6. Klik links op de naam van het account dat je aan je Google Analytics account wilt koppelen.

7. Klik op ALGEMENE INSTELLINGEN.

8. Plak het UA-nummer in het Google Analytics Tracking ID veld en klik op WIJZIGINGEN OPSLAAN

9. Log in op je Google Analytics account, selecteer je property in de menubalk bovenaan en volg je publicatie statistieken.

noteHet kan 24 uur duren voordat je statistieken in je Google Analytics dashboard verschijnen.

Houd er rekening mee dat de pageviews die in het Rapportage gedeelte van je Google Analytics dashboard worden getoond, eigenlijk publicatie bezoeken zijn omdat Google pageviews ziet als het aantal keer dat de webpagina (je online publicatie) opnieuw wordt geladen.