5

BLOEMEN VERGEET DE VAAS NIET Herkenbaar? Je bent dolblij met je verse bloemen, totdat je ze in een vaas zet: weg is het wow-effect. De vorm, grootte en kleur van de vaas zijn allesbepalend voor het totaalplaatje. Houd bij je vaaskeuze daarom rekening met deze vuistregels: • Hoogte: De bloemen mogen ongeveer 2x de hoogte van de vaas hebben. • Vorm: Klassiek boeket? Kies dan voor een vaas met een X-vorm. Bij losse stelen past een hoog en ruim model. Pluk-boeketten staan het mooist in een rechte vaas met een smalle hals. • Kleur: Bij een boeket met uitbundige kleuren kies je voor een vaas in dezelfde kleur. Glazen vaas ‘Drop’ heeft de subtiel bollende vorm van een waterdruppel. Verkrijgbaar in diverse kleurstellingen en 3 maten. Vanaf € 49,90 DRESS YOUR TABLE De vazen uit de ‘Coloured Delight’ collectie zijn ook mooi als windlicht. Gemaakt van facet kristalglas en verkrijgbaar in 6 kleuren, van ‘Natural Cotton’ tot ‘Winter Sky’. € 39,90 Op een mooi gedekte tafel horen bloemen. Zorg ervoor dat er een match is tussen het servies en de vaas, bloemen of bladeren. Posthuma: “Bij pastelkleurig servies kies je bijvoorbeeld voor zachtroze, lichtblauw of mimosageel. Zin in contrast? Combineer dan roze tinten met fel purper, violet en donkergroen. Als het servies opvallend gekleurd is en een levendig dessin heeft, moeten de bloemen de rust brengen in het geheel. Kies dan voor één kleur en meng bijvoorbeeld witte rozen en witte tulpen met elkaar.” Bloemschikken: de basisregels Kies je voor een groots en bont boeket? Gebruik dan veel grote bloemen. “Kleine bloemetjes maken het geheel te onrustig.” Let bij de luchtige boeketten van een paar lange takken en bloemstelen goed op de vorm en de omtrek. “Het boeket moet altijd een cirkel of een driehoek vormen. Anders wordt het onevenwichtig en saai.” De ‘Jolie’ collectie bestaat uit 3 typen vazen in organische vormen, van bol met een wijde hals tot smal en taps toelopend. Ver vaardigd uit gekleurd transparant glas. Vanaf € 19,90 LOOKBOOK | 05

6 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication