5

I n deze feestperiode is ‘kreeft’ een van de absolute smaakmakers. Belangrijk om weten is evenwel het feit dat de Oosterscheldekreeft van de laatste donderdag van de maand maart tot midden juli bijzonder hoge ogen gooit in het Zeeuws culinair landschap. Elk jaar wordt tijdens deze periode door de leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft een eigentijds menu aangeboden, waarbij door alle leden eenzelfde prijs wordt aangerekend al is de samenstelling van het menu vanzelfsprekend afhankelijk van de creativiteit en inventiviteit van de chef. Dit menu wordt telkenmale opgeluisterd door een specifieke wijn die door de leden tijdens een proeverij wordt geselecteerd. Ook hier geldt in alle restaurants eenzelfde prijs. Ook al staat de kreeft deze dagen in het middelpunt van de belangstelling blijft het benieuwd uitkijken naar de ‘nieuwe’ Oosterschelderkreeft die vanaf 26 maart 2020 met zijn uniek DNA de fijnproevers onbetwistbaar Auberge de Campveerse Toren

6 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication