39

het voorbereide menu. Weliswaar geen burger of meeneempizza maar enkele typische creaties van de hoofdstad. Als entrée een frisse salade die net als in tal van andere landen rond de Zwarte zee een basis legt in de maag en zeer bevorderlijk is voor de spijsvertering. Een dampende en geurende bouillon is erg lekker en dit ondanks het feit dat de buitentemperatuur net onder de tropische grens blijft. Ons hoofdgerecht is een heerlijk gebakken kipfilet en een mooi mals stukje rundvlees, fijn gegaard en bescheiden maar degelijk gekruid. Als garnituur opnieuw een salade met tomaat, ei en kaassnippers, zeer fijne mayonaise en enkele bereidingen van rijst. Rondom ons nieuwsgierige blikken van wellicht buurtbewoners die een levensgrote burger met sla en geitenkaas verorberen en nauwelijks begrijpen dat die Westerlingen ‘hun’ burger niet lusten. Als afsluiter een stukje kaastaart en een stevige overdekte kriekentaart met bladerdeeg en bloemsuiker. We wanen ons warempel in grootmoeders keuken … Beslist het ontdekken waard mocht je ooit in Chsisinau terechtkomen. Verwacht geen Michelinkeuken maar baseer je vooral op het joviale onthaal en het samengaan van diverse restaurantformules. Zelfs met wijnen blijft La Placinte zeker betaalbaar. Tested 4 You - 39

40 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication