21

Bij Agioli werd een aparte evenementen- en seminariezaal met open keuken gecreeerd, die lijkt op een huiselijk interieur en met een enorme kloostertafel. De seminars en evenementen richten zich volop op de promotie van de Griekse keuken vanaf de tijd van Alexander de Grote tot nu... in samenwerking met professoren, archeologen, historici, journalisten en gastronomische professionals. Deze locatie staat eveneens open voor productpresentaties en lezingen over de Griekse culinaire cultuur. Op het gelijkvloers wordt de gelijknamige taverne “bewaakt” door metalen vissen, een kunstwerk. De dominante kleuren zijn blauw en wit met hout, marmer en metalen materialen in een unieke harmonie. De Griekse delicatessen en enkele lekkere creaties van het restaurant die er geserveerd worden, mengen zich in harmonie met tsipouro, ouzo of bier. Aan de linkerkant op de begane grond maakt de ORA-koffiebakkerij beslist indruk met handgemaakte taarten en brood met fijn meel, broodjes met BOB-kaas en uitstekende vleeswaren, maar ook met snoepjes. Onze degustatie bood een perfect overzicht van de eeuwenoude maat ook moderne culinaire trends in de regio. Bij de openingssalades was er keuze uit een oude Griekse salade met bulgur, granaatappel, noten en geitenkaas of een moderne salade met tomaten, komkommer, kerstomaat, pepers, ui, Kalamata-olijven, karpertjes en fetakaas. Leuke en pittige openers met fijne smaaktoetsen. De Ouzoschotel bestond uit tzarziki, Mount Athos sla, Agioli’s tarama salade, gemarineerde anchovis, Santorini favabonen met verse ui en karpertjes, een traditionele sesam gemengd met Thessaloniki koulouri. Tested 4 You - 21

22 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication