27

ZOMERGERECHT: PASTASALADE MET ZALM Nodig: 4 2 zalmfilets preitjes 300 gr. pasta 75 gr. gemengde sla 2 eetl. peterselie 200 gr. cherrytomaatjes 2 eetl. groene pesto 150 ml. witte wijn 150 ml. water 150 ml. olijfolie sap van een citroen zout en peper naar smaak Bereiding: Snijd de prei in ringen, en fruit ze kort. Schenk het water en de witte wijn erbij en breng het aan de kook. Bestrooi de zalm met wat zou en peper, leg ze in het kookvocht en pocheer de zalm in een gesloten pan circa tien minuten. Haal daarna de zalm uit de pan en laat ze afkoelen. Kook de pasta en giet ze af, meng ze met de olie, pesto, citroensap en een paar lepels van het pocheervocht. Dan even afkoelen. Halveer de tomaatjes en meng het samen met de sla en peterselie door de pasta. Verdeel dit over de borden en breek er wat stukken zalm op. Eet smakelijk! 25 SWO Nieuws - jaargang 38 - september 2018 - nr. 3 RECEPT

28 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication