23

Scherpenzeel voor mantelzorg en vrijwilligerswerk, thuiszorgorganisaties, maatschappelijk werk, ouderenbonden en vrijwilligersorganisaties. Waar vindt u de ouderenwerkers? Als u denkt dat een van de ouderenwerkers ook iets voor u kan betekenen of voor een familielid, vriend of voor uw buren, dan kunt u contact opnemen met een van de ouderenwerkers: Martine van Garderen, tel. 06 - 83 775 854 of Rianne van Ginkel tel. 06 - 51 647 525. U kunt met uw vragen naar het inloopspreekuur op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur in Huis in de Wei of op dinsdag in de even weken van 9.30-11.00 uur in de bibliotheek van Renswoude. 21 SPITSKOOL STAMPPOT (4 PERSONEN) Ingediënten: 1500 gram kruimige aardappels 500 gram spitskool (in reepjes) 25 gram boter 2 eetlepel olijfolie 35 gram rozijnen 1 ui (schoonmaken en fijn snipperen) Kerriepoeder) Bereiding: Kook de aardappels in water met zout, giet ze af en laat ze uitdampen. Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de schoongemaakte ui al scheppend om in 3 minuten. Voeg de spekreepjes toe en bak ze omscheppend in 3 minuten op een hoog vuur mee. Schep er de spitskool en kerriepoeder er door en bak alles in ongeveer 3 minuten mee. Voeg een beetje water toe en zout naar smaak en kook de spitskool in ongeveer 7 minuten gaar. Stamp de aardappels fijn en schep er de spitskool met de spekjes door. Voeg zoveel melk toe dat de stamppot smeuïg wordt en breng op smaak met zout en peper. Lekker met een gehaktbal of chipolata worstjes. SWO Nieuws - jaargang 39 - december 2019 - nr. 4 SWO Nieuws - jaargang 38 - maart 2018 - nr. 1 INFORMATIE RECEPT

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication