11

Ontdek de smaak ZEEKRAAL RISOTTO MET ZEEBAARS Zeegroenten zijn een geweldige combinati e met vis, schaal- en schelpdieren. Het geeft een lekkere bite bij een romige risott o met zeebaars. Zeekraal is een soort van zoutverdragend vetplantje. Het ziet er met zijn grillige gewei-achti ge, sappige bladeren uit als een mini-cactus zonder stekels. Het heeft een fi jne bite en een heerlijke zilte bladsmaak, die soms zelfs een beetje nootachti g is. Het seizoen loopt ongeveer gelijk met dat van lamsoor, vaak begint en eindigt het een fracti e later. Zeekraal wordt 1 tot 2 keer per week geoogst. De groente is supermakkelijk te bereiden. Was de zeekraal goed in stromend koud water tot het water helder is en haal eventuele grassprietjes en bruine stokjes eruit. Laat het voor gebruik uitdruipen in een ver. Je kan de zeekraal blancheren, maar ook wokken. Heerlijk in een visrisott o! ZEEKRAAL ZEEBAARS PASTA MET KABELJAUW EN ZEEKRAAL De zilte zeekraal en zeevruchten in deze pasta gecombineerd met zachte kabeljauw zijn een geweldige combinati e. KRIELTJES S HOLLANDSE GARNALEN FOREL Eilandgroenten van de Schelde KRIELTJESSALADE MET ZEEKRAAL Zeekraal is heerlijk in een salade met krieltjes. Varieer met radijs en dille overgoten met een yoghurtdressing. Voeg er gerookte vis zoals forel aan toe of ga voor een topping van Hollandse garnaaltjes. Midden op de Schelde kun je groene eilandjes tegenkomen met zeekraal en hoog groeiende lamsoren. Bij vloed staan deze onder water. Het snijden van deze groente is een uitdaging: de ti jd is beperkt, omdat het moet gebeuren voordat het weer vloed wordt. Om te mogen snijden heb je een vergunning nodig. 1111

12 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication