25

CEVICHE NIKKEI Peruaanse ceviche met een Japanse twist, we hebben het over ceviche nikkei. Ceviche marineer je in ti jgermelk, een zure, licht pitti ge marinade waarin de vis (heel) kort ‘gaart’. Normaal gesproken is deze ‘melk’ op basis van rode ui, limoensap, pepers en het vissap dat vrijkomt, maar in deze Japanse ceviche nikkei gaat onder andere ook sojasaus, sesamolie en gember. TIRADITO Ceviche meets sashimi! Maar dan à la minute bereid waardoor de vis niet gaart in het zuur maar alleen het smaakaccent van de ti jgermelk meekrijgt. Traditi oneel wordt ti radito gemaakt van witvis zoals zeebaars of heilbot. Bij ceviche wordt de vis meestal in blokjes gesneden, bij ti radito lijkt de snijwijze meer op die van sashimi: de vis wordt in dunne plakken geserveerd. ZALM-AVOCADO TARTAAR Een gerecht dat ook zijn oorsprong vindt in de JapansPeruaanse keuken is een tartaar van zalm en avocado. Een goede tartaar valt of staat met de versheid en kwaliteit van de vis. Maak de tartaar aan met wasabimayonaise en besprenkel tot slot met sojasaus voor de kenmerkende Aziati sche twist. LOMO SALTADO Ook vlees heeft zijn weg naar deze fusion-keuken gevonden. Lomo saltado is een Japans-Peruaans vleesgerecht met biefstukreepjes gemarineerd in azijn, sojasaus en peper. Kenmerkend is de toevoeging van ají amarillo pepers, tomaat en ‘cilantro’ (koriander). Traditi oneel geserveerd met witt e rijst of gebakken aardappel. 25

26 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication