29

VOOR DE ECHTE ZOETEKAUW Recept van Koppert Cress TARTE TATIN VAN APPEL & STROOP Bereiding Tarte tati n: • Schil voor de tarte tati n de appels, verwijder de klokhuizen met de appelboor en zet de schillen en klokhuizen onder water in een pan. Laat zeker 20 minuten koken zodat er een siroop ontstaat. Maak een droge karamel door de suiker in een brandschone pan met dikke bodem te smelten. Roer niet, maar meng de karamel door de pan heen en weer te bewegen. Voeg de boter toe als de karamel licht is gekleurd, roer en haal de pan van het vuur. • Verwarm de oven voor op 150°C. • Haal met de appelboor uit één appel vier cilinders en stop deze in de gaten van de vier andere appels. • Verdeel de karamel over de aluminium bakjes, leg er een appel op en bak ze één uur in de oven. Laat ze afk oelen. Oude wijvenkoeken: • Meng de boter en de suiker. Kneed vervolgens het gezeefde meel, gemengde kruiden, bakpoeder en zout erdoorheen. Laat het deeg wat rusten, daarna uitrollen en uitsteken in plakken van ca. 8 cm. Bak in een oven van 170°C in 15 minuten lichtbruin en gaar. Gepo� e boekweit: • Kook de boekweit gaar. Droog dit onder een warmtelamp of in de oven op 70°C. Wanneer dit helemaal droog is, kun je dit poff en op 220°C in de zonnebloemolie. Crème van bloesem: • Sla de slagroom samen met de vlierbloesemsiroop stevig. Berenburgijs: • Maak het Berenburgijs door de melk, room, suiker, basterdsuiker, vanillestokje en de Berenburg te verwarmen in een pan tot 90°C. Roer de dooiers los in een bekken met een garde en voeg langzaam de hete compositi e toe. Laat afk oelen en rijpen. Draai in de ijsmachine tot smeuïg ijs. • Dresseer de tarte tati n op het bord en doe de oude wijvenkoek hier bovenop. Maak een mooie quenelle van de bloesemcrème, doe deze op de koek, samen met een bol ijs. Maak mooie strepen met de appelstroop en garneer af met de Apple Blossom! Ingrediënten Tarte tati n: • 5 stevige, zoetzure appels • 60 g suiker • 30 g boter Oude wijvenkoek: • 400 g bloem • 250 g basterdsuiker • 250 g boter • 1 ei • 5 g bakpoeder • 5 g oude wijven kruiden • 2 g zout Crème van bloesem: • 3 dl slagroom • 20 ml vliesbloesem siroop Gepo� e boekweit: • 50 g boekweit • zonnebloemolie Berenburgijs: • 1 vanillestokje • 4 eidooiers • 150 g basterdsuiker • 200 ml melk • 50 ml Berenburg • 400 ml slagroom • 125 g suiker Garnering: • Apple Blossom Dit recept is eigendom van Koppert Cress. 29

30 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication