21

ERVARINGEN VAN BEWUSTE KANTINES TIPS VAN HC&FC VICTORIA 1893 SEIZOENSWINNAAR 2016! • Houd je doel voor ogen en heb alleen de intentie om náást de vette hap gezonde producten te willen verkopen. Dat voorkomt teleurstelling en weerstand. • Maak een deal met een plaatselijke leverancier (bakker, groenteboer, etc.) voor verse ingrediënten tegen een scherpe prijs. • Wijk af van de standaard: maak in plaats van een standaard tosti ham-kaas eens een tosti kip-kerrie (kipfilet, prei, kerrie) of geitenkaas (met zongedroogde tomaatjes). • De truc om echt lekkere dingen te verkopen? Maak het zo vers mogelijk! Voorbereiden kan natuurlijk wel, maar maak niet te grote hoeveelheden. • Sommige producten kunnen prima worden ingevroren. Maak daar handig gebruik van. Gezonde marges gegarandeerd! • Schaf goede keukenapparatuur aan. • Maak van de producten die je over hebt een weekspecial. Een keer veel bananen over? Maak dan bijvoorbeeld een bananenbrood. 21 Bewuste kantines TIPS VAN SC OVERWETERING UIT OLST: • Maak het Vullen of Voeden-project zichtbaar in de kantine. In Olst hebben we schorten met het Vullen of Voeden-logo aangeschaft. • Of maak bijvoorbeeld menukaartjes met het logo van de Bewuste Kantine en draag als keukenteam polo’s met ‘bewuste namen en rugnummers’. • Trek de Bewuste Kantine door naar andere activiteiten zoals jeugdkampen, een bingofietstocht, etc. • Leg contact met andere clubs die al meedoen aan de Bewuste Kantine van Vullen of Voeden: zo krijg je inspiratie, tips en informatie.

22 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication