39

Recepten BEREIDING HOOFDGERECHT OMELET-WRAPS MET SHIITAKE EN AMANDELSALSA Ingrediënten voor 4 personen • 8 bosuitjes • 750 g pompoen • 400 g knolselderij • 600 g spitskool • 300 g shiitake • 5 el olijfolie • ½ el milde kerriepoeder • 2 el appelazijn • 100 g amandelen • 6 biologische eieren Bereidingstijd: 35 minuten 1. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de pompoen en knolselderij in stukjes, de kool in reepjes en de shiitake doormidden. 2. Bak in 2 eetlepels olijfolie 2 handjes pompoen, 3 eetlepels bosuitjes en ½ theelepel kerrie 3 minuten. Voeg de azijn en 200 ml water toe. Laat afgedekt 10-12 minuten pruttelen, dan fijnprakken. Hak de amandelen in stukjes en roer ze erdoor. Kruid de salsa met himalaya- of zeezout en peper. 3. Roerbak in 2 eetlepels olijfolie de rest van de pompoen, de knolselderij, de kool, 3 bosuitjes, de shiitake en kerrie 15-20 minuten op zacht vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalaya- of zeezout. 4. Klop de eieren met een snufje himalaya- of zeezout en peper. Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Bedek de bodem van de pan met een dun laagje ei en bak tot het ei gestold is en de onderkant lichtbruin. Schuif op een warm bord. Bak zo nog 3 omelet-wraps. 5. Schep een paar lepels groenten en wat salsa op de omelet-wraps en rol op. 6. Schep de rest van de groenten en salsa ernaast. 39

40 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication