9

drie onderdelen uitvoerig getoetst op hun allround vaktechniek, theoretische kennis en ondernemerschap. Bij de laatste opdracht moesten ze bovendien elf producten uit verschillende categorieën maken, die met het predikaat ‘excellent’ beoordeeld moesten worden. Daarbij moesten de kandidaten 22 verschillende technieken laten zien. Op de speciale site www.meesterslagervanroessel.nl licht Dennis de meesterproef toe en geven filmbeelden en foto’s een uniek kijkje achter de schermen.Naast Dennis van Dun werd ook Wouter van de Veen uit Ederveen (Gld.) tot branche erkende meesterslager gekroond. Twee andere kandidaten wisten de meesterproef niet met voldoende succes te doorlopen. De Stichting Meestertitels Slagersbranche is er helder over: “De titel is er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het toont aan dat Dennis van Dun het slagersvak excellent beheerst.” Zesde generatie in jubilerend familiebedrijf De titel branche erkende meesterslager komt op een heel bijzonder moment; SlagerijTraiteur Van Roessel bestaat dit jaar 140 jaar. Van Roessel sleepte de afgelopen jaren al veel titels en eervolle prijzen in de wacht. Zo was de slagerij Algemeen Nationaal Kampioen 2015-2017 en in januari jongstleden werd Van Roessel uitgeroepen tot Kampioen van Brabant bij het Worstmakersgilde. Dennis van Dun is de zesde generatie in het familiebedrijf, dat in 1878 werd opgericht. Ook de vijfde generatie, zijn ouders Jan en Anneke van Dun-van Roessel, is nog steeds actief. In dit jubileumjaar is het 40 jaar geleden dat zij het stokje overnamen van Anneke’s vader. Dennis van Dun mag op zijn bedrijfskleding het officiële meestertitel-logo voeren. 9

10 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication