11

renovatie In het buitengebied van Leusden, langs het Valleikanaal ter plaatse van de voormalige Grebbelinie, staat een ‘wederopbouw’boerderij. Architectenbureau A&R10 heeft hiervoor een verbouwingsvoorstel gemaakt. De nieuwe indeling bestaat uit een zogenaamde kangoeroe-oplossing. Dat wil zeggen dat er twee generaties van één familie in de woning komen wonen. In het voorstel zijn de bestaande culturele waarden behouden. Aan de achter- en tuinzijde zijn moderne ingrepen gemaakt en contrasterend uitgewerkt met zinken bekleding en aluminium kozijnen. De voormalige structuur van het pand blijft hierdoor zichtbaar. Het gezin met twee kinderen komt te wonen in de deel plus de moderne toevoeging en op de totale bovenverdieping. Voor de oudere generatie hebben we een zelfstandige woonruimte kunnen realiseren in het voorhuis van de woning. WOONBOERDERIJ LEUSDEN

12 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication