12

kopGrillende keukenmeid Clubsandwich De Grillende Keukenmeid Column Varia We gaan weer naar binnen Na de lange hete zomer is het weer tijd om naar binnen te gaan. Lekker de gordijnen dicht, sfeertje maken, eventueel kaarsje aan, misschien een wijntje erbij. Wat is er nu leuker dan de sfeer van je eigen huis eens aan te passen? In de vertrouwde ruimte een andere sfeer kweken dan de afgelopen winters door een nieuw behangetje en nieuwe gordijnen. ‘Met gordijnen bereik je al snel heel veel’, zegt interieurspecialist Roel van der Zanden. ‘Ze geven al snel iets knus en optisch meer hoogte.’ In gordijnen (en ook in behang en verf) is de keus overweldigend. Voor gordijnen alleen al circa 1000 stalen en circa 50 showbanen. Roel filtert met zijn ervaring al snel wat zijn klanten willen en weet zijn weg in de boeken met stalen. De basis van een clubsandwich is vers, geroosterd brood met de lekkerste ingrediënten ertussen. Een welbekende is de clubsandwich BLT, (Bacon, Lettuce, Tomato), maar daar doen we vandaag niet aan. Dit is het recept voor de goedgevulde clubsandwich De Grillende Keukenmeid, met hummus en gegrilde aubergine. Ingrediënten (voor 2 clubs) 6 sneetjes casinobrood 8 plakjes tomaat 8 plakjes komkommer 1 avocado ½ aubergine hummus naar keuze sla naar keuze (kies liever voor een krop, zodat je één blad als beleg kunt gebruiken. Dit is makkelijker dan een stapel losse bladeren, omdat je daar de overige ingrediënten minder stabiel op kunt stapelen.) Bereidingswijze Snijd de aubergine in plakken en grill deze met wat olie in een grillpan. Snijd ondertussen de avocado doormidden. Verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken. Grill of rooster de sneetjes brood. Smeer een snee in met wat hummus en beleg met de sla, tomaat, komkommer en aubergine. Smeer weer wat hummus op de volgende snee brood en leg deze bovenop de andere. Beleg de bovenkant met de avocado en leg hier weer een snee brood bovenop. Snijd de sandwich schuin doormidden (gebruik eventueel prikkers om het brood en het beleg op z’n plek te houden). ‘Bij gordijnen’, zegt hij, ‘gaat het om de functionaliteit, dat is de eerste vraag die ik stel. Moet het overdag inkijk voorkomen? ’s Avonds verduisterend zijn? Moet het akoestisch? Dan kijken we naar de stof. Grof geweven met een natuurlijke uitstraling is een trend. En natuurlijk de kleur. Die moet wel ‘matchen’ met de rest van het interieur of iets toevoegen. Het valt me op dat mensen meer met kleuren durven in plaats van iets tijdloos waar je een jaar of tien mee doet.’ Dat gordijnen een niet te grote investering zijn zal een rol spelen. Na de keuze van de stof en de kleur, volgen er nog een aantal keuzes: een standaard rail of iets meer gepersonaliseerd, opvallender. En de plooi, dubbel of enkel, dat bepaalt hoe de stof valt. Zeker bij de hogere woningen van tegenwoordig (al snel 20 centimeter hoger) is een hoge plooi heel mooi. In de loop van deze maand begint er een actie, dus voor wie overweegt (nieuwe) gordijnen aan te schaffen allicht een mooi moment om de knoop door te hakken. Een karpet of vloerkleed is de ‘finishing touch’ en wordt aangeschaft als de verdere inrichting compleet is. Ook hier ‘keuzestress’. Kortharig, langharig, geweven, geknoopt. Grofgeknoopt is ook hier ‘in’ en dan met name wol. In natuurlijke kleuren. Naast een ruime collectie complete karpetten is het ook mogelijk om vanuit de tapijtcollectie maatwerk karpetten te laten maken. Interieurspecialist Roel van der Zanden, Raadhuisplein 16. COLORSATHOME-ZEEWOLDE.NL T 036 522 7869 Quooker cadeau bij Culina Een kraan waar kokend water uitkomt; niet nodig, maar wel heel handig en tijdbesparend. De eerste quooker, vertelt Wenny Kant van Culina keukens, werd al in de jaren ’70 op de markt gebracht in ons land. Hij is dus niet nieuw, maar de quooker wordt wel steeds geavanceerder. Er is nu ook een model, de ‘cube’ waar bruisend gekoeld water uit komt, wat niet alleen in de warme maanden fijn is en méér dan handig. Het voorkomt ook nog eens het automatisch grijpen naar gesuikerde frisdrank. Naast een koeler is een CO2 cylinder gemonteerd. De niet erg goedkope kraan is populair. Wenny schat dat acht op de tien klanten haar zaak verlaat met een quooker. Er zijn inmiddels ook meerdere merken, maar het voordeel van de quooker is, zegt zij, dat met name de onderdelen van de boiler te vervangen Joyce Hartman is veganist, haar vriend vegetariër. ‘Als grillende keukenmeid wil ik laten zien dat het niet eten van vlees, je écht geen gekkie maakt.’ www.degrillendekeukenmeid.nl column zijn. Hoewel, vervangen: ‘Ik heb ‘m al twintig jaar. Nooit iets mee gehad.’ Daarbij komt dat de prijs/ kwaliteitverhouding goed is. De quooker is er in verschillende uitvoeringen. Wenny geeft tijdens Oktober Woonmaand de heetwater quooker ‘Fusion’* ter waarde van 1195 euro cadeau bij klanten die een keuken bij haar aanschaffen. *Vraag naar de voorwaarden. In de showroom op het Schepenveld staan zes keukens opgesteld, van landelijk tot modern. De trend in keukens is nog steeds hoogglans, steeds vaker met een werkblad van stoer beton of composiet en, ook een trend: greeploos. Momenteel geeft Culina met het oog op de komst van nieuwe modellen, tot 70 procent korting op deze showmodellen. Belangrijker dan het aantal keukens in de showroom is dat Wenny met de nieuwste software (belangrijk) de keuken geheel naar wens samenstelt. Ze is dealer van enkele merken, allen met een goede prijs/kwaliteitverhouding zodat het in vele budgetten past. Ze werkt de keuken helemaal in 3D uit en met een dynamisch filmpje is de keuken van onder tot boven te zien, inclusief potten en pannen. ‘Een keuken maken is goed luisteren naar de wensen van klanten. Mensen weten vaak wel wat ze willen, maar het moet ook kunnen. Daar komt mijn kennis en kunde om de hoek kijken. Niets is leuker dan de klant meenemen in wat die helemaal wil.’ Wenny neemt de tijd voor haar klanten. Een eerste ‘schets’ maakt ze samen met de klant. Daarna is ze al gauw een paar uur bezig om een keuken uit te werken. Ze noemt zich niet voor niet keukenspecialist, het woord keukenboer is haar een gruwel. Culina keukens is gevestigd aan het Schepenveld 9. CULINAKEUKENS.nl kop

13 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication