65

CORSOWEEKEND Bloemen steken In theorie kun je je wagen al helemaal gebouwd hebben tegen eind augustus. Maar de bloemen kun je hoe dan ook pas de laatste dagen toevoegen. Je wil immers niet met verwelkte bloemen door de straten paraderen, toch? Sommige buurtschappen beginnen al op donderdag bloemen op de wagen te steken, anderen wachten tot vrijdag. Meestal wordt er op donderdag en vrijdag een eind-uur vastgelegd, zodat de medewerkers nog voldoende energie hebben om tot zondagochtend door te gaan. Samen eten Om de medewerkers op gang te houden, voorzien de meeste buurtschappen regelmatig eetmomenten aan ‘de tent’. ’s Ochtends spek met eieren om daarna er meteen weer in te vliegen, ’s middags een smoske met kaas of hesp, en ’s avonds pizza of frietjes. In de late uurtjes wordt vaak nog een snack voorzien, zoals stoofvlees met brood of een lekkere kom soep. Koffie à volonté. Bloementekort Oh nee! Wat nu als er bloemen te kort zijn? Dan begint een hele ruilhandel. In ieder buurtschap is een verantwoordelijke voor de bloemen en die staan met elkaar in contact. Als er een te kort aan bloemen is, kunnen alternatieve materialen gebruikt worden. Maar veel liever proberen die verantwoordelijken toch nog aan de juiste bloemen te komen door met andere buurtschappen te ruilen. Andere opties zijn om het ontwerp licht te hertekenen of wat verse bloemen te plukken als er nog voldoende aan de planten hangen. Tijd tekort Het corsoweekend is ook vaak een race tegen de tijd. Op donderdag en vrijdag wordt iedereen kort na middernacht richting hun bed gestuurd. Maar de dag nadien staan de medewerkers weer vroeg klaar en op zaterdagavond werken ze door tot de wagen af is. Dat kan 2 uur ’s nachts zijn, maar ook 7 uur ’s ochtends. En dan moeten de medewerkers nog een hele dag hun zware wagen langs het publiek duwen. Maar dat doen ze met plezier en trots, want het is hen opnieuw gelukt om een prachtige praalwagen af te krijgen en dat is alle moeite meer dan waard. oH NEE! ER ZIJN BLOEMEN TEKORT

66 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication