21

Houd je van koken en vind je het leuk om gasten te ontvangen? Ben je servicegericht en doe je er alles aan om jouw gasten een leuke avond te bezorgen? Dan is Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) iets voor jou! Bij HBR leer je dranken en gerechten volgens recept te bereiden en ze daarna netjes, smaakvol en op verschillende manieren uit te serveren aan gasten. Je doet dit met de juiste gereedschappen en materialen en je werkt heel hygiënisch. Ook leer je van alles over de ingrediënten waarmee je de gerechten maakt. Je leert bakkerijproducten maken en versieren, zodat ze er aantrekkelijk en smakelijk uitzien. Sommige gasten willen niet alleen lekker eten, maar ook vermaakt worden. Daarom leer je hoe je activiteiten en amusement (recreatiemogelijkheden) voor jouw gasten organiseert. Er zijn speciale entertainmentbureaus die je hiervoor kunt inschakelen. Kortom: je leert ervoor te zorgen dat je gasten een aangenaam verblijf hebben en dat het hun aan niets ontbreekt. Op school hebben wij een eigen restaurant waar we op twee avonden per week gasten ontvangen. Dit kunnen bijvoorbeeld ouders of opa’s en oma’s van leerlingen zijn, maar ook andere mensen uit de omgeving komen graag bij ons eten. Voor de gasten bereid je samen met jouw klasgenoten een driegangen menu of je staat in het restaurant om de gasten te ontvangen en te bedienen. Leerlingen van HBR helpen bij activiteiten bij ons op school en we verzorgen ook recepties. Denk bijvoorbeeld aan de diploma-uitreiking, informatieavonden en afscheids- of jubileumrecepties van docenten. Wie ben jij? Je kunt al best goed koken of je probeert weleens recepten uit. Je vindt het ook heel leuk om in de keuken te helpen met de voorbereidingen of om de tafel feestelijk te dekken. ’s Zomers help je bij de barbecue graag mee bij het maken van sausjes en salades. Misschien ben je heel goed in feestjes organiseren. Hoe dan ook, jij maakt het jouw gasten graag naar de zin. Je ziet jezelf later in een restaurant of hotel werken of als banketbakker aan de slag gaan. 21 Wat ga je doen? Het profi el Horeca, Bakkerij en Recreatie is gericht op de zogenaamde gastvrijheidsindustrie. Je maakt kennis met de verschillende onderdelen van deze industrie. Je leert voor gasten te koken, maaltijden te serveren en hoe je brood en taarten bakt. Op het gebied van recreatie leer je activiteiten te organiseren voor bijvoorbeeld vakantiegangers. Wat moet je kunnen? Je bent goed in: • samenwerken • meerdere dingen tegelijk doen • doorzetten en aanpakken • organiseren Verder kun je: • werken onder druk • goed met mensen omgaan Je doet in elk geval examen in: • economie • Duits

22 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication