WARME GEITENKAAS SALADE MET HONING, APPEL EN SPEK Geitenkaas is lekker in alle seizoenen. In de herfst combineer ik het graag met pompoen en in de zomer is het heerlijk in een salade. Ideaal voor de lunch, prima als bijgerecht en minstens zo lekker als hoofdgerecht op een zomerse avond. Ook nog eens gezond, vullend en snel in elkaar te flansen. Ideaal voor op de vakantie, toch? 1/2 Elstar appel 25 gram walnoten 35 gram gemengde slasoorten 20 gram pittenmix 80 gram geitenkaas 1 eetlepel honing- mosterd dressing 1 takje kervel 3 cherry tomaatjes 20 gram komkommer 20 gram ontbijtspek 1 eetlepel honing Verwijder het klokkenhuis uit de appel en snijd de appel in gelijkwaardige blokjes. Pluk de slasoorten in kleine stukjes, doe dit voorzichtig zodat ze niet kneuzen. Was ze in koud water. Snijd de cherry tomaatjes doormidden. Snijd de komkommer doormidden, schraap het vruchtvlees met een theelepel uit de komkommer zodat je een halve maan krijgt. Snijd hiervan plakjes. Bak de pittenmix goudbruin in een koekenpan met een klein scheutje olie. Leg ze op een keukenpapier om het olie eruit te laten trekken. Meng alles door elkaar en leg dit in een mooi diep bord. Leg de geitenkaas op een vet vrij papiertje en drapeer hier de honing over. Zet de geitenkaas circa 5 min in een voorverwarmde oven op 180 graden. Wacht tot de geitenkaas goudbruin is geworden. Bak het ontbijtspek in de koekenpan tot deze lekker knapperig is. Leg de geitenkaas en het ontbijtspek op de gemengde salade in het bord. Besprenkel het met wat honing mosterd dressing en maak het af met een takje kervel. Eetsmakelijk en een fijne vakantie! Michel - Chefkok Western Plaza 28
31 Online Touch Home