32

WAT DRINKEN WE VANDAAG? ADVERTENTIE B VOORTSCHE BIEREN ZIJN VERKRIJGBAAR In DE MARKT VOORTSCHE VLIER De Vlier wordt gebrouwen voor de warme maanden, vanaf de eerste warme zonnestralen in het voorjaar tot en met de nazomer. De Vlier heeft een alcoholpercentage van 5% en is een heerlijke dorstlesser. Onze Vlier is vernoemd naar de vlierbloesem die het bier een heerlijke geur geeft. Het is licht troebel door het gebruik van tarwemout. De Vlier ontleent zijn smaak aan de gistculturen die speciaal voor De Vlier geselecteerd zijn. Door het toepassen van tarwe en speltmout, lichte gerstemout, aromahop, vlierbloesem en citrusschillen heeft de Vlier een zonnige plek veroverd. Drink de Voortsche Vlier het lekkerst uit de koelkast, op ongeveer 7 °C, in het ‘Voortsche’ bierglas. Tip! Net zoals bij ieder bier met tarwe: half inschenken, flesje paar keer ronddraaien en dan de rest inschenken. VOORTSCHE DWAES Onze Dwaes is een vol, maar toch gemakkelijk drinkbaar bier, waar het hele jaar van genoten kan worden. Een Dwaes gaat er altijd in. De speciale bovengist geeft onze Dwaes heerlijke smaaktonen met een fris hoppig accent en een licht zoetje bij een alcoholpercentage van 7%. Na ontelbare brouwsels -waarbij we, al dan niet bewust, steeds de receptuur veranderden- zijn wij tot deze onverwachte smaak gekomen. Te Dwaes voor woorden. Dit bier is klaar om te worden geproefd. Naast zuiver water gebruiken we een mengsel van lichte en (half)donkere moutsoorten, aangevuld met fijne hopbellen, koriander en uiteraard ons speciale gist. De Voortsche Dwaes wordt het lekkerst gedronken uit de koelkast, op circa 7-9 °C, uit het ‘Voortsche’ bierglas. Volg nu met al je vrienden de Workshop ‘Bier en Burgers’ en kom alles te weten over het gouden water en creëer samen jullie favoriete fastfood; een hamburger. Meer informatie? Kijk op onze website. WWW.EVENTSOPDEVELUWE.NL 30

33 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication