31

HET STOOF POTJE VAN OMA MET LAURIER EN KRUIDNAGEL Vroeger, toen ik als klein knaapje regelmatig bij mijn oma op bezoek ging, rook ik de overheerlijke geur van oma’s kookkunsten altijd al bij de voordeur. Het zorgde voor een hartverwarmend welkom. Een gevoel wat ik nu ook altijd probeer te bereiken bij alle gasten die speciaal bij mij komen eten. En wat is er nou lekkerder dan een stoofpotje tijdens deze koude en herfstachtige dagen? Ingrediënten: 750 gram sucadelappen een glas rode wijn 2 middelgrote uien 3 tomaten 1 winterwortel ½ prei ½ knolselderij 2 blikjes tomatenpuree (room)boter 1 laurierblaadje 5 kruidnagels 2 tenen knoflook 400 ml vleesbouillon van tablet bloem Was alle groenten en snijd deze in grove stukken. Snijd de ui in ringen. Bestrooi de sucadelappen aan beide kanten met wat bloem, peper en zout naar wens. Verhit de (room)boter in een grote braadpan en schroei het vlees op hoog vuur goed dicht. Haal het vlees daarna uit de pan. Bak de uien, winterwortel, knolselderij en prei met de knoflook en kruidnagels. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en kook dit even mee. Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de bouillon toe. Voeg de tomaten erbij en roer alles een keer goed door. Schep het vlees vervolgens weer terug in de pan. Zorg ervoor dat het vlees volledig in de boullion zit. Voeg het laurierblaadje toe. Laat het nu een uurtje of 5 doorpruttelen. Serveer met een beetje peterselie en ga samen ‘even terug in de tijd’. Eet smakelijk en een fijne vakantie! Michel - Chefkok Western Plaza CHECK DE MENUKAARTEN 29

32 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication