11

TYPISCH ZOMER GEZELLIGHEID, EEN LEKKER STUKJE VLEES EN EEN GLAASJE WIJN! BBQ’EN HOORT ER BIJ TIJDENS JE VAKANTIE! OPERATIONEEL DIRECTRICE CHANTAL OVER BBQ’EN OP DE CAMPING BBQ-TIPS VOOR OP DE CAMPING DE ZOMER IS BIJ UITSTEK HÉT SEIZOEN VOOR EEN BARBECUE! BIJ DE EERSTE ZONNESTRALEN RUIK JE HET AL, DE GEUR VAN SMEULENDE KOOLTJES DIE HET KLASSIEKE SPEKLAPJE OF HAMBURGERTJE VERWARMEN. TIJDENS JE VAKANTIE KAN EEN AVONDJE BBQ’EN NATUURLIJK NIET ONTBREKEN. MAAR HOE ZORG JE NU VOOR DAT PERFECTE STUKJE VLEES OP CAMPING? IK ZET 3 TIPS VOOR JE OP EEN RIJ! TIP 1: VEILIGHEID BOVEN ALLES! Voordat je gaat bbq’en check je natuurlijk even de huisregels van het park. Bij De Boshoek is bbq’en toegestaan, tenzij er code rood voor het weer is afgegeven. Zorg dat je een emmer water bij de hand hebt voor als het mis gaat. Stook je barbecue niet op met spiritus of andere gevaarlijke middelen, maar gebruik aanmaakblokjes. Wil je sneller je kolen of briquetten op temperatuur hebben? Gebruik dan een firestarter. TIP 2: KIES DE JUISTE WARMTEBRON Je kan tegenwoordig op verschillende manieren bbq’en. Denk aan electrisch, op gas of old school kolen of briquetten. Het ligt volledig aan jou wat de voorkeur heeft. Op de camping is electrisch bbq’en vaak lastiger omdat je meestal te weinig ampêre hiervoor hebt. Wil je met kolen of briquetten werken dan is het handig om te weten dat kolen sneller warm worden en briquetten langer warm blijven. Heb je zelf geen barbecue mee? Huur dan bij De Boshoek een barbecue compleet met een barbecuepakket! Scan daarvoor de QR-code. TIP 3: EXPIRIMENTEER MET ETEN Starten met een speklap en eindigen met een hamburger en worstjes kan natuurlijk altijd. Net als stokbrood met kruidenboter. Maar hoe leuk is het als jij een echte 5-sterren maaltijd weet te maken! Je kan een aardappel poffen op de barbecue. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel, besprenkel dit royaal met olie, zeezout en zwarte peper, wikkel hem in aluminiumfolie en laat deze langzaam 20-30 minuten garen op de barbecue. Voor wat groente kan je heel makkelijk een gevulde puntpaprika met geitenkaas en walnoten maken. Snijd ze doormidden en bestrooi de binnenkant met een beetje peper. Vul ze met geitenkaas en druk er een paar stukjes walnoot tussen. Doe er ook een beetje honing en tijm op. Leg ze ongeveer 5 minuten op de barbecue, let op dat de onderkant snel zwart wordt, je kan ze daarom ook op aluminium folie leggen. Leg er dan ook een paar plakjes courgette met zout en peper bij! Voor de echte vleesliefhebbers kan je ook een heerlijke spare-rib bereiden. Wikkel de streng in aluminiumfolie, laat deze langzaam garen op de barbecue met de bolle kant naar boven. Na ca. 30 minuten heb je een heerlijk malse spare-rib! Zelfs je nagerecht kan op de barbecue bereid worden. Snijd een banaan open in de holle kant, vul deze extra met wat stukjes chocola en als extraatje nog twee marshmellows. Wikkel hem in folie en laat deze 5-10 minuten liggen tot alles gesmolten is. Eet smakelijk! 9

12 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication