7

Lemele hard onderuit in Almelo Na de 5-0 overwinning tegen Daarle, was er afgelopen weekend voor het vlaggenschip van Lemele een uitwedstrijd in Almelo tegen AVC Heracles. Al meerdere keren hadden we gehoord dat de ploeg uit Almelo goed en verzorgd voetbal speelt, waardoor er verwacht wordt dat zij de punten nog wel gaan pakken in de rest van het seizoen. De ploeg van Mats Timmerman was vooraf dus gewaarschuwd en wist het om net zoals vorige week, scherp aan de wedstrijd te beginnen. Lemele begon in de zelfde opstelling, als waarmee vorige week Daarle werd verslagen. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een slecht bespeelbaar veld. Hier hadden beide ploegen natuurlijk mee te maken. Heracles begon erg gretig aan de wedstrijd, terwijl Lemele juist erg slordig was. Na drie minuten spelen was er een terug speelbal op Ruan, die zich verslikte en de bal kwijt raakte aan de spits van Heracles. Nood gedwongen maakte Ruan een overtreding en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De doelman van Lemele staat bekend als penaltykiller en ook deze keer kwam hij als winnaar uit de strijd, door de bal goed uit de hoek te pakken. Zou Lemele nu wakker geworden zijn, was de vraag. De thuisploeg bleef doorgaan hoe het begon en kreeg het voor elkaar dat Lemele totaal uit de organisatie ging lopen, waardoor vooral het speelveld erg groot werd. In de 12de minuut kreeg Heracles loon na werken. Een voorzet van rechts werd door de spits binnen gelopen, maar was het niet met zijn hand? De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en om eerlijk te zijn, een verdiende voorsprong voor Heracles. De ploeg van Timmerman speelde erg ongelukkig en alles wat er in de voorgaande wedstrijden goed ging, was deze zaterdag het tegen overgestelde. In de 21ste minuut was er een duel waarin Steven doorging op de spits van Heracles, waar Kenny zich mee ging bemoeien en de aanvaller omver duwde. De scheidsrechter bedacht zich geen seconde en toonde Kenny de rode kaart. Toen ging het hard, wat score betreft. Vijf minuten na de rode kaart, werd de score opgevoerd, door een voorzet van links die uiterst koel door de spits werd afgerond. Enkele minuten later was er wederom een terug speelbal op Ruan, die te zacht was. Hierdoor moest Ruan voor de tweede keer ingrijpen, waardoor de bal wederom op de stip ging en de sluitpost van Lemele ging dit keer wel op de bon en kreeg de gele kaart. Ondanks dat Ruan er kort bij zat, werd de strafschop dit maal wel benut, waardoor de stand op 3-0 kwam. Vier minuten later lag nummer vier er ook alweer in. Een cornerbal die van richting werd veranderd, werd simpel ingekopt. Na de 4-0 was de storm even gaan liggen vanuit de thuisploeg en stond Lemele beter in de organisatie. Toch was er vlak voor rust wederom een ongelukkig moment. Een voorzet vanaf de rechterkant waarin Steven via zijn borst de bal naar Ruan wou spelen en Ruan juist de bal zelf wou pakken, ging de bal via Steven het eigen doel in. Erg ongelukkig allemaal, en met een 5-0 stand gingen de spelers richting de thee. In de rust werd het èèn en ander besproken, waar vooral duidelijk werd gemaakt om de score zo laag mogelijk te houden in het tweede deel van de wedstrijd. Met Michel, die in de ploeg kwam voor Tim, werd er een tactische wissel gedaan. In de tweede helft was er lang niet zoveel spektakel als in de eerste helft. Lemele stond erg goed in de organisatie, waardoor de ruimtes klein werden gehouden en Heracles moeite had om daar doorLemelerveld, eerste en tweede helft in evenwicht met de score Lemelerveld heeft de uitwedstrijd in Zuidwolde met 0-6 gewonnen. Gevierde man was Wesley Vlierman met 3 doelpunten, Jaron Hulsink schoot fraai binnen vanaf de zijlijn. Jordy Lugtenberg en Matthias Reimink zorgde beiden voor een doelpunt. Het was een prima potje voetbal voor MB2 ongeslagen kampioen Afgelopen zaterdag reisden wij (MB2 van de Bevers) met veel toeschouwers richting Nieuwleusen, om daar even te laten zien wie de beste zijn!! Na een seizoen, waar we maar 1 set hebben verloren van de 45 sets die we hebben gespeeld. We waren dan ook maar 2 sets nodig om kampioen te worden. De eerste set kwamen we moeilijk op gang door alle spanningen, maar na de eerste time out die onze coach (Francien) aanvroeg ging dit veel beter en hebben we de set dan ook met 25-12 gewonnen. Door naar de tweede set waar het allemaal omdraaide. De spanningen waren er af en het verliep allemaal makkelijker, maar door vele serve fouten aan onze kant kreeg Flash Nieuwleusen toch nog wat punten. Deze set hebben we gewonnen met 25-14 en dus waren we kampioen!!! De laatste 2 sets was ons doel om de tegenstanders onder de 15 punten te houden, zodat hun geen taart van de coaches zouden krijgen en ook dat is ons gelukt we winnen de sets met 25-10 en 25-12. Naar een klein feestje op het veld met confetti gingen we naar de kleedkamer om een groter feest te houden. Dit is gelukt! Snel weer terug naar Lemelerveld om met elkaar een patatje te eten bij Zwakenberg. Aanstaand weekend gaan we samen met MB1 op de platte wagen en worden we gehuldigd bij dames 1 om 19.00 uur. Mirthe, Erin, Demi, Lynn, Madé, Tara, Tamar, Merel en Isa Trainer/coach Francien. Foto: martin ZWakenBerg Auto van Ewijk/LHC Nadat de dames van Auto van Ewijk/LHC 1 vrijdag een gezellige sinterklaasavond hebben gehad, stond zondag 8 december de wedstrijd tegen HV Angeren 1 op het programma. Het eerste kwartier van deze wedstrijd ging het gelijk op. De dekking van Auto van Ewijk/LHC 1 stond dicht, maar aanvallend kregen zij nog geen heen te voetballen. Zo waren er weining tot geen kansen en was bij vlagen Lemele gevaarlijk via de counter. Een schot vanaf eigen helft van Remon had meer verdiend, maar de bal ging over het doel. In de 75ste minuut was er een cornerbal voor Lemele, die werd weggekopt, waarna deze opnieuw werd ingebracht en op het hoofd van de vrijstaande Steven kwam die de bal keurig over de doelman van Heracles kopte, waardoor de stand op 5-1 kwam. Enkele minuten later was er een mooie counter van Lemele, waar Remon werd weggestuurd. Helaas ging zijn schot hard voor langs, maar dat had een beter lot verdiend. In de slotfase waren er nog wel mogelijkheden voor de thuisploeg, waar of Ruan, of de paal in de weg stond. Hierdoor werd de eindstans 5-1 voor de thuisploeg. Een harde nederlaag voor de ploeg van Timmerman, waarin het vooral de eerste helf niet thuis gaf. Daarnaast werd er in de tweede helft wel als een collectief team gestreden, waardoor de score niet verder opschroeft kon worden. Door deze nederlaag blijft Lemele wel op de zesde plek staan. Zaterdag wacht er wederom een uitwedstrijd, in en tegen Marle. Dit zal wederom een erg lastige pot gaan worden, waar vanaf minuut 1 de volledige scherpte aanwezig moet zijn. De aanvang voor deze wedstrijd , is 14.30 uur. Hopelijk komen er weer veel supporters om Lemele te steunen en samen vol voor een goed resultaat te gaan. Tot zaterdag! grip op de wedstrijd. Na het eerste kwartier lieten de dames aanvallend meer zien; het tempo werd verhoogd en kansen afgerond. De dames van Auto van Ewijk/LHC 1 konden hierdoor een kleine voorsprong pakken en gingen de rust in met een stand van 12-8. De tweede helft werd er in de eerste zes minuten aan beide kanten niet gescoord en beide teams speelden in de tweede helft meerdere malen in ondertal. De dames van Auto van Ewijk/LHC 1 bleven de penalty’s goed benutten, bleven op tempo spelen en hielden de verdediging goed dicht. De eindstand was 25-17 in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC 1. HV Angeren 1 blijft hierdoor op de zevende plaats staan en Auto van Ewijk/ LHC 1 stijgt naar de derde plaats. Zaterdag spelen de dames van Auto van Ewijk/LHC 1 een uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten. De wedstrijd start om 19.30 uur. het doelsaldo. De eerste twee edities van deze uitwedstrijd werden onder stralende en warme omstandigheden gespeeld. Deze laatste versie begon in een dikke hagelbui en een straf windje die over het veld ging. Het is een keer wat anders. De beginfase had Zuidwolde een licht veldoverwicht en hadden ze de kansen om de score te openen. Maar de Lemelerveldse defensie en keeper Rik Ramaker gaven niets weg. Na deze fase legt Lemelerveld de eerste goede aanval van deze wedstrijd op de nepsprieten. Jaron Hulsink is aan de zijlijn het eindstation. Hij weet de bal vanaf zijn positie in het zijnet bij de tweede paal binnen te schieten en daarmee komen de mannen van trainer Richard Smit op 0-1 voorsprong. Na dit doelpunt wordt de doelman van Zuidwolde er niet zekerder op. Alle ballen op goal worden tegen gehouden, maar hij heeft niets klem. Lemelerveld profiteert hier niet van, door alerter op dit soort ballen te reageren. Matthias Reimink kiest voor een stift als de bal plotseling vlak voor hem blijft liggen, zijn inzet gaat er niet in. Zuidwolde heeft 10 minuten voor rust nog een kans, maar hier mist scherpte in de afronding. In de 40ste minuut wordt een goal van Lemelerveld afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Nog geen minuut later kunnen de handen wel op elkaar, want Wesley Vlierman schiet langs de keeper zijn eerste van de middag binnen. Diezelfde Vlierman schiet op slag van rust ook de 0-3 binnen, dit is tevens de ruststand. Na de rust pakt Lemelerveld het goede aanvalsspel direct weer op. Na een fraaie steekpass scoort Jordy Lugtenberg de 0-4. De keeper van Zuidwolde heeft ondertussen weer De Bevers Progr za 14 dec: 09.00-12.00 u. Mini’s thuis, 10.00 u. VC Zwolle MC2 - Meisjes C3, 12.30 u. Meisjes C4 - Kangeroe MC2, 12.30 u. Meisjes C1 - Sudosa MC1, 13.00 u. VC Sneek MC1 - Meisjes C2, 14.30 u. Dames 6 - Rouveen D4, 14.30 u. Meisjes A1 - VVE ‘86 MA1, 14.30 u. Meisjes B1 - Flash N MB1, 16.30 u. Dames 2 - D.B.S D1, 16.30 u. Dames 4 - Vonk D4, 16.30 u. Dames 5- Flash N D5, 16.30 u. Dames 3- Rouveen D1, 19.00 u. Dames 1- Sudosa D3 SC Lemele Progr za 14 mei Thuis: 14:30 Lemele 3 - s.v. Rijssen 4; 10:30 Lemele JO12-1 - Voorwaarts V. JO12-1G; 10:30 Lemele JO11-1G - ST: SC Balkbrug/Avereest JO11-1. Uit: 14:30 MVV ‘69 1 - Lemele 1; 12:00 Sportlust Vr. JO17-1 - Lemele JO17-1G; 10:00 Den Ham JO15-2 - Lemele JO15-1G. voldoende vertrouwen gekregen in eigen kunnen, want een schot van Stijn Kogelman heeft hij goed vast en ook een vrije trap weet hij uit de goal te houden. Na een uur spelen tikt Vlierman de bal mooi binnen en heeft hij zijn derde doelpunt van deze middag er in liggen en is het 0-5. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd komt op naam van Matthias Reimink. En daarmee komt de stand op 0-6. Na dit doelpunt hadden Stan Reimink in samenwerking met debuterende Bram Reimink nog een mogelijkheid om te scoren, maar de eerst genoemde Reimink schoot de bal rakelings over. Zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Dedemsvaart. Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Joey Nijenkamp, Jaron Hulsink (62’ Jasper Gerritzen), Robin Morrenhof (82’ Bram Reimink), Jeroen Exel (69’ Stan Reimink), Stijn Kogelman, Wesley Vlierman, Jordy Lugtenberg en Matthias Reimink. VV Lemelerveld Progr 14-12-2019 Thuis: 11:30 Lemelerveld JO13-3 - Den Ham JO13-3. Uit: 14:30 Bergentheim 5 - Lemelerveld 2 (zat); 14:30 Nunspeet MO19-1 - Lemelerveld MO19-1; 08:30 SVI JO13-3 - Lemelerveld JO13-2; 09:00 Zwolle SV JO9-1 - Lemelerveld JO9-1. Progr zo 15-122019: Uit: 14:00 Dedemsvaart 1 - Lemelerveld 1; 09:30 Rohda Raalte VJO11-2 - Lemelerveld VE1.