9

Kopbal Kleinjan bezorgt Lemele punt De Bevers in intense wedstrijd Lemele trad op een heerlijke nazomerse dag aan tegen de koploper van 4e klasse - F, RKSV Bornerbroek. Dat er zaterdagmiddag gescoord zou worden op Sportpark ’t Zandeinde, was bijna een vanzelfsprekendheid. Beide ploegen hebben in de eerste twee wedstrijden laten zien het net makkelijk te kunnen vinden. Lemele scoorde al 7 keer in twee wedstrijden, maar de bezoekers uit Bornerbroek spanden de kroon met 11 goals in twee wedstrijden. Vorig seizoen moest Lemele twee keer het onderspit delven tegen RKSV en gingen zowel de thuis- als uitwedstrijd verloren. Op basis van die statistieken zou je zeggen dat het een lastige pot zou worden voor de jonge jongens van Harry Warmelink… De wedstrijd begon en beide ploegen legden meteen veel energie in de strijd. Lemele had in de beginfase de overhand en creëerde enkele, kleine kansen. In minuut 22 schrok het publiek wakker, maar de aanvaller van Bornerbroek schoot de bal rakelings naast. Het was een gelijk opgaande strijd, met soms iets tevéél strijd. Toen de enkel van Yoran Bakhuis bijna aan de andere kant van de berg lag door een snoeiharde tackle, was de verbazing groot dat de arbiter een gele prent trok. Rood was op zijn plaats geweest. In minuut 38 kreeg Lemele een mogelijkheid met een vrije trap van 35 meter. Er is maar één iemand naar wie dan wordt gekeken, en dat is Remon Kleinlugtenbeld. Zijn ziedende schot leek richting de kruising te gaan, maar de keeper pakte deze uitstekend met een mooie zweefduik. Een paar minuten later dacht Bornerbroek de 0-1 te maken. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Zo bleef de eerste helft doelpuntloos. Een tussenstand die menigeen niet aan zag komen. Lemele schoot, net als in de wedstrijd tegen Daarle, de tweede helft uit de startblokken. In de 47e minuut leidde dit tot drie grote kansen van Yur Hekman, Tim Schotman en Bram Kok. Laatstgenoemde zag zijn poging op de lijn gekeerd worden. Tien minuten spatte een kopbal van RKSV tegen de lat en kon het Lemelse publiek opgelucht ademhalen. Toen Bram Kok vlak daarna een solo begon en drie man voorbij dribbelde, was de teleurstelling groot dat dit niet resulteerde in een doelpunt. De intensiteit bleef en er werd ontzettend veel energie in de wedstrijd gelegd. RKSV probeerde de jonge jongens uit het spel te halen met praten, zeuren enz. Ook de scheidsrechter, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, werd hierin meegenomen. Toen de ervaren aanvoerder wederom wat aan te merken had op de scheidsrechter, kreeg hij z’n tweede gele kaart en kon hij vertrekken. De andere gele had hij daarvoor al ontvangen. Of dit nog consequenties had voor de wedstrijd, was lastig te zeggen. De 90e minuut was namelijk net aangebroken. Vlak voor de rode kaart kwam de ploeg uit Bornerbroek wel op voorsprong. De linksbuiten van Bornerbroek schoot vanaf randje zestien de bal uit de draai onhoudbaar achter Ruan Weelink. Op ieder schot had hij deze middag een antwoord, maar nu moest hij de bal toch echt uit het netje halen. Maar Lemele liet het koppie niet hangen en had nog enkele minuten om de gelijkmaker te forceren. Erik Lubbers kreeg de bal en gaf een strakke voorzet richting de tweede paal. Als een duveltje uit een doosje sprong Jelmer Kleinjan op en knikte de bal hard tegendraads in. 1-1! Een enorHet was weer zover, een uitwedstrijd. Waarbij de ene speler overenthousiast een uur te vroeg bij vertrek verscheen, profiteerde een andere van de lange rit om nog even wat slaap te pakken. Aangekomen in het hoge en verre Frieslând, mochten we aantreden tegen vc Bolsward D2. Onze vaste spelverdeler Pien begon de set mooi met een strakke serve. Deze set Job Wigger clubkampioen 2022 Jeu de Boulesclub Raboules ’98 Met welkom, jas uit, beginnen maar en laat de beste winnen, of de gelukkigste. Dat waren de welkomstwoorden van wedstrijdleider Jan Hendrik Kleinlugtebeld. Zo begon onder stralende weersomstandigheden het clubkampioenschap van Raboules ’98 achter Het Anker. Na afloop van drie rondes kon Wilhelmien van den Berg de grote wisselbeker uitreiken aan winnaar Job Wigger. De 2e plaats was voor Klaasje Brink en de 3e plaats was voor Diny van der Sligte. Job was de enige speler die alle drie te spelen rondes won. Alle spelers hebben minimaal 1 wedstrijd gewonnen. Een aanmoedigingsprijs was daardoor niet nodig. Alle spelers kregen als proef twee spelerspasjes met gegevens op welke baan gespeeld moest worden. Tevens vermelding met wie en tegen wie te spelen. De eindstand van 2019 was tevens de volgorde van nummering voor 2022. Ook die stond op het spelerspasje. Na afloop konden de spelers hun voorkeur uitspreken. De uitslag met foto’s van het toernooi was na afloop op het grote TV-scherm te zien en allen kregen een uitslagenlijst mee. Containers voor groenafval in Lemele Vanaf zaterdag 15 oktober staan er weer twee containers bij de Schakel in Lemele. Deze zijn bedoeld voor inwoners uit Lemele die hun snoeiafval daar kunnen brengen. Dus geen bladafval en Madee en Castella Sandra. FoTo: eiGen FoTo PSV Lemelerveld Zondag 9 oktober was een actieve dag voor een aantal leden van Paardensportvereniging Lemelerveld. Dressuur: Anouk Warmelink was met haar C pony in Balkbrug. In de categorie C pony’s M1 Dressuur heeft ze de eerste prijs behaald met 190,5 punten. Bente Braam was ook met haar pony in Balkbrug. In de categorie DE pony’s B dressuur heeft ze de tweede prijs behaald. Haverspringen: in Luttenberg verschenen Esmee Bonte en haar D pony Ferry aan de start. Na een foutloos parcours van 0.80 centimeter mocht ze de derde prijs meenemen naar huis. Crossen: Annelin de Jonge stond een week eerder aan de start van een cross in Vasse. Na een foutloos springparcours mocht Annelin de B-cross in. Met een hele mooie tijd mocht ze de 6e plaats meenemen. Madee van Overbeek stond zondag aan de start van Broekelo. Na een foutloos parcours en een hele mooie tijd, heeft Madee de derde prijs ontvangen. me ontlading op Sportpark ’t Zandeinde. Jelmer Kleinjan, de man die nooit scoort met het hoofd en nu opeens twee wedstrijden op rij. Een nieuw wapen dus. En het was meer dan verdiend, met alle werklust die Lemele op de mat legde. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de intense wedstrijd. SC Lemele heeft nu vier punten uit drie wedstrijden verzameld, maar speelde al wel tegen twee ploegen die zo maar eens heel hoog kunnen eindigen deze competitie. Aankomende zaterdag neemt de jonge ploeg het op tegen een andere hoogvlieger, SV Rijssen. De lastige uitwedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark ’t Opbroek. boomstronken waar zand aan zit. De containers worden maandag 24 oktober weer opgehaald. naMens Pb leMele, G.J. hallink Lemelerveld verliest van ATC 65 Net voor de aftrap van het thuisduel tegen het Hengelose ATC 65 moest trainer Ruben Kloosterman Noah Tuink en Koen Schrijver inbrengen omdat Job Heerink en Wout Butink na de warming-up niet fit genoeg bleken om te starten. Stijn Kogelman stond vanwege een blessure al niet op het wedstrijdformulier. ATC 65 bleek een goed voetballende ploeg en kwam in de 18e minuut via Willemsen op voorsprong. Velen vonden dat er een overtreding op Matthias Reimink aan vooraf ging. Vijf minuten later draaide dezelfde Willemsen zich randje zestien knap vrij en schoof de bal droog achter Rowell Evers voor de 0-2. Verder dan een kans voor Stan Reimink kwam Lemelerveld in het eerste bedrijf niet. Na rust met Ian Nijenkamp, na weken van blessureleed weer terug, speelde Lemelerveld zeker in de beginfase wat beter maar verder dan een aantal mogelijkheden kwam het niet. ATC 65 liet een aantal kansen om de voorsprong te vergroten liggen. Al met al een lastige competitiestart voor de Lemelervelders die a.s. zondag bij Schalkhaar voor een nieuwe uitdaging staan. Schalkhaar, met slechts 1 puntje uit de eerste drie duels op de laatste plaats in de 2e klasse I, zal een geduchte tegenstander zijn. Hopelijk is iedereen dan weer voldoende fit bij de Lemelervelders! Aanvang op de Horsterhoek in Schalkhaar is 14.00 uur. Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Koen Schrijver (46e min Ian Nijenkamp,) Naud Schrijver, Jeroen Exel, Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Stan Reimink, Mathias Reimink, Kyro Holsappel (54e min Job Heerink), Noah Tuink ( 65e Roel Posthoorn), Teun in de Wal (72e Bram Smit). hielden we telkens een vaste voorsprong, het spel werd mooi verdeeld en we vielen op de juiste manier aan. Isa zat er verdedigend uitstekend bij en had mooie reddingen. Deze set hengelden we dan ook binnen met 25-19.mGoed, door naar de 2e. Werkt het dan nu zo, dat als wij er niet over schrijven, jullie niet weten dat we deze set verloren hebben omdat we te veel eigen fouten maakten? Mooi! Dan gaan we door na die mooie 3e set. Esra uit D4 werd de tweede set ingewisseld voor Nienke en viel uitstekend in. Ze speelde de wedstrijd uit op de midden positie. We pakten de draad weer op in de derde set. De aces vlogen vc Bolward om de oren. Goeie serves, verdedigend sterk en we zagen de gaatjes. 24-17 voorsprong, Gashan zet zijn troef in: de time-out. Waar iedereen lichtelijk verbaasd naar de zijkant komt gezien de stand, luisteren we toch naar wat hij te melden heeft. Dat was niet niks want hij dacht ‘iets’ gezien te hebben. Hij zag de gazelle aan de overkant en sprak zijn verwachting uit over wat hij dacht dat er ging gebeuren. Verrek, hij had nog gelijk ook, 25-17 voor ons. Setje 4 met een constante voorsprong bleek het na een tussenstand van 14-9 toch nog spannend te worden. De tegenstander kwam wat dichterbij, waarbij we samen opliepen tot een punt of 20. Gelukkig trokken wij aan het langste eind en hebben wij de laatste set ook gewonnen met 25-23. Over lange eindjes gesproken dit alles speelde zich af in Bolsward. Echt een eind rijden, maar gelukkig niet voor niks. 3-1 winst mee naar het prachtige Lemelerveld. Waar wij 15 oktober weer als ongeslagen 1e plek mogen aantreden tegen Zalsman Reflex Dames 1. Zij staan 3e dus het belooft een mooie pot te worden. De vorige thuiswedstrijd hebben wij genoten van jullie enthousiasme vanaf de tribune, jullie support valt te voelen binnen het veld! Heel fijn, zijn jullie er ook weer bij? De Bevers Progr za 15-10-2022: 09.00 u. Sudosa MC1 - Meisjes C1, 12.30 u. Meisjes B1 - Voorsterslag MB1, 12.30 u. Gemengd C1 - Voorsterslag MC2, 14.30 u. Dames 4 - Reflex D3, 14.30 u. Dames 5 - Reflex D4, 14.30 u. Dames 6 - Volco D3, 14.30 u. Meisjes B2 - Voorsterslag MB3, 16.30 u. Dames 2 - Leevoc D1, 16.30 u. Dames 3 - Vonk D 2, 16.30 u. Dames 7 - Set Up D3, 19.00 u. Dames 1 - Reflex D1. VV Lemelerveld Programma THUIS 15-10-2022: 10:00 Lemelerveld JO13-1 - Hellendoorn JO13-1; 11:00 Lemelerveld JO15-1 - Olympia 28 JO15-1; 13:00 Lemelerveld MO171 - Hellendoorn v.v. MO17-2; 13:00 Lemelerveld JO14-1 - Epe JO14-1. THUIS 16-10-2022: 10:00 Lemelerveld 45+1 - Holten 45+1; 10:00 Lemelerveld VR2 - Terwolde VR1; 12:00 Lemelerveld 5 - Schalkhaar 8; 12:00 Lemelerveld 8 - Raalte 6; 12:00 ST: Lemelerveld/ Lemele VR1 - Longa ‘30 VR1. UIT 16-10-2022: 10:00 Heino 3 - Lemelerveld 2; 10:00 Warnsveldse Boys 3 - Lemelerveld 6; 10:30 Dalfsen 3 - Lemelerveld 4; 11:30 Klarenbeek SC 2 - Lemelerveld 3; 12:00 USV 3 - Lemelerveld 7; 14:00 Schalkhaar 1 - Lemelerveld 1. S.C. Lemele Programma THUIS 15-10-2022: 14:30 Lemele 2 - Den Ham 6. UIT 15-10-2022: 14:30 Gramsbergen VR3 - Lemele VR1; 14:30 s.v. Rijssen 1 - Lemele 1; 14:30 DES 5 - Lemele 3. FoTo: eiGen FoTo