11

Gelukkig weer Autorodeo Lemele op Koningsdag 27 april Autorodeo Lemele Na 2 jaar van corona wordt in Lemele, op Koningsdag, weer een autorodeo gehouden. Net als voorgaande jaren belooft ook deze editie weer een mooi spektakelstuk te worden. De deelnemers gaan weer strijden in drie verschillende klasses. De lichte klasse is tot 1600 cc, dan de zware klasse, deze is van 1600 tot 2000 cc en nog de super zware klasse vanaf 2000 tot 3000 cc. Ze kunnen zich dan ook nog via een herkansingsronde in de finale botsen. We hebben hiernaast voor de kinderen ook weer van alles te doen. Deze kunnen zich uitleven op een springkussen, apart voor de kleinere kinderen en één voor de wat grotere kinderen. Verder hebben we weer een parcours met de quad’s en kunnen ze een paar ronden meerijden in onze Rodeotaxi’s. Voor de aller kleinsten onder ons is er een grote ballenbak. Kortom, veel vermaak voor jong en oud. Er wordt entree gevraagd. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De rodeo start rond 12.30 uur. Bevers Dames 1 wint in boeiende wedstrijd Na de tegenslagen tegen SudosaDesto en DIO Bedum was het weer tijd voor winst. Zaterdag speelden we tegen Veracles Dames 3. We hadden deze keer versterking van de mini’s van de week Dion en Nina, die na een mooie opslag voor extra aanmoediging zorgden vanaf de kant. De wedstrijd begon met Stans en Isa op de passer/loper positie, Lotte, Floor en Indy op de Mid, Pien als spellie en Tes natuurlijk in het witte shirtje als libero. En niet te vergeten onze nieuwe coach Chris, die ons de rest van het seizoen gaat coachen. Veracles begon sterker dan wij en we kwamen wat moeizaam op gang. Deze set hebben we verloren met 12-25. De 2e set hebben we ons goed herpakt en kwam de diesel op gang. We zetten goed druk met de service en ook de blokkering zat er lekker bij. De set ging gelijk op en voor dat we het wisten hadden wij als eerst de 25 punten bereikt en de set gepakt met 25-20. Floor werd gewisseld voor Nienke en in de 3e set gingen we lekker door waar we de 2e set waren gebleven, we zetten druk en scoorden mooie punten. Ondertussen werd Stans gewisseld voor Romy en gaf Chris goede coaching als het soms even inkakte. We bleven scherp en gingen voor alle ballen. Er werd lekker verdedigd en de ballen werden goed afgemaakt. Ook deze set wisten we te pakken met 25-19. De 4e set zou beslissen of de winst aan onze kant zou vallen of dat het een 5-setter werd. Uiteraard gingen we er voor om gelijk de winst te pakken en het niet al te spannend te maken met een 5e set. Pien werd gewisseld voor Naomi en de set ging net als voorgaande 2 sets gelijk op. We hielden service-druk en waren enthousiast en gedreven om ook deze set te pakken. Veracles kreeg het moeilijk met onze aanval, maar het bleef gelijk op gaan. Het stond 24-19 en Veracles was goed aan het serveren. Door een tactische time-out van Chris ging de serve van de tegenstander hierna in het net en dat betekende de 25e punt voor ons in de laatste set van de wedstrijd! Net als de allereerste wedstrijd van het seizoen die we ook met 3-1 wonnen van Veracles werd het 3-1 voor De Bevers en bleven de 4 punten in Lemelerveld! Deze week hebben we geen wedstrijd, Het was weer een fantastisch SCHOOLVOETBALTOERNOOI Afgelopen week werd weer, sinds 2 coronajaren, het schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Dalfsen gehouden. Op woensdag 6 april waren de poulewedstrijden waar de verschillende meiden- en jongens teams, van de verschillende basisscholen uit de gemeente, zich konden plaatsen voor de finaleavond op vrijdag 8 april. Tijdens de poulewedstrijden was de sfeer, de beleving en het fanatisme van zowel de spelers en speelsters, maar ook van het massaal aanwezige publiek, al een verademing om te aanschouwen. En dan eindelijk de finalewedstrijd op de vrijdagavond. De teams, ieder op zijn eigen manier, waren tot op het bot gebrand om de felbegeerde beker te bemachtigen. Van Elke poule werd er een finale gespeeld. Het in grote getale aanwezige publiek zweepte de sfeer naar grote hoogte, zoals dat bij een finale hoort. Er waren minder spannende wedstrijden, maar ook hele spannende wedstrijden. Bij sommige bleef het een gelijkspel, zelfs na verlenging, waardoor de poule winnaar uiteindelijk met de beker naar terug naar school kan. Bij andere wedstrijden werd het met 1 doelpuntje verschil gewonnen. Na de laatste wedstrijd was er direct de prijsuitreiking. De prijzen, waaronder ook de Fair-play trofeeën, werden in een bomvolle en sfeervolle kantine uitgereikt door niemand minder dan René Eijkelkamp. De winnaars in de A-poule van zowel de meiden, als ook van de jongens, kunnen in de volgende (regio)ronde van het KNVB schoolvoetbal strijden. Deze ronde is op 18 mei in Hardenberg. Kortom, het was een zeer geslaagd evenement waar zowel de kinderen en publiek van hebben genoten. De uitslagen van de finale: Poule C JongensmDe Regenboog 2G - Het Avontuur 1: 3 - 0; Poule C Meiden De Spielgel 2 - Cyriacus Hoonhorst 1: 0 - 1; Poule B Meiden De Regenboog 1 - Sjaloom 1: 7 - 0; Poule B Jongens De Vuursteen 1 - De Polhaar 4: 7 - 2; Poule A Meiden De Polhaar 1 - Sprankel 1: 0 - 0: De Polhaar winnaar (poule). Poule A Jongens De Spiegel 1 - Sprankel 1: 1 - 0. De volledige uitslag, ook van de Fair-play trofeeën, is te vinden op: schoolvoetbal.net. Wedstrijdverslag SC Lemele Zaterdag jl. moest het 1e elftal van SC Lemele aantreden tegen ATC 65 uit Hengelo, een vereniging met meer dan 1200 leden, meer inwoners dan Lemele heeft. Foto: martin Zwakenberg Auto van Ewijk/LHC: Topoverwinning tegen nummer 3 Zweethandjes en spanning. Zo begon toch echt de zondagochtend. Alsof er al heel veel van deze wedstrijd af hing, maar eigenlijk was dat ook zo. De nummer 3 stond op het programma. Havana uit Nijmegen kwam naar Lemelerveld en was gebrand. Want zij wilden natuurlijk zo hoog mogelijk in de poule eindigen. Met een goedgevulde tribune startte de wedstrijd. Havana zette het eerste doelpunt van de wedstrijd op naam. En daarna was LHC aan zet. Na een paar minuten spelen liep LHC uit naar een 5-3 voorsprong. Daarna ging het hard. De voorsprong werd door snel spel, een goeie dekking en top keeperswerk flink uitgebouwd naar een ruststand van 18-8. Dat ging een stuk lekkerder dan vooraf gedacht. De tweede helft begon een stuk minder voor Lemelerveld. Havana kreeg vaker de ruimte om te scoren en halverwege de tweede helft stond het dan ook 21-11. Gas erop, het LHC Auto van Ewijk/LHC spelletje spelen en gaan. Het Lemelerveldse publiek was ook heerlijk aanwezig en alles bij elkaar gaf Lemelerveld heel veel energie. De De Bevers Progr za 16-04-2022 Hele dag: halve finales NOJK mini’s in Apeldoorn 12.30 u. Meisjes A1 - Set Up MA1, 12.30 u. Meisjes C3 - vv Voorsterslag MC4, 14.30 u. Dames 6 - De Schutters D2, 16.30 u. Dames 2 - VC Sneek D4, 16.30 u. Meisjes B3 - Thriantha MB1. maar die week erop spelen we weer om 19.00 uur thuis in Lemelerveld. We gaan strijden om deze keer wel winst te behalen op DIO Bedum, wat ons vorige week niet is gelukt. Hopelijk zien we jullie allemaal weer op de tribune met “een bult lawaai!” doelpunten bleven vallen en de leuke en sportieve wedstrijd eindigde dan ook in een uitslag van 35-24. In the pocket. En toen... Langzaam maar zeker kan er uitgekeken worden naar 2 hele beslissende wedstijden. 1 - Dinsdag 12 april Wesepe - LHC 20.10 uur. 2 - Dinsdag 19 april LHC - CVO 20.00 uur. Bij winst van wedstrijd nummer 1, wordt nummer 2 automatisch dé kampioenswedstrijd. En wordt dit in een kampioenschap? Dan is dat voor het eerst sinds 21 jaar. Een dik vet doel voor dit seizoen! Good to know: Een gelijk spel is al voldoende! Dus laten we met zn allen richting Olst gaan om deze wedstrijd met alle energie in te gaan. Ook deze 2 punten zijn gewoon heel erg welkom. “PASSION Luttenberg” komt terug! Na twee geslaagde edities in 2013 en 2016 steken we “PASSION Luttenberg” opnieuw in een nieuw jasje. Het lijdensverhaal van Jezus wordt op Witte Donderdag 6 april 2023 ten tonele gebracht in Luttenberg. Dit wil je niet missen! Houd ons in de gaten voor meer info. Werkgroep “passion luttenBerg” Bij een overwinning van ATC 65 zou het de 2e periode titel veroveren en verzekerd zijn van nacompetitievoetbal. De afgelopen 7 wedstrijden werden door ATC 65 allemaal in winst omgezet dus een zware klus voor SC Lemele. Maar SC Lemele had de afgelopen 2 wedstrijden zelfvertrouwen getankt door goed en verzorgd veldspel te laten tegen GFC Goor en Heracles AVC, wat echter nog niet resulteerde in punten. Zoals wel vaker dit seizoen was het eerste kwartier voor ATC 65 wat balvaardiger was maar onze verdediging stond prima. De enige gevaarlijke momenten ontstonden door gevaarlijke voorzetten van onze rechterkant maar die gingen voorlangs. Een doelpoging waar heel ATC 65 reclameerde dat de bal de doellijn was gepasseerd maar de scheidsrechter liet doorspelen en een schot van buiten de 16 die op de lat belandde. De keeper van ATC 65 hoefde in de 1e helft niet 1 maal in actie te komen omdat wij niet bij machte waren een doelkans te creëren. Tien minuten na rust kwam ATC 65 op een 0-1 voorsprong door een voorzet van de linkerkant die door hun spits Mart Jansen prima tegendraads werd binnen gekopt. Hierna kropen wij wat uit onze schulp en waren dicht bij de gelijkmaker maar een schot van Jelmer Kleinjan ging net naast. In de 63e minuut viel de 1-1 toch uit een cornerbal schoot Remon Kleinlugtenbeld de gelijkmaker binnen door een afstandsschot van 25 meter welke gedragen door de wind achter de ATC 65 keeper binnen plofte. Hierna ging ATC 65 op zoek naar de 1-2 voorsprong welke eerst nog werd voorkomen door keeper Ruan Weelink die een kopbal van dichtbij knap onschadelijk maakte. Maar de 1-2 viel toch na 75 minuten spelen. Een voorzet die eerst nog werd weggekopt viel op 20 meter van het doel voor de voeten van Jasper Mulder die Ruan Weelink kansloos liet. De wedstrijd werd definitief beslist in de 85e minuut door Joris Bouwmeester die de 1-3 liet aantekenen. SC Lemele was net voor het affluiten van de scheidsrechter nog dicht bij de 2-3 maar Tim Schotman zijn kopbal ging net voorlangs. Al met al een verdiende overwinning voor de gasten die er met de 2e periodetitel vandoor gingen en ook nog in de race zijn voor de titel in 4f. Voor ons rest zaterdag de uitwedstrijd tegen SVV 56 uit Sibculo waarin wij het zonder Tim Schotman moeten doen, die zijn vijfde gele kaart pakte en Sander Kleinlugtenbeld die een schouderblessure opliep. LET OP!! AANVANG WEDSTRIJD ZATERDAG OM 15.00 UUR! SC Lemele Progr 13-04-2022 Uit: 20:15 Gramsbergen VR25+1 - Lemele VR25+1. Progr 16-04-2022 Uit: 15:00 SVV ‘56 1 - Lemele 1; 14:30 USV VR1 - Lemele VR1. VV Lemelerveld Progr za 16-04-2022 Thuis: 9:00 Lemelerveld JO8-1 -Nieuw Heeten JO8-1; 9:00 Lemelerveld JO9-2 - Nieuw Heeten JO9-1; 13:00 Lemelerveld MO17-1 - Rohda R. MO17-1; 10:00 Voetbalschool; 8:45 Lemelerveld JO13-2 - Wijhe ‘92 JO13-2. Uit: 8:30 WVF JO15-2 - Lemelerveld JO15-1; 10:15 Berkum JO13-2 - Lemelerveld JO13-1JM; 11:45 Epe JO14-1JM - Lemelerveld JO14-1; 14:30 Sportlust Vr. 2 - Lemelerveld 2.