7

Lemelerveld Dames 1 Thuis tegen het laag geklasseerde vv Kilder boekten de Lemelerveldse dames een benauwde 2-1 zege. Op het gladde kunstgras kwamen de Achterhoekse vrouwen uit een counter halverwege de eerste helft op 0-1. Het bakje thee in de rust deed wonderen, want pal na rust scoorde Jill Heerink de 1-1. Het veldspel was in de 2e helft ook wat beter. In de slotfase maakte Demi van de Kolk de 2-1. Dankzij goed verdedigen werd de voorsprong over de streep getrokken, maar gemakkelijk ging het deze zondag niet. Tijd voor een rustige winterstop. 22 januari spelen de dames thuis tegen NEO vr 1 uit Borne. HVE/2000 - Auto van Ewijk/LHC Na het vrije weekend van vorige week mochten de dames van Auto van Ewijk/LHC op zaterdagavond 10 december weer een potje handballen. Ditmaal mochten ze richting het Drentse Erica om tegen de dames van HVE/2000 te spelen. Wat nog een onbekende tegenstander was. De dames van HVE/2000 stonden op de elfde plek en de dames van Auto van Ewijk/LHC op de negende plek. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden en de dames van Auto van Ewijk/LHC waren er op gebrand deze te gaan winnen. In de voorbereiding werd besproken dat de dames van Auto van Ewijk/ LHC op snelheid moesten gaan spelen en op deze manier de wedstrijd moeten gaan winnen, want de dames van HVE/2000 zouden een trager spel hebben. Dus de opdracht was duidelijk. De dames van Auto van Ewijk/LHC speelden in een ijskoude zaal, dus ze moesten blijven lopen om een beetje warm te blijven. In het begin van de wedstrijd werd er een voorsprong gepakt van een paar punten wat de hele eerste helft werd vastgehouden. Af en toe kwamen de dames van HVE/2000 nog wat dichter bij, doordat de dames van Auto van Ewijk/LHC niet altijd nauwkeurig waren in de afronding. De ruststand was dan ook 11-13. In de rust werd besproken dat kansen beter afgemaakt moesten worden en dat het tempo nog wat omhoog kon. De tweede helft begon wat stroef en HVE/2000 pakte ook even de voorsprong. Maar daarna kwamen de dames van Auto van Ewijk/LHC weer terug en herpakten de voorsprong. Nu met wat meer snelheid en een verdediging dat goed stond konden de dames van Auto van Ewijk/LHC de overwinning over de streep trekken en hebben ze de wedstrijd gewonnen met 20-22. De punten dus weer mee naar Lemelerveld! Zondag 18 december spelen de dames van Auto van Ewijk/ LHC hun laatste wedstrijd van dit jaar. Zij spelen een thuiswedstrijd tegen de Tukkers die nu op de tweede plaats staan. Dus kom hen allemaal aanmoedigen naar de overwinning om 12:15. Tot dan! Wist u... - dat Woonzorgcentrum Rosengaerde meer is dan alleen een woonzorgcentrum? Met uiteenlopende diensten staan ze klaar voor senioren uit heel Dalfsen. Een voorbeeld hiervan is de maaltijdservice Tafeltje Dekje die Rosengaerde biedt. Het aanbod is vers gekookt, afgestemd op de individuele wensen en wordt thuis bezorgd. En dit jaar bestaat de maaltijdservice maar liefst 50 jaar! Tegenwoordig maken er gemiddeld 240 mensen per dag gebruik van een maaltijd van Tafeltje Dekje in de gemeente Dalfsen. De maaltijden worden rond het middaguur bezorgd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Wilt u ook een route rijden en zo bijdragen aan deze belangrijke dienst? Dat kan! Neem contact op met Rosengaerde via vrijwilligerswerk@ rosengaerde.nl. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar mensen die op woensdag of zaterdag een route willen rijden. Wilt u meer weten over Tafeltje Dekje of een maaltijd bestellen? Neem dan contact op met onze voedingsadministratie via 0529-432514 of het e-mailadres maaltijdservice@rosengaerde.nl. PSV Lemele verliest Lemelerveld Bente Braam was zondag samen met haar D pony Luuk in Heeten. Ze hebben 2x een foutloos springparcours laten zien van 60 centimeter hoog, waarvan 1x de eerste prijs met 71 stijlpunten. Esmee Bonte was zaterdag in Heeten voor een dressuurwedstrijd. Ze is daar samen met haar D pony Ferry in de klasse L2 dreskansloos bij Voorwaarts: 6-1 Foto: eigen Foto suur categorie D/E pony’s gestart. Met 189,5 punten mocht Esmee de eerste prijs in ontvangst nemen. Op de foto Bente Braam met haar pony Luuk. Kijk voor meer nieuws/informatie op onze instagram of Facebook pagina Lemelerveld strijdend ten onder In het thuisduel tegen de vv Vorden liep Lemelerveld opnieuw tegen een nederlaag op. Zonder Naud Schrijver, Stan en Matthias Reimink en Job Heerink was al op voorhand verwacht dat het, in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, lastig zou worden. Toen, na 30 minuten, aanvoerder Stijn Kogelman met een hamstringblessure, naar de kant moest werden de zorgen nog groter. Respect was er voor 2e elftalspelers Joey Nijenkamp, die bereid was om weer aan te sluiten, en voor Gijs in de Wal die een verdienstelijk debuut maakte. vv Vorden speelde makkelijker en was zeker in de eerste helft de betere ploeg. De Achterhoekers mistten echter scherpte voor het doel en anders was daar doelman Rowell Evers die een fantastische wedstrijd keepte. Lemelerveld probeerde in de 2e helft uit alle macht een puntje uit het vuur te slepen. In de 75e minuut vonden de Vordenaren VV Lemelerveld Programma THUIS: 17-12-2022: 10:00 Lemelerveld JO111 - SVZW JO11-1; 11:15 Lemelerveld JO13-2 - Nieuwleusen SV JO13-2; 13:00 Lemelerveld JO15-1 - ABS JO15-1; 14:45 Lemelerveld JO191 - Rouveen SC JO19-1. UIT 17-12-2022: 10:00 Juventa ‘12 JO13-1 - Lemelerveld JO13-1; 10:30 De Zweef JO17-2 - Lemelerveld JO17-2; 10:30 Heeten JO14-1 - Lemelerveld JO14-1. UIT 18-12-2022: 9:00 Nieuw Heeten 45+1 - Lemelerveld 45+1; 11:30 Loenermark VR1 - Lemelerveld VR2. Levende Kerstwandeling Vilsteren 2022 Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de levende kerstwandeling in Vilsteren op 26 december a.s. De wandeling gaat door de mooie bossen van Vilsteren onder begeleiding van een verteller. Elke 10 minuten vertrekt er een groep van ongeveer 40 personen. Meer informatie en kaarten zijn telefonisch te bestellen bij Gerard Rietman, tel. 0529-45 85 84. De organisatie echter het gaatje in de defensie voor de 0-1. Lemelerveld probeerde nog wel iets van een slotoffensief maar in blessuretijd counterde Vorden naar de 0-2. Lemelerveld heeft tot 22 januari om te herstellen van alle blessureleed. Dan staat het uitduel tegen De Witkampers in Laren op het programma. Opstelling Lemelerveld: Rowell Evers, Wout Butink, Joey en Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink (82 Stef Huisjes), Gijs in de Wal (82 Koen Schrijver), Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Teun in de Wal, Kyro Holsappel (77 Bram Reimink,) Stijn Kogelman (30 Noa Tuink). Foto: Martin Zwakenberg Op een echte winterse dag trad SC Lemele voor de laatste wedstrijd van 2022 aan tegen Voorwaarts uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Voorwaarts, enkele seizoenen geleden nog uitkomend in de 2e klasse zaterdag, is dit seizoen weer in de 4e klasse te bewonderen. Daar haalt het, net als Lemele, wisselende resultaten. Er worden wedstrijden gewonnen, maar ook verloren. Dit maakte het tot een wedstrijd tussen de nummer zes en zeven van de competitie. Na een kleine inspectie van de scheidsrechter op het natuurveld, achtte hij deze voldoende bespeelbaar. Zo wordt om klokslag 14:30 uur afgetrapt op Sportpark Twistveen. Vier minuten later staat het al 2-0 voor de thuisclub. Dat Lemele slecht aan de wedstrijd begon, is een understatement. Twee identieke goals (lange bal de hoeken ingespeeld, voorzet, doelpunt) gooiden meteen roet in het eten van de plannen van Harry Warmelink. Toch nam Lemele na de snelle achterstand meer het initiatief. Dat leidde na 20 minuten spelen tot de 2-1. Jelmer Kleinjan sprintte vanaf de linkerkant op de keeper af en via de kluts kwam de bal in de voeten bij Bram Kok. Hij twijfelde niet en schoot de bal strak in het bijna lege doel. Het voetbal was lastig op het gladde veld en beide ploegen waren na het eerste half uur redelijk aan elkaar gewaagd. Na 34 minuten kwam Voorwaarts op een 3-1 voorsprong. Een mooie steekpass werd goed afgerond door de spits. Toen een kleine tien minuten later de bal ook nog op de stip belandde en de 4-1 tegen de touwen werd geschoten, was het al vroeg klaar met de ambities van Lemele. Uit een corner zag de jonge scheidsrechter een handsbal. Dat deze vanaf één meter hard op de arm werd gekopt bij Robin Schoenmaker, zonder dat de aanvoerder het besefte, telde blijkbaar niet. Na rust werd er nog gevoetbald, maar dit was enkel om de tijd vol te maken. Lemele kon geen grip krijgen op de wedstrijd, creëerde geen kansen en was machteloos. Voorwaarts stond 4-1 voor, hoefde niks meer en speelde daar ook naar. Er gebeurde niks noemenswaardigs. Uiteindelijk stond na 90 minuten een 6-1 stand op het scorebord. Wederom een penalty en een klutssituatie zorgden ervoor dat de club uit Westerhaar-Vriezenveensewijk het doelsaldo nog wat kon bijwerken. Voor Lemele was het een wedstrijd om heel snel te vergeten. Ondanks het sterke begin aan de competitie, heeft SC Lemele de laatste wedstrijden onvoldoende laten zien wat het in zijn mars heeft. Er werden onnodig punten verloren, waardoor het 2022 afsluit met een 8e plek. Een plek die, na het einde van het seizoen, degradatie betekent naar de 5e klasse. Er volgt nu een winterstop van enkele weken. De competitie wordt hervat op 4 februari. Lemele speelt dan meteen de belangrijke wedstrijd tegen Sportclub Daarle. De Bevers Programma Zaterdag 17-12-2022: Ochtend: mini’s thuis; 12.30 u. Gemengd C1 - VCR MC1, 13.00 u. Reflex MC1 - Meisjes C1, 14.30 u. Dames 4 - CSV D4, 14.30 u. Dames 5 - CSV D5, 14.30 u. Dames 6 - Zwaluwen D1, 14.30 u. Meisjes B2 - VC Zwolle MB2, 15.00 u. Flash MB1 - Meisjes B1, 16.30 u. Dames 2 - Emmen D2, 16.30 u. Dames 3 - Olhaco D3, 16.30 u. Dames 7 - Dalvo D2.