23

Lemelerveld raakt ongeslagen status kwijt Op een nat, koud en winderig sportpark De Boekweit liep Lemelerveld tegen de eerste nederlaag van het seizoen op. Dedemsvaart zorgde voor een daverende verrassing door met 3-1 te winnen. Ondanks het verlies gaat Lemelerveld als koploper de winterstop in omdat grote titelconcurrent Jubbega zijn wedstrijd zag afgelast. In Dedemsvaart had Lemelerveld bijna 90 minuten lang de bal maar liep zich vaak stuk op een muur van verdedigers. Met de wind deels in de rug was er voor rust volop druk op de Dedemsvaart goalie maar schoten van Wesley Vlierman en Stijn Kogelman werden vakkundig gepareerd door de doelman die later werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Dedemsvaart beperkte zich veelal door ballen naar voren of over de zijlijn te roeien. Verdedigend moesten de gebroeders Nijenkamp echter scherp blijven om de snelle aanvallers van Bree en Gerritsen af te stoppen. Dat lukte in de 40e minuut niet en speelde de snelle van Bree het centrale Lemelerveldse duo uit. Hij rondde beheerst af in de uiterste hoek; 1-0. Na rust trok Lemelerveld opnieuw vol ten aanval. Toch was het al na enkele minuten Dedemsvaart dat profiteerde van de wind en niet resoluut ingrijpen. Een lange pass viel tussen de verdediging en doelman en was Gerritsen er als de kippen bij voor de 2-0. Dedemsvaart posteerde alles rond de zestien en Lemelerveld was in de passing niet zuiver genoeg om tot grote kansen te komen. Daar waar het dreigend werd was er altijd wel een overtreding om het spel te ontregelen. Matthias Reimink bracht rond de 70e minuut met een schitterend afstandsschot in de kruising de spanning terug. Dedemsvaart profiteerde rond de 75e min optimaal van een slordige pass op het middenveld en weer stond Van Bree op de goede plek voor de 3-1. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Op 26 januari 2020 wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen het Sneker LSC 1890. In februari volgen dan de allesbepalende uitduels tegen Jubbega en het Leeuwarder Frisia Lac om het kampioenschap. Hopelijk zijn dan de geblesseerde aanvallers Teun in de Wal en Job Heerink weer fit. Fijne feestdagen gewenst. Opstelling Lemelerveld: Rick Ramaker, Joey Nijenkamp, Reimink) Ian Nijenkamp (70e min Stan Jasper Gerritzen, (70 min Naud Schrijver), Jaron Hulsink (82e min Noa Tuínk), Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg, Stijn Kogelman, Wesley Vlierman en Matthias Reimink. Auto van Ewijk/ LHC dames 1 Op zaterdagavond jl. stond alweer de laatste competitiewedstrijd van 2019 op de planning. Auto van Ewijk/LHC dames 1 moest het opnemen tegen de dames van Nieuw Heeten. Auto van Ewijk/LHC begon de wedstrijd niet sterk, aanvallend kwamen ze er niet doorheen en er was geen antwoord op de afstand schutters van Nieuw Heeten. Al snel keken de dames van Auto van Ewijk/LHC tegen een achterstand aan van 7-2. Door snelheid en mooie combinaties wist Auto van Ewijk/LHC de stand gelijk te trekken, 7-7. Daarna ging de stand gelijk op, de ruststand was 11-10 in het voordeel van Nieuw Heeten. De tweede helft werden aan beide kanten veel fouten gemaakt en bleef het lang spannend. Vlak voor tijd wisten de dames van Auto van Ewijk/LHC 3 doelpunten voor te komen maar doordat Nieuw Heeten met 7 speelsters ging aanvallen, wisten ze toch nog tot 1 punt verschil terug te komen. Uiteindelijk kon Auto van Ewijk/LHC nog één keer scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 21-23 winst voor Auto van Ewijk/LHC. Auto van Ewijk/LHC Progr wo 18-12-2019: 21:10 u L’veld, LHC DMW 2 - Klarenbeek DMW2. Prog. za 21-12-2019: 12:00 u L’veld, LHC C1 - Achilles C1. Wedstrijd van Dames 1. De kampioenen van de eerste seizoenshelft. De Bevers D1 is toe aan de winterstop Nadat we een intensieve warming up gedaan hadden, werden de talenten van de Bevers die kampioen waren geworden door onze altijd super enthousiaste stadionspeakster gehuldigd. Francien werd nog even in het zonnetje gezet, door haar doorzettingsvermogen had ze een nare ziekte overwonnen en toch ook nog met de MB1 en MB2 kampioen geworden (zie foto hiernaast). Kennelijk was volleybaltraining plus coaching, deel van de succesvolle therapie, want ze stond toch nog continu in de zaal, fantastisch! Francien wordt in het zonnetje gezet.... Of de druk om te presteren te groot was voor dames 1, of de tegenstander te goed, Joost mag het weten, feit was dat we de hele wedstrijd niet aan te pas kwamen. De eerste set beginnen we wat onwennig te passen, 0-4 achter en zo weer gelijk na 4-4, staan weer achter komen gelijk op 22-22 en door domme eigen fouten 22-25 eraf. De resterende drie sets oogt het erg matig en futloos, blokkerend pakken we niks, rallypass blijft hangen, onzorgvuldige set ups en een weinig scorende aanval. De Assenaren pakten verdedigend wel veel ballen en we krijgen volleyballes. Ondanks veelvuldig wisselen gaan we met 16 en 19 en 20 eraf. Je wint met zijn allen en verliest met zijn allen. Het oogt alsof we 5x de stormbaan bij de commando’s in Roosendaal gedaan hebben, kortom toe aan een break, wonden likken, back to the basic, and I will survive! FoTo’s: MarTin zWakenBerG