9

DVC 26 Vr 1Lemelerveld Vr 1 Een bijna weer compleet vrouwen 1 van Lemelerveld was zondagochtend in Didam weer ouderwets op dreef. De 3-5 overwinning was dik verdiend, al maakten de meiden het zichzelf moeilijk door een 0-3 voorsprong bijna weg te geven. Na de 3-3 herpakten de Lemelervelders zich en werd het uiteindelijk 3-5. Zoë Kampman was met drie treffers ‘woman off the match’! Liz Reimink scoorde fraai de 1-0 en Bloesem Jansen tekende voor de 4e treffer! A.s. zondag spelen ze thuis tegen de meiden van Warnsveldse Boys Vr 1 om 12.00 uur. De laatste competitiewedstrijd voor Auto van Ewijk/ LHC 1 Afgelopen zaterdag speelden de meiden de laatste competitiewedstrijd. Voor een aantal speelsters ook de laatste wedstrijd in dit team omdat zij het besluit hebben genomen om lager te gaan spelen. Niet alleen voor hen, maar ook voor Linda IJsseldijk en Monique Wessels was dit de laatste wedstrijd waar zij hun steentje aan bijdroegen. Wat is er nou mooier om die wedstrijd af te sluiten met een overwinning. De club reisde af naar Albergen waar de Tukkers 2 op hen zaten te wachten voor 60 minuten handbal. De dames van Auto van Ewijk/LHC hebben eigenlijk niks meer te verliezen. Hooguit een paar plekken op de ranglijst in de poule. Het draaide niet meer om degradatie. De voorbespreking was eigenlijk samengevat ‘gewoon lekker handballen en geniet van de laatste wedstrijd’. LHC begon erg sterk aan de wedstrijd. Het tempo zat er goed in. Mooie acties en zat veel snelheid in het spel. Dit resulteerde ook direct in voorsprong voor de lemelerveldse dames. Halverwege de eerste helft werd het spel overgenomen door de Tukkers en wisten zij hen slim af te straffen voor de fouten die bij Auto van Ewijk/LHC gemaakt werden. De bal werd veelal onderschept en daar daaruit kwam dan goed benutte break voor de thuisploeg. De ruststand was dan ook 17 - 10 in het voordeel van de Tukkers. Ze moesten met hen spelletje mee om nog een kans te maken op een overwinning. Gas geven en dan maar snel door wisselen werd er gezegd door Linda in de rust. 7 punten zijn nog goed te maken maar dan moest Auto van Ewijk/LHC wel echt flink aan de bak. Helaas is het niet gelukt om de achterstand weg te werken. Als de tweede helft begonnen was met een 0-0 stand, dan hadden ze een gelijk spel bij kunnen schrijven, maar helaas werkt dit bij handbal niet zo. Een wedstrijd heeft twee keer 30 minuten. Uiteindelijk waren de meiden van LHC toch redelijk tevreden. Er is erg hard gewerkt in de tweede helft maar het mocht helaas niet zo zijn. De uitslag was 30-23 in het voordeel van de Tukkers. Voor nu is het even klaar voor de meiden, maar op 9 mei spelen zij weer een wedstrijd. Dit is een wedstrijd uit de poulefase van de Bartelscup. Dit is een toernooi met ploegen uit de hoofdklassen en tweede divisie die strijden om de Hendrik Bartelscup. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 19:45 in Lemelerveld. Super Saturday voor de Bevers! Na de succesvolle worstenactie was het alweer tijd voor de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De sporthal puilde uit met een grote hoeveelheid supporters voorafgaand aan de wedstrijd. Zij waren gekomen om dames 3 het kampioenschap in te juichen. Dames 3 moest vijf punten binnen halen om verzekerd te zijn van het kampioenschap. Na een geweldige wedstrijd werd het kampioenschap binnengehaald. CSE uit Zwolle stond op de planning; een jong team die het de afgelopen weken goed heeft gedaan. Eerst werden de kampioenen van afgelopen seizoen gehuldigd (zie de foto elders in deze uitgave). Ze begonnen de wedstrijd sterk door serverend veel druk te geven en pakten met gemak de eerste set. De tweede set begonnen ze weer sterk en gaven de Zwollenaren weinig kans om te scoren. Met een kleine 14 punten voor Zwolle halen zij de tweede set dan ook binnen. Op naar set 3, altijd lastig om dan de focus te houden. Ze lieten dan ook wat steekjes vallen, maar wisten ook deze set met 25-21 te winnen. Laatste set. Chaos in het veld en veel individuele fouten. Time-outs om de boel nog te redden maar niks bleek te werken, dus werd deze set nipt verloren. Maar goed, je kunt niet altijd zes gooien. Wat je wel kunt gooien is een geweldig eindfeest. Leden, vrienden, supporters en DJ Douwe Hoekstra zorgden ervoor dat het tot in de late uurtjes enorm gezellig bleef in de kantine. Aanstaande zaterdag is de bekerfinale. Deze wordt om 16.30 uur gespeeld in Hoogeveen (sporthal Trasselt). Er zijn nog een paar plekken in de bus beschikbaar! (Romy Reimert: 06-11824840). Lemelerveld thuis opnieuw onderuit Het wil dit seizoen maar nauwelijks lukken op het Heidepark: Winnen en de drie punten in eigen huis te houden. Ook tegen het Zutphense AZC ging de ploeg van Ruben Kloosterman, na een 2-1 voorsprong bij rust, met 3-4 onderuit en blijft het degradatiespook op de loer. Al na drie minuten lag door een ongelukkige actie van doelman Rowell Evers de bal op de stip en scoorde AZC uit de strafschop de 0-1. De doelman revancheerde zich daarna met enkele knappe reddingen onder meer door een vrije trap uit de kruising te ranselen. Na ruim 20 minuten spelen kwam Lemelerveld wat meer aan de bal en kwamen er kansen. Uit een afgemeten voorzet van Stijn Kogelman knikte Noah Tuink de 1-1 feilloos binnen. Job Heerink pikte 10 minuten later, door het hobbelige veld, de bal op in de AZC opbouw en bediende Matthias Reimink die beheerst de 2-1 op het bord zette. Het leek een mooie middag te worden. Na rust drong AZC echter meer aan en rond een uur spelen scoorden ze uit een vrije trap met een geweldige pegel van 25 meter afstand de 2-2. Lemelerveld had het daarna moeilijk met de vaardige en technische Zutphense ploeg al kreeg het via Tuink opnieuw een beste kans maar hij stuitte op de doelman. Naud Schrijver had met nog 20 minuten op de klok de pech dat een duel binnen de zestien opnieuw een strafschop opleverde voor AZC. Het volgens velen cadeautje werd maar wat graag uitgepakt: 2-3. Er gloorde hoop toen Stan Reimink uit een hoekschop van Stijn Kogelman de 3-3 binnen knikte. In de spannende slotfase Heracles boekt een 0-2 zege bij Lemele Soms heb je aan één kantje niet genoeg om de wedstrijd te beschrijven. Dan gebeurt er zoveel, dat een je er een boek over kunt schrijven. De heenwedstrijd in Almelo was zo’n wedstrijd. Deze zat bomvol spektakel en goals. In november keerde de jonge ploeg met een 3-5 overwinning terug naar Sportpark ’t Zandeinde. Iedere minuut gebeurde er wat. Een lust voor het oog met een prachtig resultaat. Maar soms is het ook compleet tegenovergesteld. Dan kan de wedstrijd in drie regels samengevat worden. En laat dat nu net afgelopen zaterdag het geval geweest zijn. SC Lemele en avc Heracles hadden blijkbaar al het kruit in Almelo al verschoten. Het paste ook precies bij de omstandigheden. VV Lemelerveld Programma ZA 22-04-2023 THUIS: 8:45 Lemelerveld JO11-2 - Heino JO11-2; 9:00 Lemelerveld JO13-1 - WZC Wapenveld JO13-1; 9:00 Lemelerveld JO9-2 - SJO VCHW JO9-1; 9:00 Lemelerveld JO8-2 - DES JO82; 9:00 Lemelerveld JO8-3 - Lemelerveld JO8-1; 10:00 Lemelerveld JO12-1 - Bruchterveld JO12-1; 10:00 Lemelerveld JO10-3 - USV JO10-2; 11:15 Lemelerveld JO14-2 - DVC Dedemsvaart JO14-2; 13:00 Lemelerveld JO15-2 - FC Zutphen JO15-2; 14:45 Lemelerveld JO17-1 - ZAC JO17-1; 14:45 Lemelerveld JO17-2 - Hellendoorn v.v. JO17-2. ZA 22-04-2023 UIT: 8:30 Be Quick’28 JO11-2 - Lemelerveld JO11-1; 8:30 Sportclub Deventer JO10-3 - Lemelerveld JO10-2; 8:45 Nunspeet JO14-1 - Lemelerveld JO14-1; 9:00 ST SC Balkbrug/Avereest JO10-1 - Lemelerveld JO101; 9:00 Lemelerveld JO8-3 - Lemelerveld JO8-1; 9:45 Hardenberg ‘85 JO13-2 - Lemelerveld JO13-2; 10:00 Haarle JO12-1 - Lemelerveld JO12-2; 10:30 Blauw Wit’66 JO9-4 - Lemelerveld JO9-1; 12:15 ESC MO17-1 - Lemelerveld MO17-1; 13:00 Rohda R. JO15-1 - Lemelerveld JO15-1D; 14:30 WHC JO19-1 - Lemelerveld JO19-1. ZO 23-04-2023 THUIS: 10:00 Lemelerveld 2 - Enter 2; 10:00 Lemelerveld 45+1 - Nieuw Heeten 45+1; 10:00 Lemelerveld VR2 - WWNA VR2; 12:00 Lemelerveld 5 - Dalfsen 3; 12:00 ST: Lemelerveld/Lemele VR1 - Warnsveldse Boys VR1. ZO 23-04-2023 UIT: 9:30 Witkampers 3 - Lemelerveld 3; 10:00 Heino 6 - Lemelerveld 4; 10:00 Hoven De 3 - Lemelerveld 6; 11:15 Broekland 6 - Lemelerveld 8; 12:00 Dalfsen 4 - Lemelerveld 7; 14:00 Stevo 1 - Lemelerveld 1. SC Lemele Programma PROGR 22-4-2023 THUIS: 09:00 Lemele JO8-1 - Vroomshoopse Boys JJO8-3JM; 09:30 Lemele JO13-1JM - Den Ham JO13-3JM; 10:15 Lemele JO11-2 - vv Hellendoorn JO11-2; 10:30 Lemele JO15 -1JM - Hardenberg ’85 JO15-2; 12:30 Lemele VR1 - Berkum VR3; 12:30 Lemele JO19-1 - vv Hellendoorn JO19-2; 15:00 Lemele 1 - Sp. Rijssen 1; 15:00 Lemele 3 - Excelsior ‘3 10. PROGR 22-42023 UIT: 08:30 SVZW JO10-2 - Lemele JO10-1; 09:00 SJO FC Dalfsen JO9-5JM - Lemele JO91JM; 10:25 Berkum JO17-6 - Lemele JO17-1JM; 14:30 Sportlust Vroomshoop 2 - Lemele 2. Winderig, koud. Met af en toe een verdwaalde druppel. Het leek wel herfst op ’t Zandeinde. In de eerste helft gebeurde er niks. Heracles had meer de bal, maar zette dat niet om in mogelijkheden. Lemele was niet bij machte om de defensie van de Almeloërs met zijn rappe aanvallers open te breken. Het spel speelde zich vrijwel alleen maar af op het middenveld. Toch kwam avc Heracles vlak voor rust op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap werd goed binnengeschoten. De statistieken in de eerste helft spraken voor zich: Eén goal en nul mogelijkheden. De supporter die hoopte dat het spektakel voor de tweede helft werd bewaard, kwam bedrogen uit. Alhoewel, er werd íets meer gecreëerd. Zo moest Ruan enkele keren goed redding brengen op een poging van de zwartwitten. Ook Lemele kreeg met Thijs Pouw en Jelmer Kleinjan nog kansen om twee goals te maken. Maar deze kansen werden onbenut gelaten. Het spelbeeld bleef hetzelfde. De eindstand was uiteindelijk 0-2. Uit een vrije trap waren de Almeloërs wederom succesvol. Door de overwinning heeft avc Heracles nog kans op promotie naar de 3e klasse. Helaas geldt dat voor de blauwwitten niet meer. Doordat Lemele de wedstrijd niet wist te winnen, is het spelen in de 5e klasse volgend seizoen een feit. Een primeur, dat dan weer wel. Sing for the KING 30 april in Dalfsen Op zondag 30 april wordt in de feesttent naast het gemeentehuis in Dalfsen een Sing-in gehouden: Sing for the KING. Deze 10e Sing-in is georganiseerd door mensen uit verschillende kerken in samenwerking met de Oranje Vereniging. De aanvang is om 9.30 uur. De tent is open om 9.00 uur. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden, die - na aftrek van de onkosten - bestemd is voor stichting Mensenkinderen: noodhulp aan de allerarmsten in Albanië, Armenië en Moldavië. koffie, thee en limonade aangeboden. Info: 0529434203. Amfitheater Het Lommerrijk presenteert: trok AZC aan het langste eind. Tien minuten voor het einde werd een schot van afstand knap gepakt door Rowell Evers maar de rebound werd hard en zuiver in de winkelhaak geschoten. In de resterende tijd was Lemelerveld niet bij machte de achterstand ongedaan te maken. Zondag 23 april wacht uit bij STEVO opnieuw een pittige klus. Aanvang op de Preuverweide in Geesteren is 14.00 uur. Opstelling Nijenkamp, Lemelerveld: Rowell Evers, Ian Naud Schrijver, Jeroen Exel (54 Koen Schrijver) Stef Huisjes (75 Kyro Holsappel) Matthias Reimink (54 Mark Meijer) Stan Reimink, Stijn Kogelman, Robin Morrenhof, Noah Tuink, Job Heerink. Beperkt Houdbaar! Elke voorstelling beginnen Andries Tunru (finalist De Slimste Mens en winnaar van o.a de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar Leids Cabaret Festival 2022) weer met absoluut niks. Een blanco canvas waarop zij, geïnspireerd door verhalen uit het publiek, een compleet universum ontvouwen. Met de spannendste personages, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multiinstrumentalist Joep Hullegie. Niets ligt vast en alles kan. De meest verrassende voorstelling van het jaar! Twee knotsgekke, super snel denkende grapjassen: Andries Tunru en Stefan Hendrikx vragen hun publiek om kreten: waar kijk je naar, welke serie volg je, wat is je favoriete popsong? Dat wordt razendsnel genoteerd en samen met veelzijdig muzikant Joep Hullegie wordt er ‘klaar terwijl u wacht” een voorstelling in elkaar gezet. Humor, muziek, actie en spanning, mis dit niet! Tickets : www. amfitheaterhetlommerrijk.nl.